če imaš rada bučke, ti jih priporočam na 101 način… Jaz jih jem skoraj vsak dan, a si jih vedno pripravim drugače, tak da se jih nikol ne naveličam.
1. dušene s kislo smetano in sirom
2. na žaru z baziliko in mozzarelo
3. polnjene z zelenjavo in sirom ali mesom ali…
4. popečene s piščančjimi prsmi
5. polpeti iz bučk in skute
6. itd…
receptov zdaj ne bom pisala, saj jih je ogromno na strani kulinarična… drugače pa je treba eksperimentirat… ampak meni so zakon… ful dobro paše zraven malo popečenih sončničnih semen. mmm.
Jaz sem v prvem mesecu po operaciji pojedla kar nekaj prežgank. Mi je prav pasala ter okrepila, sploh prva dva tedna je fajna, ko si popolnoma na tekoči hrani.
Kasneje pa pire ter kumarična omaka (omako sem do finega zmlela s paličnim). Lahko tudi poskusiš s špinačno juho ali govejo juho z zdrobom (mislim, da se ji reče juha miljon), bolonjsko omako (pač s pirejem, namesto testenin), zmiksana kurja obara, zmiksana zelenjavna juha (dodaš malo smetane ali topljen sir za boljši okus), pečena jajca, mehek toast z maslom (moraš dobro prežvečiti), topljenim sirom, medom, pašteto,….). Žganci in mleko ali s kakavom, mlečni riž (zmiksan), gris, tekoči jogurti, zmiksano sadje…
Sicer pa nima smisla o nekih jedilnikih, saj si po enem mesecu že itak na normalni prehrani:) Te tedne narediš približno enako kot za ostale člane, samo da sebi zadevo zmiksaš.
Recepti za ljudi po bariatrični operaciji > https://vitabaros.si/nasvet-kategorija/recepti/