Jernej Čehovin
These people are not trying to help you. They have no “secrets”. It’s the same information over and over again, repackaged differently by new “authors” every year. These guys send you books and binders with over 1,000 pages. They send you DVD’s and audio tapes with another 10 hours of material to review. Screw that.
I don’t know about you but I’m lazy.
That’s why I give you simple instructions without all of the BS. I tell you “here is EXACTLY how to make money – step 1, step 2, etc.”, and that’s it.
The mere thought of reading thousands of pages of marketing mumbo jumbo turns my stomach.
It’s simple:
To make money online you need a website. I’ll GIVE you a free one. I don’t need to give you a 300 page ebook to explain that.
Next, you need to get people to visit your website. I’ll show you exactly how to do this in less than 2 minutes. I don’t need to give you a 4 hour DVD to explain this stuff.
Next you need to get the people who visit your site to do stuff that earns you cash. I’ll explain this to you in about 47 seconds.
Are you getting the point? I WILL NOT WASTE YOUR TIME.
http://b8fe67vhjx7r5v1quxpftdpner.hop.clickbank.net/%5B/i%5D%5B/b%5D
Pozdravljen Jonas. Alan je moje ime, trenutno sem mal brskal po netu za službo pa sem zasledil Jerneja Čehovina, pa me zamima to delo preko interneta, oz. kako poteka, sem začetnik (zelenc) glede tazga biznisa pa bi te prosil če mi lahko predstaviš potek tega zanimivega dela, mogoče se vidim v temu. Tako nimam več kaj izgubiti ker nič nimam. Zelo bi ti bil hvalezen za tvojo pozornost, hvala. moj mail; [email protected]
Pozdravljeni!
Jaz osebno sem probal to in mi je tudi uspelo:
http://www.makingmoney.100webspace.net/
Glede Cehovina pa mislim, da se splača pogledat videje, saj so brezplačni in mogoče se še kaj naučiš… Seveda pa mu, vsaj jaz, ne bi plačal takšne vsote kot je 200, 500€!
Making Money
Lep pozdrav vsem na forumu. Našel sem vas zato, ker sem podobno kot mnogi med vami, pogooglal Jerneja Čehovina. O njemu ne bi razpravljal, ker nisem kupil nobenega od njegovih produktov. Nimam navade odgovarjati na forumih ampak tokrat se bom potrudil napisati nekaj zadev, ker vidim, da ste precej zmedeni. Poskusil bom uporabiti preproste slovenske izraze, da me boste lahko vsi razumeli in vam bom kar TUKAJ napisal kratek priročnik; pa ne za 500€:P
1. Najprej bi komentiral Neobux, Bux in podobne programe, kjer dnevno klikaš reklame. Za začetnika je lahko tudi tak program zanimiv, bo pa zaslužil bolj malo, ker je denar potrebno vlagati nazaj v nakup ”uporabnikov”, ki klikajo zate. Tudi čez čas se to ne izplača, ker je urna postavka porabljenega časa zelo slaba. Nek konkretnejši zaslužek je možen, če preko svoje povezave pripeljete veliko ljudi,da se registrirajo pod vami in dobite denar tudi za njihove klike. To poskušajo narediti tudi nekateri, ki so pisali v ta forum:) Zaključek: Takšen način je izguba časa, ker kot začetniki ne boste uspeli pripeljati dovolj ljudi, svojega denarja pa ne boste vlagali, ker je tvegano, vi pa ga nimate. Nekateri zagovarjajo takšne programe, češ da na dolgi rok pa zaslužiš nekaj. Drži, a ta čas lahko porabite dosti bolje.
2. Za vsako resno delo na internetu potrebujete spletno stran, blog, forum…skratka potrebujete svoj prostor na spletu. Za začetek priporočam blog, ki ga lahko brezplačno odprete npr. tukaj: blogspot.si
Pišite o tem, kar poznate in vas zanima. Pomembna odločitev je ali boste pisali v SLO ali v katerm drugem jeziku. Če pišete v angleščini boste dosegli veliko večji trg, kot pa v Sloveniji, po drugi strani pa bo konkurenca med spletnimi mojstri večja. Verjetno bo najbolje, da najprej poizkusite v Slovenščini. Ko imate objavljene nekaj vsebine se morate bolj posvetiti še temu, kako pripeljati obiskovalce na vašo stran, kajti LE OBISKANOST in kvaliteta obiskovalcev določata vaše možnosti zaslužka. S kvaliteto mislim na lastnosti kot so: kakšno kupno moč imajo vaši obiskovalci, katerega spola so, koliko so stari…vse to morate upoštevati kasneje pri odločanju kaj jim želite ponuditi. O prometu/obiskanosti v točki 3.
