konec okt. sem dala kri
holesterol 6,9
trigliceridi 1,9
hdl 1,7 bp
ldl 4,3
jetrni testi
Alt 0,63
gama gt 1
19. nov. ful sprememba
holesterol 7,3
trigliceridi 2,98
hdl 1,45
jetrni
alt 0,97
gama gt 0,97 alk. fosfataza 1,40
Ali je možno da so se mi jetrni testi tako poslabšali, ker sem vsak dan zjutraj jemala konopljino olje v zadnjih štnajstih dneh. Jemala sem ga z namenom znižati holesterol, ker je baje bogat z omega 3 maščobo in gor piše, da uspeno znižuje holesterol. Zadnje 14 dni tudi vsak dan po eno uro telovadim v fitnesu, pazim na dieto. Res mi ni logočno da se je stanje še poslabšalo. Imam pa drugače tudi en velik žolčni kamen že eno leto, vendar do sedaj nisem imela nobenih težav in pred enim letom so bili jetrni testi bp. Ne kadim in sem antialkoholik. Od zdravil sem v zadnjem letu jemala tudi do 15 tablet na mesec zaradi migrene .naprosyn 397 mg. Lahko je to tudi od zravil ane. Zanji mesec nisem vzela niti enega tableta, ker se mi je stanje izboljšalo oziroma me občasno še boli glava, vendar ni tako hudo , da bi morala vzeti zdravilo. Imam tudi povečano težo in sice od leta 2012 , ko sem rodila mi je ostalo 20 kg preveč. Predvsem me zanima zakaj so se mi izvidi še poslabšali kljub pazenju na prehrano, telovadbi, nisem jemala zdravil, edino to konopljino olje sem pila po eno žličko na dan, pa oreščke sem jedla (pistacijo, rozine,,,orehe). Hvala za odgovor
Pozdravljeni.
Pri povišanih maščobah v serumu opažamo pogosto tudi nekoliko povišane jetrne teste. Svetujem vam, da še bolj pazite pri prehrani, opustite tudi konopljino olje in oreščke. Zelo pomembna je tudi redna telesna aktivnost.
LP