Najdi forum

jetra in anoreksija

Spoštovani,

že nekaj let se bojujem z motnjami hranjenja, pri čemer imam obdobja, ko je bolše in seveda težja, ko mi teža zaradi psiholoških dejavnikov pade. Ker se bolezen vleče že nekaj časa, bi rada opravila preiskave notranjih organov, da bi se prepričala, da ni morda s katerim v delovanju kaj narobe. Sicer se dobro počutim, nimam nobenih simptomov ali težav, bi pa rada bila prepričana. Odločila sem se, da bom naredila krvne teste v laboratoriju synlab, kjer ponujajo vse priskave in ni čakalnih dob, tudi terapevtka mi je svetovala, da naj se obrnem nanje. Zanima me, katere preiskave mi svetujete. Rada bi namreč ugotovila, kakšno je delovanje ščitnice, jeter, ledvic in kako je z ostalimi snovmi. Katere preiskave naj naročim? Ne spoznam se namreč toliko ne biokemijske oznake (predvsem oznake encimov, hormonov).

Najlepša hvala za vaš nasvet.

Spoštovani,

v laboratoriju poznajo oznake preiskav. Vi povejte, kaj želite. Za ščitnico je TSH, Za jetra hepatogram, za trebušno slinavko amilazo in lipazo, za ledvice kreatinin, elektrolite, pregled urina. Ni pa treba določati tumorskih markerjev, spolnih hormonov, D vitamina itd.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close