Najdi forum

je zvestoba resnica?

vedno velja,da tisti,ki te ljubi ti je zvest,vendar koliko nas je,ki se ljubimo,pa klub temu,eni so zvesti,eni pa ne.A so ti zvesti tisti ,od katerih nikoli ne izveš.da so se kdaj ljubili z drugo osebo,a je mogoče,da ti zvesti nimajo niti ene izkušnje z drugo osebo,ko pa znajo drugi povedat o teh zvestih,da ni enega,ki bi bil zvest…celo življenje .Tudi jaz sem imela svojo izkušnjo v svojem življenju,tako vem,da,če ljubim,ne morem bit nezvesta,pravzaprav niti ne želiš tega.Tudi moj mož,ko še ni bil moj mož,prav na začetku mi je bil prisiljen povedat za svojo i izkušnjo,…tujina…prodajanje ljubezni..to je bilo treba poizkusit….verjetno sem bila premlada,da bi razumela,da če te enkrat prevara,te bo še.Vndar do sedaj nisem imela nikoli povoda,da bi sumila,da me vara,kljub temu,da je bil veliko aktiven v družabnem življenju,bolj kot v družinskem,vendar sem čutila njegovo ljubezen,skoraj bi lahko rekla predanost.Pred par leti je celo ugotovil,da me ne ljubi več,rad pa me ima,to ševedno,verjetno tako vplivajo računalniki ,kajti to se je zgodilo,ko je našel tam gor eno ljubezen,ampak res od daleč,tko,da ni bilo resničnega stika s to osebo,vendar,tuditu sem ga bolj sama zalotila,tko,da je bil itak prisiljen,da mi pove…….kdaj pa kdaj se sprašujem,kaj jaz vem in kaj je resnica.Jaz poznam svojo resnico,sosed pa drugo,vedno je več resnic. Je dovolj,da verjameš svoji resnici?

Ni dovolj je pa najlažje,obstaja univerzalna resnica,ki je taka kot je,jo sprejeli ali ne pa je čisto naša odločitev,kje piše da jo moramo sprejeti ali ne sprejeti-vsak po svoje.
resnica ponavadi ni lahka ,je pa bolj obstojna od laži.Z resnico spreminjamo,z lažjo pa samo mislimo da je spremenjeno.Nevem včasih se mi zdi kot bi bili resnica in laž sestri dvojčici in to enojajčni,pa kljub temu je med njima razlika..Resnica reže in boli hkrati,laž reže ,bolečina pa pride kasneje..v vsakem primeru boli prej ali kasneje.
K bi vedla kdo si je izmislil laž in resnico ,bi ga nekam sunla:)

Pozdravljena

Ne vem, če je dovolj, je pa edino na kar se lahko opremo. Verjeti moraš sebi, komu pa boš?! Odločati se moraš po tistem, kar se ti zdi prav. Na to ni težko odgovoriti, sploh dokler si sam. Vse skupaj pa se zakomplicira, ko stopite v (intimni) odnos z nekom. Naenkrat sta tu dve resnici, dve dojemanji zvestobe. Cilj zadovoljujočega odnosa ni, da se partnerja “spogajata” za isto resnico, dojemanje, mišljenje,… Da morda celo eden sprejme resnico drugega. Precej bolj pomembno je, da imata partnerja možnost, da si povesta svoji resnici in da skupaj odkrivata, zakaj sta taki. Zdrav odnos je bližina, ujemanje, sorodnost, podobnost je pa tudi odmaknjenost, neujemanje in različnost. Za vse mora biti prostor: za odnos in za posameznika.

Da vas mož ne ljubi več ima vas pa še vedno rad (v čem je razlika?!) niso krivi računalniki. Pa tudi zato ne, če vam je morda nezvest. Za vse kar vaš mož pone ali ne počne je odgovoren samo in izključno on. Za vajin odnos sta pa odgovorna oba! V vajinem odnosu hudo ne škriplje zaradi računalnika ali moževe nezvestobe, ampak je mož na računalniku in morda nezvest zato, ker v vajinem odnosu nekaj močno škriplje. Kar pa, da se razumemo, zanj ni čisto nobeno opravičilo. Je pa to moj nasvet, v katero smer iskati rešitev.

Ker niste postavili konkretnega vprašanja, upam, da sem vam vsaj približno odgovoril.

Izidor Gašperlin, zakonski in družinski terapevt http://terapevt.izidorgasperlin.com [email protected]

New Report

Close