Najdi forum

Je že bil kdo v Auschwitzu?

Jaz imam veliko željo da bi si ogledala taborišče. Prebrala sem kar nekaj knjig, ki so jih napisali ljudje, ki so pobegnili iz taborišč ali pa na srečo preživeli. Res pa je, da me je malo strah, da pol res ne bi mogla dolgo časa spat 🙁

Zame je bila to ena od najbolj šokantnih izkušenj v življenju. Prav vohaš smrt …
Vsem priporočam, da če imajo možnost, naj gredo pogledat…

Kako to misli drugi del? Ce grem prko agencije na ogled vidim samo auschwitz 1 muzej ali tudi drugi del birkenau? V lastni reziji je bolje? Kaj pa traja 6 ur? Oba dela skupaj? Vodici govorijo v hrvascini tudi,slovenskega vodenja verjetno ni? Res bi rada cim vec info da vem kako se organiziratj. Najraje bi sla v lastni reziji da bi res videla kar zelim samo ce se splaca?

Bil na ogledu v novembru 2015 v lastni režiji. Me ni pretreslo, lahko sem normalno spal, je pa res, da me je zanimalo doživeti ta kraj v živo. Dejstva, ki ti jih med ogledom predstavijo seveda so šokantna. Najbolj neprijetno se morda človek počuti, ko gleda fotografije shiranih taboriščnikov in deportirancev, ko vidiš kupe človeških las, njihove osebne predmete, kovčke z resničnimi imeni…najbolj šokanten prizor je morda krematorij, kjer po stenah plinske celice vidiš sledi praskanja ujetnikov. Skratka, doživeti ta kraj z zavedanjem njegove zgodovine, je zagotovo zelo dobra izkušnja za vsakega posameznika ne glede na generacijo.

Imaš daljši in krajši ogled – daljši traja 5 ur z odmorom za malico (ogledaš si oba taborišča – Auschwitz 1 (znan po napisu Arbeit mach frei) in Auschwitz 2 (znan po leseni stavbi s stražnim stolpom skozi katerega so vozili vlaki z deportiranci).

Ogledi potekajo po urniku in če si v lastni režiji, se priključiš eni od skupin. Vodič (fizična oseba) je na voljo v več tujih jezikih (ang, nem, fra, rus, ita ali pol). Vodič ima mikrofon, ti pa si natakneš slušalke in vsi slušatelji nastavijo isto frekvenco sprejema, da slišijo vodiča. Skupina se tako sprehaja po taborišču in posluša vodiča.

Jaz bi šel definitivno še enkrat, če bi me pot nesla v bližino.

Auschwitz je fikcija. To, kar tam razkazujejo je manj ali več bilo izgrajeno po vojni. Nobenih gasnih komor ali kaj podobnega ni bilo tam.

Za to bi bila prava referenca nekdo, ki je tam prebil del svojega življenja. Takemu bi se tole umovanje upravičeno zdelo žalitev.

Za to bi bila prava referenca nekdo, ki je tam prebil del svojega življenja. Takemu bi se tole umovanje upravičeno zdelo žalitev.[/quote]

Verjeli ali ne, niti ene priče ki bi potrdila masovna ubijanja, ni. Tiste ki so, so jih itak dobili da lažejo.
Najboljši primer je Spielberg in njegova propaganda kje so dobili vse priče da lažejo. Pa še na platnu,ha,ha,ha… In za božjo voljo ljudje, dajte se malo izobraževat. Serejo vam v glavo in pozabijo pustit vodo.

Za to bi bila prava referenca nekdo, ki je tam prebil del svojega življenja. Takemu bi se tole umovanje upravičeno zdelo žalitev.[/quote]

Verjeli ali ne, niti ene priče ki bi potrdila masovna ubijanja, ni. Tiste ki so, so jih itak dobili da lažejo.
Najboljši primer je Spielberg in njegova propaganda kje so dobili vse priče da lažejo. Pa še na platnu,ha,ha,ha… In za božjo voljo ljudje, dajte se malo izobraževat. Serejo vam v glavo in pozabijo pustit vodo.[/quote]

Ne opletaj z božjo voljo in sranjem. Dokler ne vidiš, kaj s takimi besedami ustvarjaš. Ti, ki si bil zraven in veš, da ni nič od tega res.

Vedno manj prič je, da se je to dogajalo. Ostajajo pripovedi udeležencev in kupi trupel v dokaz. Zame verjetnejši dokaz kot tvoje plozanje.

Najboljši primer je Spielberg in njegova propaganda kje so dobili vse priče da lažejo. Pa še na platnu,ha,ha,ha… In za božjo voljo ljudje, dajte se malo izobraževat. Serejo vam v glavo in pozabijo pustit vodo.[/quote]

Ne opletaj z božjo voljo in sranjem. Dokler ne vidiš, kaj s takimi besedami ustvarjaš. Ti, ki si bil zraven in veš, da ni nič od tega res.

Vedno manj prič je, da se je to dogajalo. Ostajajo pripovedi udeležencev in kupi trupel v dokaz. Zame verjetnejši dokaz kot tvoje plozanje.[/quote]

Kaj, si mogoče dobil idejo da te ja v kaj prepričujem? Še zdaleč ne. Verjemi tisto kar hočeš. Tvoj problem.
🙂

New Report

Close