Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo jesti redno ali ko začutiš lakoto

jesti redno ali ko začutiš lakoto

spoštovani dr. Rebolj

kaj je prav, jesti vsake 3 ure po navodilu zdravnika (to počnem jaz) ali takrat, ko začutiš lakoto?

zdaj sem malo zbegana.

Držim se navodil zdravnika in jem na 3 ure (imam časomer (timer), ki me spomni vsake 3 ure, da vzamem obrok. Priznam, da nisem vedno lačna na 3 ure, včasih tudi 4 do 5 ur ne bi jedla, vendar se držim navodil.

zdaj pa berem članek od dr.Burnika v Primorskih novicah, da delamo napako, če jemo na 3 ure (čeprav nismo lačni) in je bolje jesti, ko začutimo lakoto. Piše, da bo diabetik najbolje živel, če bo jedel od ene lakote do druge lakote.

Ali ne bo nič narobe, če bom jedla namesto 5 predpisanih obrokov vsake 3 ure, le takrat, ko bom lačna. Seveda si bom kontrolirala nivo sladkorja, da ne pride do hipoglikemije.

Ali lahko prikrojim “zdravljenje” mimo navodil mojega zdravnika?

….malo z zamudo, ker me na ta forum le občasno zanese…
Hrana naj bi bila razporejena v več enakomerno razporejenih obrokov. Občutek lakote se mi zdi dokaj subjektivna in spremenljiva stvar.
Vsekakor pa je pa je najbolj univerzalen odgovor, da upoštevajte navodila zdravnika, ki vas zdravi, odsvetujem vam prikrajanje po svoje brez posveta z njim. Koliko je varno “manipulirati” s prehrano je odvisno tudi, s čim se zdravite.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close