jesenska depresija
Dan Pina! Te popolnoma razumem. Ampak, a se je tako lepo naslajati ob črnoglednih mislih…pozabi jih. Veš, izdala ti bom eno “skrivnost”, ki meni osebno pomaga…kadar “sem čisto na tleh” mi pomaga glasba…tista, ki mi je všeč…meni pomaga Beethoven in njegova Deveta…pa ne toliko zaradi glasbe same, kot zaradi dejstva, da je v bistvu genjij, ki je v življenju imel ušivo ljubezensko življenje, pa večne spore z oblastjo in nesrečo, saj je že pri štiridesetih oglušel…napisal tako prečudovito glasbo, ki jo niti slučajno ni slišal…Deveto! In še kot otrok sem si vedno želela, da bi imela toliko denarja, da najamem sinfonični orkester in dvorano…ter poslušam Deveto sama…Ne vem kakšna glasba je tebi všeč, vzemi si čas za sebe in uživaj…življenje je lahko lepo.
Pa veliko sreče!
Pozdrav!
Angel
Včasih mi je bilo najbolj všeč poletje. Sonce, vročina, dopusti….. Potem so mi bili nekaj časa všeč vsi letni časi…Zima, če je bilo veliko snega, mraz, da je škripalo pod čevlji…Pomlad zato, ker se je vse prebujalo, zelenje, toplota…..Poletje zaradi dopustov…..Jesen zaradi izredne barvitosti, pripravljanje ljudi in živali in narave na zimsko umirjenost…..
Potem pa je prišla hiša, en kup dela, ki se z leti samo kopiči, vse manj časa zase in za okolico (ok, za družino naredimo extra izjemo), tako, da mi je sedaj všeč samo tisti letni čas, ki ga v vsej tej naglici sploh opazim 🙂 🙁
Lep pozno poletno, zgodnje jesenski, predzimsko pomladanski dan!
Jani
Karmen, ne vem, če ti bom s tem kaj pomagala, ampak JAZ SEM ISSSSTTTTAAAA!!!!! Groza, skoz sem prehlajena, zebe me, depresija me daje, nesamozavest, težim tipčku, da me ima poln kufr, derem se na mat, ne da se mi nič, spala bi, spala bi, SPALA BI! Do pomladi, če se da. Potem me kakšen lep jesenski dan (sončen, seveda>) spravi v malo boljšo voljo, pa seveda moj fant, ki sem mu očitno res všeč, da ostaja z mano tudi v tisti polovici leta, ko sem čist na tleh. Groza.
Ampak tu je seveda tudi delo. Na srečo delam stvari, za katere sem se sama odločila, jih rada delam in na srečo delam še v glavnem doma – kuriti so že začeli:)) – in mi je kul.
No, se bomo pa malo spodbujali po temle forumu. Nekaj pa me le zanima: a je to le ženska varianta?? MOj lupček pa namreč slabo prenaša vročino in je takrat bolj siten, kot recimo sedaj. In pol drug drugega “ven vlečeva” iz takih vremensko pogojenih stanj. Ma, sej bo!
LP
Dons je lep dan!!!!
Maca