Je to telepatija, intuicija, instinkt ali kaj drug
Pozdravljeni, prosim vas, ce je le mozno, za razlago tega kar se mi dogaja (na ta forum so me poslali celo nekateri s foruma o srednjih letih).
In sicer se gre za neko povezanost, mogoce celo na telepatski ravni z nekom, ki je zaznamoval moje zivljenje. Sicer nikoli nisva bila v zvezi, vendar pa sva imela svoje “trenutke”. Ker sem ugotovila, da jaz hocem nekaj drugega kot on, sem vso zadevo ohladila na raven kolegialnosti. Ze nekaj casa imava le obcasne stike, ravno toliko, da se uspeva kdaj slisati ali celo videti na kaki pijaci. Vmes se je on tudi porocil in dobil otroka.
Kar pa mene intrigira je naslednje: odkar se poznava veckrat ugotovim njegovo pocutje, tako da velikokrat vem da “nekaj ne stima” in to se je ponavadi potrdi, ko mi sam pove oziroma slisim od koga drugega o problemih oziroma dogodkih v povezavi z njim. Sama v teh trenutki cutim precejsnjo nelagodnost, tesnobo, zivcnost itd., slabo spim, veckrat pomislim nanj, saj vem, da je v situaciji, v kateri se ne pocuti dobro oziroma je v nekaksnih dvomih, pred pomembno odlocitvijo itd. Nazadnje se mi je to dogajalo pred nekaj tedni in na moje presenecenje sem pred kratkim izvedela, da se je res znasel v neprijetnih okoliscinah.
Seveda mu ne razlagam o teh mojih obcutkih, kljub temu pa lahko recem, da sem vsakic sproti kar malo prestrasena, ko se moje domneve potrdijo.
To se mi dogaja samo v povezavi z njim in z nobeno drugo osebo, ki jo poznam.
Upam, da ne sprasujem cesa abnormalnega. Lep pozdrav.
Spoštovana Phoebe,
ste človek z izrazito empatijo, to je sposobnostjo vživljanja v vedenje in doživljanje drugih, imate bogat čustveni razpon in ste nagnjeni k sanjarjenju, ob sicer trdno zastavljenih življenjskih ciljih.Fenomen, ki ga opisujete ni nič paranormalnega ali celo bolezenskega, pojavlja se med ljudmi ki se dobro poznajo, ki mnogo razmišljajo o drugem in so dovolj inteligentni za ustrezno logično sklepanje in predvidevanje.Vsekakor ostaja do vašega “telepatskega partnerja” še intenziven erotični naboj, za katerega ste sicer prepričani, da je že usahnil, pa deluje na podzavestnem nivoju dalje. Ker ste človek, ki težko prenaša osamljenost,razširite svoje socialne stike in ob ugodnem razpletu situacije se utegne zgoditi, da bo sedanja “telepatija” usahnila.
Tudi jaz se vcasih kar ustrasim nekaterih stvari, ki jih ze v naprej nekako zaznam Npr.: prvo kar se spomnim seze nazaj v mladost(stara sem 38 let). In sicer sva se s kolegico sle igro, ko mize vzames s kupa karto, jo pogledas v hrbtno stran in poskusas uganiti katera je. Povedati moram, da me je se zdaj malo groza, ko sem prav vsakic, ko sem pogledala izbrano karto v hrbtno stran, videla nekako tako, kot da barva karte(srce, kara pik,kriz) nekako jasno preseva skozi in vsakic obotavljaje se povedala katera barva je in prav vsakic povedala pravilno. Zatem sem rekla, da se ne grem vec in se z slabim obcutkom v trebuhu vrgla na delo. Nato sem se enkrat med voznjo z avtomobilom nekako zamislila, in v podzavesti zagledala prizor avtom.nesrece, nekako da sem udelezena in se takoj stresla od groze in odgnala neprijetne misli stran, a glej, se isti dan se je v moj avto celno zaletel drug avto; skoda je bila velika, a vsi udelezeni skoraj neposkodovani. Mnogo je takih zame neprijetnih prebliskov, ko ze v naprej vem , kaj bo v dobri ali negativni smeri.Mnogokrat imam prav, ce je kaj pomembnega, kar ne morem oz.mislim, da ne morem zamolcati, povem, in najveckrat se izkaze, da sem imela prav, tako da se mi svojci smejejo, da sem carovnica. Ampak jaz ne maram tega in zavestno odrivam nekaksen obcutek razjasnitve problema v moji glavi ze v naprej in se zavestno z mislimi preusmerim na nekaj cisto drugega in tisti cudni obcutek izgine. Kaj menite o tem?
