ječmenčki in operacija
Spet se oglašam s težavo……
Pa najprej malo uvoda.Naša Zala lepo napreduje in 30.12. bomo stari že 17m.Je prava mala navihanka iz katere besede kar letijo.Večinoma je to še povsem njen jezik,kljub temu pa je že osvojila mami,oči,babi,dedi,mama (prababica), ga-ga,ostalo je pa bolj nerazumljivo za okolico.Razume čisto vse in najrajši od vsega gleda knjige.Zdej so počasi začeli bit aktualni tudi telebajski,tako da ima mami vsaj ene 10 minut miru.
Zdej pa težava.Že nekaj časa se ji nočejo pozdravit ječmenčki.Mislim da to traja že ene 2 meseca.Pediatrinja nas je poslala k okulistu,ta pa na očesno.So rekli,da je treba operirat.Skratka,najprej je blo rečeno,da to ni nič takega,da dajo otročku masko da se umiri,pol pa prerežejo in to je to.Včeraj smo šli potem tja in najprej naleteli na pomoto (o tem zdej ne bi).V glavnem,zdej smo dobili nov datum in sicer 10.januar.Mora pa Zala pred tem k svojemu zdravniku na pregled krvi in urina,pa tisti dan mora bit od polnoči naprej tešč in nobene vode!!!!Operacija nej bi bla ob 7.30 in to je čisto prava anastezija z vstavljanjem kanile,pa masko in pol bomo še cel dan tam.Me je malo groza zdej!A so to res nujne zadeve.A ima kdo izkušnje s temi ječmenčki,pa če je še kakšna opcija pred operacijo?
Pri sinu se je ječmenček prvič pojavil pri 2 letih in pol, ponovilo se mu je ene 4 ali pa 5 krat. Pri okulistu sva dobila kremico za oči(nekaj na m se ne spomnim točno) vendar ko sva ga pozdravila se je takoj spet pojavil novi. Pa so mi tudi rekli da bi bilo dobro če gremo operirat. Vendar stanje ni bilo še tako kritično čeprav se mu je tolikokrat pojavil. Parkrat na dan sem mu grela oko s toplo krpo zato da ječmen prej počimin gre gnojček ven. Potem je bilo vse u redu in od takrat je že 3 leta in se mu ni ponovilo. Jaz mislim da če operacija ni resnično nujna je ne bi dala.
lp