Spoštovana g. dr. Smrekar,
pred časom sem se odločila, da opravim kompletno krvno sliko, ki je zajemala biokemijske in hormonske preiskave ter laboratorijske preiskave krvi.
Glede številk na izvidih sem zelo vesela, vse je v mejah dovoljenih vrednosti, povečanih ni nobenih markerjev glede rakastih tvorb, nisem mastna in ne sladka. So pa povečane vrednosti pri jetrnih testih, in sicer AST 2,36 (dovoljeno do 0,58) ALT 0,84 (dovoljeno do 0,74), GT 0,59 (dovoljeno 0,92), glukoza 4,8 (3,6-6,1), bil.c. 5 (0-17), bil.d. 2 (0 – 5) alk. fosfataza 0,75 (0,65-1,95), sečnina 4,1 (2,8-7,5), kreatinin 59 (44-97), holesterol 4,54 (4,0-5,7), trigliceridi 1,2 (,6-1,7), HDL 1,83 (0,90-1,67), LDL 2,3 (do 4,9), železo 12,1 (10,7-28,6), transferin 3,0 (2,00-3,80). Takole izgleda moj izvid za biokemijske preiskave.
Pri tem bi želela povedati, da sploh ne uživam alkoholnih in gaziranih pijač, pijem navadno vodo. Pri prehrani se pazim, ne uživam mastne hrane, skratka poskušam se čim bolj zdravo prehranjevati in skrbim, da imam dnevno 5 obrokov hrane. Nisem bila na nobeni dieti, prav tako nisem jemala nobenih zdravil, je pa res, da že kar nekaj let jemljem KT.
Svojega osebnega zdravnika še nisem obiskala, ker pa sem malo neučakana, vas vljudno prosim za vaš odgovor in se vam že vanprej najlepše zahvaljujem.
Lep pozdrav in vse dobro vam želim, V.
Pozdravljeni!
Ker že vrsto let jemljete kontracepcijske tablete in imate sedaj patološki hepatogram (še zlasti,če je bil ob začetku jemanja normalen), bo potrebno le te prenehati jemati. Potrebno je izključiti virusno okužbo in opraviti UZ trebuha in kontrolni hepatogram čez 3 mesece po prenehanju uživnja KT.
Lp,Nataša Smrekar