jehove priče
Pozdravljeni zopet.
Priča hvala ti za trud! in zopet si me spravila v jok, namreč ti tako pišeš, da ti človek enostavno mora verjeti na besede. Mirno, lepo, tekoče, z argumenti in učeno, ne zdiš se mi ena fanatičarka, ki bi vse kar je drugo potlačila dol in to je vsem všeč. Moram reči, da sedaj samo še bolj spoštujem vašo vero. K nam domov včasih pride nek gospod, vaš pripadnik, starša se velikorakt z njim pogovarjata, pravita da je izredno fajn in nevsiljiv, čeprav te vere nista. Z ljudmi, ki ne vsiljujejo svoje vere ampak jo razlagajo tako kot ti, je najbolj govoriti in pogovarjajo se tudi o drugih stvareh, ne sam o veri.
Sem prebrala in dejansko si bom to kar smo pisali skopirala oz. sprintala. Žalostna zato, ker so se mi v trenutku podrla prepričanja, ker tista lepa bitja, … niso bili pravi :(( Da v bistvu nič ni res. Tako gre, da ko so ljudje v krizi se radi zatečejo v duhovnost in ti angeli so bili ponujeni kot rešilna bilka, ki so tu za nas. Na čelu z angelom varuhom. … no saj verjetno si si že kaj prebrala glede tega vsega. Že če napišeš npr. angel M. ali G. se ti odprejo forumi ljudi, ki o tem diskutirajo kako so se jim prikazali… Ljudje to zagrabijo, tudi jaz sem. Le da nisem imela dovolj jajc (pardon:-)) za razne meditacije in bolj tesna povezovanja ipd.
Me pa zanima potem, če tistim ljudem, ki vodijo razne delavnice ni bilo nikoli rečeno s čim ima opravka? Verjetno niti ne bi verjeli, so že predolgo časa v tem in bi bili samo še bolj razočarani. Meni je bilo jasno cel čas, da so angeli posredniki med ljudmi in Bogom. Nekaj recimo prosiš in Bog pošlje angele. Nekje sem prebrala, da tudi ne rabijo hvale, ker je to njihova naloga. Tako nekako pač… Oni so iz Vira odposlanci in posredniki.
Priča,ali je Jezus tudi sedaj angel ali celo nadangel? Kaj pa je sploh razlika? In še to se mi zdi zanimivo, kako je bilo lepo opisano padlo bitje v Bibliji. Potem predvidevam, da so tudi drugi pravi angeli tako lepi, s krili (jih imajo res sploh?), mogočni, veliki. Le kakšni so res 🙂
Pogrešam njihov opis v Bibliji. Ja, res so me ta bitja tako očarala,… kaj češ 🙂
Za kristjane (katolike, protestante in pravoslavce) ste Jehove priče sekta (ne uvrščamo vas med kristjane), ena izmed 7 najnevarnejših sekt na svetu. Napačno razlagate odrešenjsko delo Jezusa Kristusa in zato nas upravičeno svarijo pred vašimi obiski. Tako blizu resnici ste, pa vseeno predaleč, da bi bili odrešeni, da bi kdaj videli nebesa. Ne govori o Svetem pismu, ker vaše Sveto pismo ni Sveto pismo kristjanov. Je “prilagojeno” vaši resnici. Resnici, ki jo je izrekel samo človek, ki pa v resnici ni bil prerok, ampak človek, ki je služil mamonu.
Kristjani imamo besedo samega Boga, po Jezusu Kristusu, in edino ta je avtoriteta za pravega kristjana. Brez Jezusa (sina Božjega) in Svetega Duha je vera mrtva. Jezus je živi Bog in je edina prava pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu, če ne sprejme Jezusa za svojega odrešenika.
Hahaha, kristjanka, glede na to da si kristjanka se nekaj sovražno nosiš do drugih, Jezus vsekakor ne bi bil takole sovražen do nikogar. Kdo pa si ti da takole sodiš, kristjanka a?
Ena priča govori o Jezusu in če pravi, da preučuje Biblijo prav gotovo dobro ve kdo in kaj je Kristus! In ve, da nihče ne pride k Bogu kot po njem. če si kristjanka si pa dobro preberi Sveto pismo še enkrat. Če se ti pa ne da brati Pisma, si pa preberi kaj je spraševala nevedna Genesis in kaj ji je Ena priča odgovarjala, pa boš videla. Ni veliko za brati.