3. Gospa Bojana, nekaj sporočil nad mojimi, trdi, da se je v 2 minutah naučila kako pripeljati obiskovalce na svojo stran. Njeno pismo me je precej nasmejalo:) Pridobivanje prometa na vašo spletno stran je zelo dolgotrajen proces in se ga v 2eh minutah niti ne da opisati, kaj šele naučiti in narediti v praksi. Za začetek morate vašo domeno/stran vpisati v večje imenike kot so najdi.si, google.si, matkurja.si ipd. Na ta način boste pridobili prve vstopne povezave po katerih vas lahko najdejo iskalci, ko uporabijo vaši vsebini sorodne ključne besede in jih vpišejo v iskalnik. Že samo tukaj se pojavi cela znanost, ki jo imenujemo SEO (Search engin optimization ali po naše: optimizacija spletne strani za spletne iskalnike) Preprosto pravilo je: Pojaviti se morate MED PRVIMI zadetki v googlu. Zakaj v googlu? Ker ga uporablja večina ljudi za iskanje po spletu. Zakaj na vrhu? Ker so raziskave pokazale, da večina ljudi pogleda le 1. stran in v primeru, da ne najde iskane vsebine ponovi iskanje z drugimi besedami. Zanimive so tudi raziskave kam v spletnem oknu ljudje največ gledajo.LINK: http://www.iqcontent.com/blog/2006/07/eyetracking-and-google-search-results/
Pri optimiranju strani se morate zavestno odločiti za katere besede želite, da vas iskalci najdejo in se nato ukvarjati z uporabo le-teh in njihovih izpeljank v vaše besedilu, meta oznakah in meta opisih. Kaj so meta oznake spada že poglavje izdelave spletne strani pa ne bom začenjal še tega, ker bi rad šel kmalu spat:)))
Obisk pridobivate tudi z limanjem povezave do vaše strani po forumih in poljih za komentar na drugih straneh. Pri tem pa pazite, da ne boste preveč vsiljivi. Na forumu lahko to naredite elegantno in sicer tako, da link dodate v svoj podpis, ki se pojavlja pod vsakim vašim prispevkom. Nekateri forumi tega ne dovolijo a z večino ne bo težav.
4. Obisk lahko povečate tudi z zakupom povezav na drugih straneh ali oglasnega prostora. Vi tega seveda ne boste počeli, ker boste v začetku verjetno denar želeli zaslužiti, ne porabiti, ker še nimate nič prihodkov in sredstev. Predpostavimo, da imate po nekaj tednih dodajanja vsebine in limanja povezav pos peltu že nekaj obiskovalcev…npr. vsak dan 100 unikanih. Sedaj imate možnost vaš spletni prostor uporabiti za oglaševanje. Prijavite se v oglaševalsko založniški program ( vi ste založnik! ) kjer boste dobili posebno kodo v javascriptu, ki jo boste postavili na vašo stran. Ta koda bo generirala reklame oglaševalcev, ki sodelujejo prek istega posrednika-oglaševalske agencije. Pri nas so poznane 3 večje: Httpool, Adpartner in Iprom. Na angleških straneh pa priporočam Adsens (googlova stvarca). Princip je preprost: Tisti, ki želijo oglaševati plačajo agenciji, da potem razdeli oglase po svojem omrežju in tako se oglasi pojavijo na vaši strani. Vsebina oglasa se pri večini prilagaja vsebini vaše strani saj to povečuje učinkovitost oglasa saj je stran bolj celostna. Plačajo vas lahko na število klikov oglasa, na število prikazov oglasa… Če je oglas za partnerski program ste lahko plačani tudi v % glede na to koliko je kupil kupec, ki je prišel preko vaše strani. Učinkovitost je spet odvisna od števila unikanih obiskovalcev in njihove kakovosti. Vaš cilj je torej št. obiska in čimvečji odstotek klikov na vaše oglase.
6. Prej opisani programi Adsense, Httpool, Adparner so v veliki meri PPC programi, kar pomeni: Pay per Click (Plačajo na klik) Pri tujem Adsensu se cene gibljejo od nekaj centov za nekvalitetno stran pa do več 10 dolarjev. Adparner (Najdi.si-jev program) plača 0,12€ na klik. Httpool plača 0,08€ na klik in 0,08€ za 1000 prikazov tekstovnega oglas. Za 1000 prikazov pasice pa od 4€. (Te imam pri Httpoolu najraje, je pa res, da jih je zelo malo od oktobra 2008 dalje in mi je prihodek od njih padel z nekaj 100€ mesečno na nekaj €.)
