Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo je to sploh možno

je to sploh možno

Pri 13-letni hčeri so diagnosticirali Hashimoto. Trenutno je TSH še v mejah normale in je brez terapije in simptomov. Me pa zelo skrbi, kako bo v prihodnje. Intenzivno trenira, treninge ima 5-krat tedensko po skoraj 2 h. Namerava na športno gimnazijo ter tudi v srednji šoli nadaljevati s športom. Treningi bi postali še pogostejši. Občasno tudi pred poukom. Trenutno je še v 8. razredu, vpis v sredno je čez 1 leto, a ona druge izbire kot športno gimnazijo ne želi!
Glede na težave, ki se zaradi Hashimota lahko pojavijo, me skrbi, kako sploh lahko usklajuješ šport in Hashimoto. Sploh takrat, ko bo potrebno zdravljenje in seveda tudi takrat, ko se bodo začele pojavljati težave, a morda še ne bo imela zdravil.
Za svoje rezultate se zelo trudi. Skrbi me tudi, ali je možno, da bi njeno zdravstveno stanje lahko vplivalo na rezultate v športu in bi bila lahko zaradi tega manj uspešna?
Utrujenost, bolečine v mišicah, težave s telesno težo, z razbijanjem srca— to pa ni nekaj, kar bi šlo v prid športniku?!
Kako jo usmeriti naprej? Šport je zanjo vse! In ne samo rekreativni šport!
Je sploh možen profesionalni šport ob tej bolezni?
Ali zaradi Hashimota enostavno ne bo mogla dosegati vrhunskih rezultatov in ali obstaja verjetnost, da bo dosegala nižje rezultate zaradi Hashimota?
Hvala

hashimoto je autoimuna bolezen … če se bo prehranjevala po avtoimunem protokolu, morda zdravil ne bo nikolibpotrebovala … https://www.thepaleomom.com/start-here/the-autoimmune-protocol/

na spletu najdete ogromno zadovoljnih uporabnikov …
pogooglajte autoimmune protocol in leaky gut

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close