Spoštovana Polona!
Temu, o čemer pišete, se v metafizičnem žargonu reče prekognicija in naj bi veljala za nadnaravno sposobnost, resnica pa je čisto drugačna. Misli, da se bo kaj pomembnega ali hudega zgodilo imamo večkrat, vendar nanje pozabimo, kot pozabimo npr. kako so bili oblečeni ljudje, ki smo jih videli v mestu. Šele ko se dogodek, ki ima za nas veliko čustveno vrednost zgodi, se ta spomin osveži in oboje povežemo. Med ljudmi, ki se dobro poznajo, pa se dogaja, da drug drugemu “uganejo” misli, vendar je le to logično sklepanje ob večkratni ponovitvi podobnih situacij. Gre tudi za sposobnost opazovanja, s katero so ljudje različno obdarjeni.
Najbrz bo drzalo kar pravite, a je vse to zelo morece. Povem vam da v 99% primerih vem, kdo klice po telefonu preden kdorkoli dvigne slusalko doma sploh, pa tudi v sluzbi.
Prav tako sem nedolgo nazaj med voznjo z avtomobilom spet dobila en preblisk oz. situacijo na katero sploh nisem pomislila in sicer videla sem bel tovornjak vpleten v nesreco in res 2 kilometra naprej smo res naleteli na nesreco, ki se je zgodila ravnokar in priblizno tako kot sem “videla”, pa se enak tovornjak je bil. Zaradi cudnega obcutka sem to prej zanalasc povedala mozu, kaj mi je prislo na misel, saj sem hotela da to ve tudi on.Tisti neprijetni obcutek, nekaksno spoznanje, kako naj recem, resnicnega dogajanja ali kako.
No ja, morece. Tudi to se mi dogaja: v sluzbi sem ze mnogokrat neaktere stvari napovedala da bodo, , da se vcasih smejemo na ta racun. Prav je da se smejemo, ker nebi rada, da bi kdo pomislil, da sem nekaksna slogarca ali kaj takega.
Prav tako nekako cutim, kako dalec proc je in ali se mi priblizuje doticni clovek na katerega pomislim kje je(se vozi v avtu v moji smeri, hodi) in blize ko je( po km), mocneje cutim blizino, nezmotljivo lahko povem da pride. Ne znam natanko obrazloziti in se tudi ne maram prevec spuscati v to podrocje, ker mi povzroca nelagoden obcutek. Te stvari se mi vsiljujejo v misli(oz.ta spoznanja, kako naj recem), ceprav ne maram in ne pomislim na to. Nekaksen obcutek gotovosti dogajanja nekje ali kako.
O tem se ne maram drugace pogovarjati, je pa zelo obremenjujoce vcasih.
Pa lep pozdrav in hvala za odgovor.
Polona
Spoštovana Pika,
bolj ko prebiram vaše ugotovitve, intenzivnejši občutek dobivam, da gre pri vas za prisilno razmišljanje oz. ravnanje, ki vam je ppostalo že odveč, a a se ga nikakor ne morete iznebiti, tudi če si še tako prizadevate.Vsebina je tu manj pomembna.Nevroreceptorska teorija pravi, da gre pri takih stanjih za pretirano vzdražne receptorje tipa 5-ht1.Če se stanje stopnjuje do ekstrema, se pravi da bi se na račun pretiranega ukvarjanja s “predvidevanji” pomembni skrčil vaš prosti čas in se sploh ne bi mogli sprostiti, bo smiselna upopraba enega izmed zaviralcev prevzema serotonina,seveda po obisku zdravnika in na njegov recept, sicer pa obstaja trudi možnost, da bo intenzivnost prisile popustila, če boste iz svojega življenja izločili čimveč stresogenih dejavnikov.