Ko boste prišli do tukaj se boste začeli mučiti kako povečati odstotek klikov na oglas, kam ga postaviti, katero oglaševalsko agencijo izbrati…skratka povedati vam želim, da je nemogoče, da bi se vse naučili z ogledom 30minut videa.
7. Tako kot v življenju se boste razvijali in napredovali tudi v internetnem poslu. Potrebno se je le učiti, učiti in še 1x učiti:) Sedaj imate že nekaj znanja in izkušenj in veste koliko ste zaslužili s PPC programi. Naslednji logični korak je razvoj lastne strani/lastnega izdelka. JA, ŠELE SEDAJ, ne pa tako, kot pravi čehovin, da vas bo učil ustvarjati izdelke, vi pa ne znate niti postaviti spletne strani, niti nimate predstave o zaslužkih na spletu in ste lahko zato hitro žrtev ‘natega’.
Nakup domene opravite pri malem morju registratorjev npr. pri goodady-ju ali pri katere od SLO, kot je Domovanje. Domena stane od približno od 1 do 20€. Odvisno od končnice, cena pa je lahko tudi višja. Ena cenejših je npr. .info, ki stane pri nas okoli 9€, pri tujih registratorjih pa tudi le 2€. Gostovanje spletne strani je v tujini prav tako cenejše, v slo pa 1000mb prostora dobite že za 2-3€ na mesec. Za enostavno stran pa ga ne potrebujete niti 100mb.
Spletna stran mora obiskovalcu ponuditi nekaj edinstvenega, kar drugje ne najde. Bodite iznajdljivi in koristni. Odprete lahko spletno trgovino in prodajate izdelke, ki ste jih recimo kupili prek alibaba.com in jih pripeljali iz Koreje zaradi mene:))) Ne skušajte konkurirati večjim trgovinam kot so enaa in mimovrste, ker so preprosto preveliki. Namesto tega raje poiščite izdelek, ki ga lahko v tujini kupite zelo poceni ali pa vsaj po cenejši ceni kot je pri nas. Dobro je tudi, če tega izdelka pri nas še ni a morate v tem primeru ”ustvariti” izdelek, s tem mislim, da ga morate z oglaševanjem uveljaviti, kar pa zahteva že nekaj vložka v naprej. Torej: izberite si le 1 uzdelek, kasneje morda še kakega. Izdelek mora imeti veliko dodano vrednost, ne splača se vam prodajati nekaj cenenega, ker boste morali prodati velike količine preden boste zaslužili konkreten denar. Primer dobrega izdelka za spletno prodajo, ki je zadosti drag je obliž za hujšanje in podobne stvari…
Lahko tudi izdelujete spletne strani, če se boste našli v tem. Lahko napišete svoj program ali pa prodajate svoje e-knjige po vzoru jerneja*. Seveda pa bodite pri tem korektni. Zadnjič sem poslušal oddajo, ne vem več katero, in sem slišal, da imamo slovenci resen problem s poslovno korektnostjo in se pri tem precej razlikujemo od veliko EU držav. Ne pozabite: samo zadovoljen kupec se bo vrnil ali vas priporočil na forumu ali prijatelju.
Bom kar končal. Opravičujem se, ker sem povedal tako natrpano. Težko je povedati vse naenkrat in veliiiiko sem izpustil. Besedilo pa je namenjeno tistim, ki še ne vejo nič in jih zanima kako pristopiti spletnemu delu. Teksta je preveč, da bi ga še 1x bral zato sem se lahko kje zatipkal:))
Tudi sam razvijam program v katerega se boste lahko vključili vsi, ki bost želeli zaslužiti kak dodaten € z internetom. Seveda pa za pristop ne boste plačevali ničesar saj boste le prodajali na spletu. Neke vrste spletni akviziterji:)
Lep pozdrav in lahko noč….madona kok je že ura, ne vem, če mi bo uspelo it v šolo:P
Jernej Čehovin = Jonas
Pozdravljeni vsi skupaj,
tudi jaz nimam navade pisat po forumih. Ima sto ljudi sto čudi, eni se pritožujejo eno pa vztrajno vrtajo in prodrejo do uspeha.
Sem pa se prijavil že na stotine mailing list. Ko prebaviš velike količine informacij, znaš prepoznati in ločiti zrnje od plevele. Od Jerneja nisem kupil nič, sem samo enkrat uporabil par njegovih brezplačnih nasvetov, kako se napiše prošnja in ni sem res prišel tudi na razgovor.
