Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika ječmeni?

ječmeni?

Lepo pozdravljeni.
V imenu brata vam pišem v upanju, da bi pomagali z nasvetom.
Pred približno dvema mesecema se mu je na levem očesu na spodnji veki pojavila bulica, domnevno ječmen, tako da mu je ta veka močno otekla, dobila temno rdečo barvo, ko pa se je ječmen predrl, je iz njega iztekel gnoj. Ta težava se je končala po pb. 1 tednu. Kmalu za tem pa je dobil ječmen oz. bulico še na zgornji veki, tako da je imel zelo otečeno oko. Zdravnica mu je predpisala mazilo, ječmena sta se predrla, gnoj je iztekel, a obe veki sta ostali otečeni, rdeči na otip in trdi. Kmalu za tem pa se mu je ista težava kot na levem očesu pojavila še na desnem-obe veki sta bili otečeni, bulica je bila vidna na obeh vekah, zdravnica mu je zopet predpisala mazilo, a zadeva se noče in noče pozdraviti. Par dni nazaj pa se je ista zgodba ponovila zopet na levem očesu, tako da ima sedaj otečeni in rdeči obe veki na obeh očesih in izgleda, kot da bi imel na vseh štirih vekah po en ječmen, iz katerih občasno izteče gnoj, tako da se mu v notranjih kotičkih očes ta gnoj neprestano nabira. Ob zapiranju vek pa ga to boli. Naj povem še to, da si očesi izpira s kamilicami. Ne vem kaj bi to bilo…ko težava z ječmeni navidezno preneha, se kmalu za tem zopet ponovi, to pa traja že dva meseca. Ali svetujete pregled morda še pri specialistu oz. kaj bi lahko bil možni vzrok tem težavam, saj se kljub predpisanima maziloma ter kapljicami težava ponavlja. Pri delu in doma uporablja računalnik, tudi dioptrijo ima, a ne visoko.
V upanju za čimprejšnji odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam,
anja

Nastanek ječmenčka je infekcija zlez lojnic v veki. Pogosteje se ječmenčki ponavljajo pri nekaterih kroničnih vnetjih vek. Sicer po vsem opisanem je zadeva že kronična. Iz vašega opisa tudi nisem razbral ali je bil pri okulistu ali pri splošnem zdravniku. Svetujem higieno, ki je najboljša preventiva.
Seveda je to že zdravniško področje, zato bi vam svetoval, da se obrnite tudi na drugega zdravnika-okulista.

Lp.

pozdravljeni

danes sem tudi jaz opazila majhno bulico oz. ječmen na očesu, ko sem si poskušala vstaviti lečo v levo oko. Zanima me samo to ali je potrebno iti k okulistu ali se to pozdravi samo od sebe in katera mazila priporočate.

hvala za odgovor in lep pozdrav

Za lažjo predstavo vam lahko razložim, kako pride do tega: izloček lojnic okoli očesa maže robove vek, zato se robova tesno prilegata, kadar mižimo. Gnojno vnetje teh lojnic pa imenujemo ječmen. Včasih sam izgine, vsekakor pa ne nosite leč, dokler ga imate. Priporočam obisk pri okulistu, kateri vam bo tudi predpisal mazila.

Lp.

hvala za odgovor

danes je že veliko bolše in se mi zdi da je pomagalo da sem vceraj nosila očala in ne leče.

lep pozdrav

New Report

Close