Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! jedilni servis

jedilni servis

Kupiti moram večji jedilni servis za 12 oseb. Kar groza me je, ko pomislim,da bi kupila to veliko reč z jušniki, pladnji, skodelicami takimi in drugačnimi, skledami za solato in skledicami za omake,čajniki….potem pa bi otroci ali jaz kaj po malomarnosti razbili.Torej sem se odločila sotati praktična: sicer bo ta servis res viden iz vitrine, vendar so bi moral dati ali: dokupovati- ali pa naj bi bil takšen,d a se ne razbije.
Kaj mi svetujete, da bomo ostali v družini brez histreije, kaj pa če se razbije… in vseeno ne bo v vitrini na koncu samo še pisana zbirka različnih garnitur?

Tisti iz opalnega stekla (arcopal) je kar vzdržljiv. Metanja ob steno sicer ne prenese, pri normalni (tudi ne preveč previdni) uporabi se pa zlepa ne obtolče in ne polomi. Pa še čisto vse si lahko sčasoma skompletiraš v istem vzorcu, od krožnikov, skled, do skodelic in posodic za sladkor in mleko…

Pridružujem se mnenju Jožice.

Arcopal ima tudi zelo veliko izbiro vzorcev in kar je najbolje, je lahek, poceni in zelo zelo trpežen. Ni potrebno, da kupuješ garniture, krožnike lahko kupuješ posamično, zato je najbolje, da si jih kupiš več kot 12, recimo 20, pa boš imela rezervo.

Moji Arcopal krožniki so res vzdržljivi (14 let) in se kar nočejo razbiti. Ker sem se prvih krožnikov počasi že naveličala, sem si v teh letih tudi dokupila kar nekaj krožnikov drugačnih vzorcev (tudi Arcopal). Najraje sem jih kupovala v Italiji, takoj čez mejo, zadnja leta pa jih opažam tudi pri nas v Merkurju ipd.

Pozdrav.

Če si resnično želiš trajnega servisa, potem si verjetno pripravljena odšteti kakšen tolar več.

Zelo lepe servise lahko kupiš preko Amwaya. Sigurno poznaš kakšnega prodajalca.

Res je lep porcelan in za povrh imaš doživljensko garancijo na razbitje ter 20 let garancije na krušenje.

Da garancija res velja, ti lahko povem iz lastnih izkušenj. Razbila se mi je skodelica za kavo: poslala sem jim črepinje in račun, ter so mi v nekaj dneh poslali novo skodelico.

Nataša

PS: Toda razmisli: ali ne boš čez 20 let naveličana enih in istih kroćnikov in skodelic?????

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

New Report

Close