Pišem pa zaradi maila od enega tipa, ki mislim, da je Nor ali pa je kaka finta?
To mi je bila prva misel ko sem slišal, da bodo izžrebali enega kandidata, in mu pokazali in mu pomagali v 2010 postati milionar. Je sicer v angleščini, imajo pa jajca da kaj takega izjavijo, Jest mislim, da sigurno, mora biti kakšna finta…
Nimam še vseh detajlov, ima pa ta tip webcast z legendarnim Brian Tracy-em in bo na tem webinarju razrkil detajle glede njegovega novega “Millionaire Mentoring Challenge.”
Za več info lahko preverite tule:
Do You Have What It Takes to Become a Millionaire in 2010?
http://www.middlemansystem.com/go/millionaire.php
Bojda na webinarju, ne bodo samo prodajali in navijali za to, da kaj kupimo, ampak, bodo razkrili veliko skrivnosti kako uspeti, vključno s problemom, da ne premaknemo riti.
Jest si bom tole pogledal, ker mi včasih zmanjka fokusa, za akcijo, in me baše …
Če vas firbec, kaj je na tem (mene že), kako lahko ta tip trdi, da lahko skoraj kogarkoli spremeni v milijonarja v naslednjem letu…
Tole bo potekalo, 17. Decembra ob 17, 3pm PST/6pm EST – kar mislim da je ob 21h po našem času.
Jest bom poslušal, da vidim kaj je za tem
govora, bo tudi o tem Kako lahko s posredništom zaslužite preko interneta.
Pozdravljeni še iz moje strani!
Tudi sam sem spobal tegale tipa, zloglasnega Jerneja Čehovina! Moje mnenje je, da model bogati od nas naivnežev in mailing liste, ki si jo vsak dan povečuje. Seveda, da se da zaslužit denar z oglaševanjem na internetu ipd. samo, če bi bilo to tako lahko bi vsak, ki ima vsaj malo znanja o internetu in računalništvu obogatel! Kar se pa tiče njegove “zamisli” ima pa kopijo strani v angleščini, ki sem jo nedavno zasledil in je dobesedno copy/paste vrjanta in na spetu je malo morje takšnih ali drugačnih strani na to temo “make free money”, “make 100.000$ in two weeks”…lalala in še bi lahko našteval. No da se vrnem na našega Jerneja. Moje mnenje je, da tip nategne 10 folka na mesec za tiste €€€, ki jih vlaga potem v svoj lasten produkt, ki ga nam seveda nebo predstavil, saj bi sam sebi delal škodo in konkurenco!
Obstaja pa stran kot je že bola prej omenjena NeoBux, ki z klikanjem na oglase dobivaš denar brez predhodnega vlaganja svojega denarja. Zakaj nam plačujejo? Preprosto zato, ker ima tudi administrator strani velik dobiček od tega! Se pravi, večkrat ko kliknemo več denarja mu prinaša. Recimo, da za en vpogled na dan on dobi 1$, nam pa da eno stotino od tega denarja se pravi 1 cent, ki ga on dobi in tako smo hvaležni mi kakor tudi administrator strani. Seveda je možnost, da si dobiček povečamo, in sicer tako, da si pridobimo čim več poduporabnikov (t.i. referralov) in z njihovimi kliki dobivamo denar, seveda več kot imaš poduporabnikov več denarja se obrača. NeoBux sem stestiral in resno nakažejo na vaš Paypal oz Alterpay račun.
Registrerate se lahko www.neobux.com
Pozdravljeni!
PROSIM NE NASEDAJTE temu gospodu Jerneju Čehovin-u, ker on samo denar pobira od revnih naivnežev in se hvali kako si je v kratkem času kabrio avto kupil in se po morju skriva, da ga kdo ne najde, ker ga verjetno že kdor išče!
Kajti on samo govori kako treba oglaševati neko dejavnost, ki bi naj potem pritegnila potencialne delo iskalce, ter bi jim vi potem enake informacije prodajali kot vam jih bi ali (je morda komu), prodal g. Jernej. Če se ne želite zameriti komu in če želite zase obdržati še zadnje EUR-e, se držite mojega pravila, kajti sem z gospodom Jernejem eno leto poskušal priti v kontakt, pa se skriva, ter mi ponovno na moj drugi (novi) email pošilja ponudbe za zaslužek, ker sem pač registriran na različnih ponudnikih zaposlitve!
