Najdi forum

Pozdravljeni!

Verjetno gre res za meridian jeter, vendar prav gotovo ne le zanj. Ker so hormoni precej v ne-ravnovesju, bi rekla, da gre tudi za ledvicni meridian, CV in GV meridian. Vsekakor bi se sama lotila dela na podrocju hypothalamusa in hipofize, ki sta povezana z jeternim in ledvicnim meridianom in tudi z yang qiao in yang wei posebnim meridianom. Hipofiza in hipotalamus regulirata izlocanje hormonov nadledvicne zleze, scitnice, jajcnikov, testisov in prostate.

Osebno poznam dr. Papugo, ki dela v Ljubljani ali okolici. Kolikor mi je znano ne sprejema novih pacientov, vendar se splaca povprasati. Druga odlicna moznost je Zdravilni Center Medin v Ljubljani. Tule si lahko pogledate kako delajo in pristopijo k zdravljenju. http://youtu.be/Vp3Dlp8Q_Vc

Sama menim, da je ZC Medin vec kot ekskluzivni center. Osebno poznam stiri od predstavljenih zdravnikov/zdravilcev in lahko recem, da so vec kot odlicni. Pokliciti jih, povejte, da sem vas priporocila in bodo lepo poskrbeli za vas. 🙂

Omenjate zdravo prehrano. Zelo me zanima kaj je za vas, oz. vecino Slovencev zdravo? Je to nizkokaloricna hrana, brez mesa, nobenih mascob ali zelo malo mascob?…

Ce jeste tako potem ni cudno, da gre vse narobe. Za pravilno delovanje hormonov je potrebno jesti zdravo mascobo, kar pomeni: maslo, avokado, olivno olje. Iz jedilnika izlocite TAKOJ vse jedi in pijace, ki so dieticne, ki imajo reduciran % mascob ali celo brez mascob! Zacnite jesti in piti naravno in ne predelano hrano. Ce jeste jogurt, jejte polno masten, ce jeste meso, si privoscite meso, ki je bilo dobljeno od zivali hranjene z organskimi krmili, brez antibiotikov, rastnih hormonov in drugih strupov.

Takoj opustite vso predelano hrano: salame, klobase (razen, ce so doma narejene), pastete… zamrznjene “dobrote” kot so razni kruhki, peciva, ki jih na hitro specemo v pecici. Zacnite brati sestavine produkta, ki ga kupujete. Opustite Vegeto – takoj in bodite zelo previdni da v vasi vsakodnevni hrani ni nobenega MSG-ja. Ce jeste malice v sluzbeni ali katerikoli drugi menzi, vam garantiram, da je hrana polna nezdrave mascobe in MSG. Povprasajte, ce vam lahko pripravijo hrano brez MSG-ja.

Upam, da vam bo moj odgovor koristil.

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Spoštovani zanima me nekaj stvari. Imel sem UZ.
Napisano je takole; jetra so primerne velikosti, so bolj ehogene strukture paranhima (znaki difuzne maščobe infiltracije jeter), so brez vidnih znakov omejenih lezij.
Intrahepatični žolčni vodi niso dilatirani.
Za ledvice; sta brez vidnih znakov dilatacije votlih sistemov z vidnim solitarnim kalkulusom v sp. polu leve ledvice velikosti 0,5 x 0,5 (nefrolitiaza levo).
Sečni mehur je polovično izpolnjen, brez patološke vsebine.
Velikost prostate je 3,5 x 4 x 3,3 cm. Volumen prostate je 24,38 cm.
RU – 27,02 ml
Hvala za vaš trud in lep dan
Tomy

Dragi Tomy,

prosim ce ste lahko bolj specificni kaj vas zanima.

Vse dobro.

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Lep pozdrav

imela sem neredno menstruacijo ( zdaj jemljem dabroston in nimam več), že 4 mesece imam stalno vrtoglavico ki se slabša, v zadnjim 3 mesecih jo spremlja še meglen/neizostren vid…imam tudi zelo slabi kri in nizek pritisk ( za kri jemljem ferrum lek tablete za železo)..v zadnjih 3 tednih se mi pojavljajo bele lise/pike po dekolteju in neki izpuščaji rdečkaste barve po hrbtu..sicer jih ni veliko vendar vidim da se šiijo…pred kakšnim tednom sem bila pri nekemu zdravniku ki naj bi izvajal alternatine načine zdravljenja in je že takoj ko me je pregledal rekel da so za vse to kriva jetra..in za menstruacija in za kožne izpuščaje in za slabo počutje zaradi krvi…je to možno?? in če bom uredila vse težave z jetri bodo tudi težave s kožo izginile?

že vnaprej hvala za odgovor

Ema

Draga Ema!

Res je, da so vase tezave lahko povezane z jetri ali jeternim meridijanom in res je tudi da morda ne. Tezave in neredne menstruacije so ponavadi povezane z jetri, kozni izpuscaji so ponavadi povezani s pljuci in/ali neravnovesje v krvi – po TKM. Ko boste to brali imejte v mislih, da pisem s stalisca TKM in ne alopatske medicine. Vasa kri je morda po vseh krvnih testih cisto v redu, po TKM pa ne.

Najbolj natanko boste vedeli, ce greste nazaj do zdravnika in ko bo postavljal dx ga vprasajte karkoli vas bo zanimalo oz. bo nejasno.

Jetra imajo velik vpliv na kvalitetno zivljenje, zato je dobro, da skrbimo zanje – s prehrano in nacinom zivljenja.

Vse dobro!

Pozdravljena,
zanima me ali kitajska medicina pozna ali priporoča kakšno pomoč pri multiplih metastazah jetre?
Malo utopično, ampak do sedaj je že večkrat nekako ubežala črnim prognozam, zato še vedno znova nikne eno upanje – kaj pa če obstaja nekaj?
Gre za 68 letno žensko, ki je kot otrok imela hepatitis, pri 40tih pa zbolela z rakom dojke, sedaj je v zadnji fazi bolezni in tudi ne gre iz postelje ampak mogoče pa le obstaja nekaj, kar jetro regenerira. Nek dokumentarec sem gledala da se jetra lahko regenerira. Baje je za regratov čaj prepozno, oz. ali obstaja kaj močnejše in učinkovitejše?

Lep pozdrav,

zelo tezko recem karkoli, vendar kot ste sami rekli, upanje zadnje umre! Morda lahko poklicete zdravnika TKM k gospe domov, ki bi pogledal in videl kaj se dogaja s stalisca TKM.

Z vami v mislih!

Pozdravljeni!
Ze dalj casa imam bolecine v zgornjem desnem kvadrantu trebuha tik pod rebri desno. Bolecina imam tudi zadaj desno pod lopatico in je pogojena z gibanjem.
Star sem 40 let.Opravljeno imam kolonoskopijo (bp), gastroskopija ( v poziralniku tri majhne varice, drugace bp.) Pri preiskavi z Fibroscanom sem imel rezultat 8 ( srednja fibroza) Krvne preiskave jetrnih testov so bp. Izstopata Holesterol 6,2 in Feritin 278ng/l.
V pricakovanju odgovora Vas lepo pozdravljam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close