Najdi forum

Jem kar hočem IN hujšam!

Kako? Jem 1x na dan. Ok, ni zdravo, vendar deluje.
Sem hotela povedati, da se pač ve, hehe.

Pozdravček

Jem kar hočem! Konca sveta ne mislim pričakati lačna in prestradana ter shujšana! :))))

Jaz tudi jem, kar jaz hočem. In to petkrat na dan. Hujšam pa ne, niti se ne redim. Indeks telesne mase 21, 5 pri 46 letih, v svoji koži se fajn počutim.

Če bi se še gubice dale sproti polikat in hormone v bodoče ohranit takšne, kot so danes, bi pa zmagala. Ampak to ne gre, vsi smo obsojeni na staranje, upam, da bom znala živet s tem, kot se zagre.

Zdaj se smeješ, kmalu se boš jokala, ko bo telo dalo ustrezen odgovor. A se splača?

Jaz pa obratno, ko sem jedla enkrat, sem se razlezla. Sedaj že leta jem vsaj petkrat in takoj, ko sem prešla na več obrokov, sem shujšala.
Kaj češ, vsak se mora “pogruntat”, kaj njegovemu telesu najbolj ustreza.
No, pa ne vem več, kaj sta hujšanje in lakota, že leta ne.

Zdaj se smeješ, kmalu se boš jokala, ko bo telo dalo ustrezen odgovor. A se splača?[/quote]

Dve desetletji semm jedla “normalno”, tj . recimo 3-5 obrokov na dan. Bila ves čas ene 5kg pretežka. Zdaj že 15 let jem 1x na dan, idealna telesna teža, lačna nikoli, zdrava. Pa še to zvečer. Je pa obrok maratonski in zna trajati 2 uri.

Zdaj se smeješ, kmalu se boš jokala, ko bo telo dalo ustrezen odgovor. A se splača?[/quote]

Dve desetletji semm jedla “normalno”, tj . recimo 3-5 obrokov na dan. Bila ves čas ene 5kg pretežka. Zdaj že 15 let jem 1x na dan, idealna telesna teža, lačna nikoli, zdrava. Pa še to zvečer. Je pa obrok maratonski in zna trajati 2 uri.[/quote]

aleluja a še kje obstaja kak tak. isto pr men, pa še zaspim k dojenček in nikol nimam slabega spanca, jem pa zvečer čisto vse al so to gobe, dimljeno, jabke … hočm rečt da tud “težke” stvari.

to že tud ene 15 let, tud 2-3 ure gricljam in pojem praktično več k eni v pet piškavih obrokih (en sadež haha to ni zame malca). aja sem pa res (športno) aktivna en tak živc k ni nkol pr mer.

Če jaz jem konkreten zajtrk, sem celi dan lena.
Najboljše se počutim in tudi bolj produktivna sem, da jem do ene 14. ure sadje, pijem vodo in čaje, potem en orng kofe, ob cca 16., 17. pa kočerja. Spat grem ob cca 10. zvečer.

Zdaj se smeješ, kmalu se boš jokala, ko bo telo dalo ustrezen odgovor. A se splača?[/quote]

Dve desetletji semm jedla “normalno”, tj . recimo 3-5 obrokov na dan. Bila ves čas ene 5kg pretežka. Zdaj že 15 let jem 1x na dan, idealna telesna teža, lačna nikoli, zdrava. Pa še to zvečer. Je pa obrok maratonski in zna trajati 2 uri.[/quote]
Ne verjamem.

Ko sem bila v srednji šoli sem zaradi stresa jedla 1x na dan. Se pravi vsa 4 leta. In kaj se je zgodilo? Poleg tega, da sem hujšala, sem si tudi uničla želodec in sedaj vsako jutro pluvanm rumen gnoj. Ne smem piti mrzlih pijač, ne smem stradat – niti ne smem se preveč najest, ne smem pit veliko mlečnih izdelkov niti jest kislih zadev-zakaj? zato, ker se mi to pluvanje rumenega gnoja še poveča.

Odvisno od posameznika, eni bodo pač jedli 1x na dan in bodo shujšali, eni pa večkrat in bo rezultat isti.
Isto je na področju kalorij in vrsti hrane ter prilagojenosti organizma na določene diete.

Vsak shujša če začne jest 1x na dan, samo pomembne so posledice.


vsak glih ne… imam doma primerek, ki se je od enega konkrenega obroka dnevno (večernega) konkretno zredil…

nasmejana: to pa zato, ker se je basal s hrano. Če poješ malo in se še s športom ukvarjaš, shujšaš.

🙂

no ja no, tvoje težave pač ne izvirajo iz tega, da si jedla le 1x na dan. dejte eni nehat govorit neumnosti. obstaja cel kup ljudi, ki jejo še bolj neredno pa nimajo nobenih težav, zato so posploševanja milo rečeno butasta.

no ja no, tvoje težave pač ne izvirajo iz tega, da si jedla le 1x na dan. dejte eni nehat govorit neumnosti. obstaja cel kup ljudi, ki jejo še bolj neredno pa nimajo nobenih težav, zato so posploševanja milo rečeno butasta.[/quote]

Ti si pa tako pameten/na, da se spoznaš na medicino?
Ko sem šla zdravniku in sem mu povedala za težavo, je bilo prvo vprašanje, ki sem ga dobila: Kolikokrat na dan pa jeste? pa rečem 1x. Pa reče, koliko časa pa že? Pa rečem 3 leta (po treh letih sem šla k zdravniku). In mi potem reče: veste veliko ljudi ima enake težave, zato ker so tako neredno jedli.
Potem mi je dal vse napotke in tudi tablete. Samo jaz sem pač nehala jemati tablete, pa ne vem zakaj, pa nisem bila dovolj zrela.

In tudi moj fant ima enake težave, in on tudi zelo malo je.

Moja kolegica je vsaj dvakrat hujšala pod strokovnim vodstvom. Obakrat je shujšala po skoraj 20 kg. Sedaj se je spet zredila (stresi in družinske zadeve). Kilogrami ji gredo samo gor, čeprav poskuša po strokovni metodi ponoviti hujšanje, s katerim je že uspela, pravi, da ne gre. Sama pravi, da je očitno organizem tako zmedla, da metoda ni uspešna. Tudi jo-jo učinki so pogosti in dokazani. Seveda je vsako telo individum zase.
Res bi bilo krasno živeti brez napak, brez popravljanj, brez dokazovanj,..tako preprosto, samo uživati in se čutiti. Je kateri že uspelo?

kaven: ko sem jaz opravila maturo, so šli kilogrami tudi pri meni gor, čeprav sem jedla normalno. Ampak to pa zato, ker sem predtem jedla 1x na dan.

meni pa gredo kilogrami MED maturo gor! 😀

New Report

Close