Pozdravljeni!
Vedno so nam govorili, da po zaužitju sveže pečenega, še toplega kruha, boli želodec in da za zaužitje takoj ni priporočljiv.
Zanima me, zakaj? Kaj je tisto, kar je sporno? Oz. koliko je ta informacija pravilna?
Saj če spečemo pico, se je tudi lotimo takoj, ko jo vzamemo iz pečice, mar ne? 😉
Sveže pečen topel kruh je sicer res zelo dišeč in dober ter tako zelo vabljiv. Bolj občutljivi ga težje prebavljajo, saj je toplo in še precej vlažno testo za želodec težko in da občutek teže. Če topel svež kruh stisnete, nastane kepa (precej pacava) in tako je tudi v želodcu. Drugače je s pico, saj je testo zelo tanko in popolnoma prepečeno – suho in hrustljavo ter tako bolj podobno “prepečencu” kot kruhu.
Pri težavah z želodcem (želodčna dieta) je priporočeno uživativprepečenec in 3 dni star bel kruh.
Tudi jaz se zelo težko uprem svežemu toplemu kruhu, vendar pa vedno pojem samo krajček- skorjo, le ta je bolj prepečena.