Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Jemanje zdravil

Jemanje zdravil

Zvecer sem jemala 1 mg tableto Rilmedin za tlak. In zjutraj 2.5 mg Concor za palpitacije. Hitrega bitja srca nimam. Sedaj opažam da mi tableta za tlak bolj odgivarja zjutraj kot zvečer , ker sem imela tlak povisan v jutranjem času 145-150. Sedaj me zabima kdaj naj vzamem Concor? Vedno sem ga jemala zjutraj . In zanima me še ali lahko Concor povišam na 5 mg v večernem času ali jutranjem s tableto Rilmedin ali pa bi bilo to preveč?

Spoštovana

Omenili ste jemanje:

1 mg Rilmedina zvečer

2,5 mg zdravila Concor zjutraj

Opazili ste, da je vaš krvni tlak zjutraj višji (145–150 mmHg) v primerjavi z drugimi obdobji dneva. To lahko pomeni, da vaš trenutni režim morda ne uravnava optimalno vašega krvnega tlaka čez dan.

Ker ste zdravilo Concor jemali zjutraj, je pomembno razmisliti, kako se to ujema z vašim splošnim načrtom zdravljenja:

Jutranje jemanje: jemanje zdravila Concor zjutraj je lahko koristno, saj pomaga pri obvladovanju dnevnih simptomov, kot je palpitacije, zlasti če ste v tem času pod stresom ali aktivnostjo.

Večerna uporaba: Če ugotovite, da je vaš krvni tlak zjutraj višji, se lahko pogovorite s svojim zdravnikom, ali bi jemanje zdravila Concor zvečer zagotovilo boljši nadzor čez noč in v jutranjih urah.

Glede povečanja odmerka z 2,5 mg na 5 mg:

O kakršnem koli povečanju odmerka zdravil se morate vedno pogovoriti s svojim zdravnikom, ki lahko oceni vaše posebne zdravstvene potrebe, morebitne stranske učinke in interakcije z drugimi zdravili, kot je Rilmedin.

Standardni začetni odmerek bisoprolola (Concor) se lahko razlikuje glede na zdravstveno stanje posameznika, vendar je lahko povečanje z 2,5 mg na 5 mg primerno za nekatere bolnike pod zdravniškim nadzorom.

Skupno jemanje Rilmedina in Concorja je lahko varno; vendar pa je treba skrbno spremljati njihove skupne učinke na srčni utrip in krvni tlak:

Potencialne interakcije: Čeprav med tema dvema zdraviloma ni neposrednih kontraindikacij, lahko njun skupni učinek na znižanje krvnega tlaka povzroči hipotenzijo (nizek krvni tlak), zlasti če se odmerki povečajo brez ustreznih navodil.

Skratka, z zdravnikom se morate pogovoriti, ali bi sprememba časa jemanja zdravila Concor koristila vašemu splošnemu uravnavanju krvnega tlaka.

Za zagotovitev varnosti in učinkovitosti je treba vsako povečanje odmerka opraviti pod zdravniškim nadzorom.

LP

New Report

Close