PAZITE SE GA !
Moja izkušnja: v iskreni želji in naporih najti si zaposlitev sem na internetu naletela tudi na Jerneja Čehovina, ki je seveda zbudil moje zanimanje s svojim “udarnim” in “samozavestnim” slogom, “ubijalskimi prošnjami” ipd., vendar mi je (očitno kolikortoliko zdrav) instinkt rekel, da to ni nekaj zdravega in predvsem ne čistega…. Kakorkoli, tipu sem dovolila le, da me obvešča o prostih delovnih mestih, kar je tudi počel. Seveda je pri tem pošiljal še drug (lastni) promocijski material, na katerega enostavno nisem padla že zato, ker je apeliral na človeški pohlep (kako hitro zaslužiti z nič dela) in ker je bilo v ozadju vedno neko (ne ravno skromno ali ugodno, glede na to, da je to pošiljal brezposelnim) plačilo za njegove informacije in usluge. Ko sem se končno zaposlila (brez njegove pomoči), sem mu javila, da ne želim več dobivati njegovih info. in mi jih je dejansko prenehal pošiljati.
Lp.
Sedaj pa realna zadeva za vse tiste, ki bi radi ceneje nakupovali…
BI CENEJE NAKUPOVALI in TANKALI?? DA.
Ustanovljeno je bilo podjetje, ki ljudem v Avstriji in Nemčiji omogoča, da lahko v najboljših trgovskih verigah in bencinskih črpalkah kupujejo 10-15% ceneje(Hofer, Hofer reisen, Mpreis, DM, Rewe, Spar, Eurospar, Interspar, Spar 2000, Hervis Sport, OMV, Shell, JET, BP, Agip, AVANTI,..). Vse kar je potrebno narediti je to, da si preko interneta naročijo vrednostne bone in odidejo nakupovat!
S temi vrednostnimi boni vsaka stranka prihrani gotovino pri vsakodnevnih nakupih. Prihranijo tudi do 15% na nakup, kar pa ni malo. Pri nakupu za 100€ dobijo 15€ popusta!
Kmalu bomo to možnost začeli koristiti tudi v Sloveniji. Vse kar je potrebno storiti je to, da se brezplačno registrirate na povabilo. Ob registraciji dobite svojo spletno pisarno preko katere naročite vrednostne bone in jih potem dobite na dom ter odidete nakupovati ceneje.
Verjetno se sprašujete kako je to mogoče? Odgovor je preprost: ker je vedno več članov podjetja, se lahko lastnik izbori za takšne popuste, saj podjetjem kateri dajejo popuste omogoča večji promet in si to lahko privoščijo.
Vsak ki bi želeli to možnost koristiti, naj mi piše na E-mail: ***[email protected]*** in bo dobil vse potrebne informacije. Za vse, ki boste postali brezplačni člani podjetja, pa imamo še nekaj zelo lepih popustov, ki jih lahko koristimo že v Sloveniji!!
Danes sem prejel email za video od Čehovina v katerem se mi zahvaljuje, da sem izpolnil anketo, ki mi jo je poslal prejšnji teden in ki je nisem izpolnil (to je druga zgodba). Kljub vsemu sem z zanimanjem pričel gledati video. Čez nekaj trenutkov se mi je zdel znan in pobrskal sem po mojih emailih in ugotovil, da mi je isti video pred nekaj dnevi poslal Frank Kern
Video od Frank Kerna se nahaja tukaj: http://masscontrolsite.com/blog/?p=68
Tukaj pa se nahaja email od Čehovina;
———————————————————————————————————-
Živjo – To “študijo” sem naredil kot način, da vam rečem
HVALA za izpolnitev ankete, ki sem vam jo poslal 🙂
http://www.vipinternetklub.com/rezultati/anketa_porocilo1.html
Pokazala vam bo nov način s katerim sem naključno zaslužil
7.663,00 € …in šokantne rezultate ankete.
Prosim ne delite jih …to je samo za ljudi (kot vi), kateri so
izpolnili anketo.
http://www.vipinternetklub.com/rezultati/anketa_porocilo1.html
Uživajte!
Jernej
Zgornji link od Čehovina ne dela več. Verjetno je opazil “da smo ga odkrili”. Me prav zanima kaj bi Frenk Kern rekel na to da gre en tip iz Slovenije kopirati njegove prezentacije “slide by slide” in jih zatem prodaja kot lastne pogruntavščine.
Ne vem. Mene bi bilo sram nekaj takšnega početi. Sicer se pa to imenuje tudi drugače – Kraja!