Jemanje zdravila Symmetrel ?
Pozdravljeni,
Leto dni mineva odkar sem bila operirana zaradi ciste na pinearni žlezi. Sedaj imam še napade utrujenosti in težave z spominom. Prejšnji teden mi je fiziater v URI Soča izdal recept za zdravilo Symmetrel, ki naj bi zmanjšal utrujenost. Že drugi dan po uporabi tega zdravila, imam utrujenosti oziroma napadov utrujenosti dosti manj, sem pa dosti bolj zbegana v glavi, pa ko zdravilo začne popuščat me zelo srbijo noge.
Ali je kdo od vas uporabljal to zdravilo in kakšne stranske učinke je imel ?
hvala za vaše odgovore
Pozdravljeni!
Nimam sicer praktičnih izkušenj z zdravilom Symmetrel, vendar vas bom opozorila na nekaj informacij, ki so sicer navedene v navodilu za uporabo zdravila.
Zdravilo Symmetrel je primerno za več vrst obolenj, vendar proizvajalec zdravila opozarja, da kljub temu ni primerno za vse bolnike, za katere je sicer podana indikacija. Zato je pogovor o neželenih učinkih z zdravnikom nujen, kot tudi upoštevanje njegovih navodil.
Pomembno je upoštevati opozorila iz navodila za uporabo zdravila glede ostalih bolezenskih težav, ki vas spremljajo in pa uporabe drugih zdravil, ki jih sočasno jemljete.
Ker gre za zdravilo z močnim učinkom, je zelo pomemben odmerek in čas jemanja zdravila.
Nekateri neželeni učinki so lahko resni, zato preberite to poglavje v navodilu za uporabo zdravila s tehtnim premislekom.
Med pogostimi neželenimi učinki se pojavlja tudi otekanje stopal in goleni.
Med neželenimi učinki, ki nastopajo občasno pa jih je naštetih več, med njimi tudi agitacija, otežena koncentracija, vrtoglavica, omotica,……, o katerih poročate tudi sami.
V kolikor vas kateri od neželenih učinkov bolj prizadene, obvestite svojega zdravnika. On bo iz izkušenj, ki jih ima pri zdravljenju drugih bolnikov, ocenil kaj storiti. Morda gre za učinke, ki bodo sčasoma izzveneli ali pa se bo odločil za spremembo terapije, ko bo pretehtal razmerje korist/tveganje.
Želim vam vse dobro!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.
Forum je zaprt za komentiranje.