Nimajo oni svoje posebne Biblije ker je to samo ena in to bi ti kot kristjanka lahko vedela. In imenujejo se Jehovove priče, kajti Bogu je ime YHWH – Jahveh, Jehowah, … kot je zgoraj nekdo omenil (preštudiraj malo zapiske in zgodovino pa tudi Biblijo, tam to piše) Ime so sčasoma zamenjali z GOSPOD, zato se je ime porazgubilo. Krstjanka, preden napadeš se poduči kako in kaj in brez krbi s takim napadanjem boš tudi ti svetga petra le od delč gledala.
mimo grede, nad tem kar pa cerkev včasih dela se pa verjetno kristus v grobu obrača njegov oče pa v nebesih.
Nisem kristjan ampak ateist, me pa vseeno razkuri kako se kristjani potem bunijo čez druge, hkrati pa Jezusa ven mečejo… ja seveda.
Ah dajte no. V vsaki veri so fanatiki, tudi v krščanski, tudi v cerkvi, tudi pri muslimanih in tudi pri JP.
Priča se mi zdi daleč od tega in z ljudmi,ki niso te vere govori normalno. JP se držijo Biblije najbolj, zato nimajo raznih praznovanj in maš, nun in župnikov. Ker Biblija tega ne zahteva. Ne vem zakaj bluzite brez da bi jo sploh prebrali. Simple!
Ampak kot rečeno, fanatiki so vse povsod, priča pa se mi ne zdi. Z veseljem jo berem. Zato sem nekako na njihovi strani, ker imam + izkušnje z njimi. Prej bi rekla, da se je treba res paziti da ne padeš v tiste delavnice za klicanje duhov in teh in onih…
Ne vem kake izkušnje imate z njimi vi, ampak zaradi parih ljudeh ni treba posploševati, tud cerkev je delala bedarije pa da ne omenjam fanatičnih musličev- ampak niso pa vsi taki.
Robi, izgubljene zblojene duše smo pa dandanes eni bolj drugi manj, saj vidiš kake piz*** se dogajajo.
Ja Genessis ti da tukaj prav zgubljenih duš je veliko povsod dandanes. Jehovci in podobni fanatiki in verski obsedenci pa to izrabljajo. Tebi so očitno je izprali možgane.
To kar piše tale priča je ena navadna pravljica napisana od ljudi. Vse vere so konstrukt človeka in nobene višje sile. Vse vere na tem planetu so tukaj striktno za nazdor/kontrolo ljudi. In tisti ki tega ne dojamejo so navadne ovce ki slepo sledijo.
Ver itak ne bo več v prihodnosti, ker se bodo ljudje izobrazili, no že sedaj se, ljudje niso več tako neumni in slepi kot so bili včasih. Sploh pa zame so vse vere sekte sploh Jehovci. Se jih spomnim kot najstnica so se enkrat nalimali na vrata, in oprosti niso bili čisto nič normalni. Prepirati so se začeli z mano s takrat 16 letnim najstnikom o veri, čeprav sem jim rekel da me to ne zanima. Posiljeni ko norec. Potem se človek vpraša kakšni gnili ljudje so to v duši, da še enega spoštovanja sočloveka in spoštovanja drugega mnenja ne premorejo. No, potem ko sem bil jaz takrat v šoli jih je moj deda napodil da se niso več nikoli prikazali. Majmuni posiljeni, naj se najprej naučijo osnov človeških!
Jaz jih spoštujem zato, ker imam + izkušnje z njimi, nobenega posiljevanja nikoli. In še najbolj se Biblije držijo, Biblija pa ne opisuje ničesar slabega.
Cerkvenjaki – menite, da oni pa ne posiljujejo s temi svojimi Ozarami, župniki, ki težijo za keš, župniki, ki težijo, ker ne greš k spovedi, zvonenjem vsakih petnajst minut, starimi ljudmi, ki težijo, da moraš k maši… Ampak kot sem rekla, niso vsi slabi in posploševati ni nikoli fajn.
genesiss, kaj se tako bojiš da ne bi zamudila kaj od Jehovcev. Saj imajo sigurno svoje meetinge kjer se združujejo in govorijo o teh stvareh, ki tebe zanimajo. In sigurno bi bili veseli še enega novega člana. Zakaj se ne včlaniš v njihovo sekto? Potem jih boš imela vedno in povsod za ovratnikom, ups, mislim pri roki:)
Ma dajte že končno nehat no riti sitne, bejžite raje neki druzga delati, če nimate kej pametnega za povedati. Kaj za hudirja vam je pa kdo tako slabega naredil??? Pač rečeš, da te ne zanima in ajde, če te ne, to je to! Nobena umetnost. Tvoj problem, če ne znaš reči “ne” če te kdo obišče.
Dobro, da muslimanom vsi v rit lezete, nedolgo nazaj je en nekaj pel na Fužinah tisto njihovo na zvočniku, da so vsi naokrog slišali… me res zanima kdo je upal kaj sikat, ja…
muslimanov in Jehovove priče. To je sedma najbolj nevarna sekta na svetu,. Za njihovo prijaznostjo, ljubeznivostjo ,se skriva Satan, ker je to satanska sekta.. Samo doživeti moraš, pa ne boš nikoli več kaj takega napisal…Laži. obiranje do kosti, izobčenje človeka, ki ga sovražijo, sovražijo pa vsakega , ki ni Jehova…Pred leti je bil na netu Izobčeni strežnik..Tak je bilo naslov in zbirali so se vsi, v več jezikih, ki so doživeli gorje Jehovovih prič…Uspelo jim ga je ukiniti, ker imajo povsod zveze..od vlade do duhovščine..Lahko bi delali za CIO, tako močna sekta so…In da se sestajajo v svojih Kraljestvenih dvoranah, kjer seksajo po dolgem in po čez, pedofilija, vendar starši molčijo, ker se bojijo maščevanja….Grozna sekta, satani iz mesa in krvi…Ni dobrih Jehovcev, vse je laž, vse je blef!!
Se strinjam z “ne mešaj”, mislim da so vse vere sploh pa sekte zelo nevarne za človeštvo in v bistvu nepotrebne. Sploh razne scientologije pa Jehove priče in še in še, tega je v Ameriki zelo veliko sploh v osrednji Ameriki, kjer so ljudje bolj neizobraženi in živijo v odročnih krajih.
Razni mormoni kjer je poligamija zakonita imajo primere, ko 15 letne punce prisilijo v poroke z 50+ starimi člani, ki imajo po 7, 8 žena in 30 otrok. Mislim to so razna bolezenska združenja ki držijo kontrolo nad ljudmi. Jehovci so samo eni izmed teh, seveda so vsi sladki in prijazni na začetku ko zbirajo slepe ovce. Ljudje ne padati na te fore, ne potrebujete nobene vere, bog je v nas samih, ne iščite ga drugod.
Pa sej ste dobesedno hecni! A mislite, da nobenega ne poznam, ki gre na shode? Saj sem napisala, da sem imela prijateljico celo osnovno šolo in vem kako in kaj. Kje ste slišali za take bedarije?
Sebe poslušajte kakšne strelate ven, sej niste normalni s takimi oslarijami…
Priča upam, zelo upam, da boš še pisala:(
K nam so enkrat prišli, sem bil sam doma, so že večkrat gnjavli, tak da sem jih poznal na videz, pa imam okno ravno nad vhodom, sem dal zvočnike na glas pa zavrtel eno borbeno od zbora rdeče armade pa še eno našo partizansko, niti ven nisem rabil pa so takoj odšli. Z vesljem bi te voluharje iztrebil iz slovenije.
Jaz pa sem prejsni teden en par spustila v stanovanje. Smo se ene dve uri prav fletno pogovarjali o vsem mogocim in sem jima predstaviL svojo filozofijo z jasnim sporocilom da je ne mislim menjati ker mi dobro dela. Nista pa bila nic vsiljiva, zoprna in prepricevalana. Se malce sta mi pojasnila sistem obiskov, zakaj obiski ipd ..:) . Skratka zanimiva izkusnja. Res pa je da sem malo doma in me redko ulovijo ce se kdaj zvonijo.