Najdi forum

Je to sovraštvo do žensk?

Da ženski vse obljubiš, si z njo več let, ko ti ženska reče, da zdaj ima 35 let in da če misliva imet družino, morava začet delat otroka. Takrat ji rečeš, da ni prava in greš? A ni to zavajanje iz čistega sovraštva? On točno ve, da ko je šel, da jaz bom ostala brez družine in otrok. Me je moral sovražit, da mi je to delal. Tri leta sem bila z njim. Ljubezen velika. Lepo sva se razumela. Ko bi moralo iti zares, je samo šel. 37 let je star. Očitno popolnoma nezrel. Nisem prva, ki ji je to naredil, zapustil je več žensk. Mislila sem, da z mano bo ostal. Ker ni nič kazalo na to, da bo odšel.

Naj napiše še on svojo plat.

Ne, to ni sovraštvo do žensk.
To je samo dejanje, to so samo besede človeka, ki ti ni znal kako drugače povedati, da si pač ne želi otrok očitno. In, če je imel na izbiro da ga zato zapustiš ti, ali pa da te prej zapusti on, že zaradi lastnega ega izbere drugo možnost…

Sovraštvo do žensk je, ko jih zavaja nekaj hkrati, ko izgine, če katera postane “preveč zahtevna”, ko sicer občasno da kak namig, da mogoče je pa še kaka druga v njegove lajfu, in ko začnejo vrtat vanj okol tega obrne zadeve tako, da one izpadejo čustveno zmešane, histerične, s paranojo itd…
To je sovraštvo. Ne pa bežanje – to je nezrelost.

ne sovraštvo, samo egoizem. Užival je, sedaj je raje odšel. Se pa vprašam, kaj sta delala ta leta, ko sta bila skupaj- samo uživala ali tudi načrtovala prihodnost, se pogovarjala o otrocih – kdaj, koliko, kako jih bosta vzgajala….

Pa kaj si mu sploh obznanjala, da je čas za otroka? Zanosila bi in videla, kaj bo. Če bi ostal, fajn, če bi šel, bi imela otroka brez njega. Tako pa si ostala brez njega in brez otroka.

In morda je bolje tako da je odšel. Mogoče bi odšel ko bi že imela otroka in se na to ne bi oziral, pač tak ded je to..

In to je največja tragedija. Tega dekleta in še marsikaterega poštenega dekleta. Če bi bila pokvarjena in bi otroka podtaknila, bi imela in moškega in otroka. Tako je bila poštena in se je hotela o vsem dogovoriti, ostala pa je brez moškega in brez otroka. Naj mi kdo reče, da dobrota ni največja sirota. In da je poštenje nekaj, kar znajo moški ceniti.

Ta moški bo mogoče čez eno leto, dve leti imel otroka in bo poročen. Pač z eno, ki se ji ne bo zdelo vredno ukvarjati s tem, kaj si on želi. Ampak se bo ukvarjala s tem, kaj si ona želi. O tem se z njim sploh ne bo pogovarjala, ampak se bo odločila namesto obeh. Na koncu bo on čisto srečen, da je nekdo sprejel odločitev, ki je sam ni sposoben. To pošteno dekle pa bo ostalo brez vsega. Bolj si pokvarjen, bolje prideš skozi v življenju. Žalostno, ampak resnično.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Dokler živi, je upanje, da bo imela vse. Samo ne s tem moškim.

Tisti, ki ni prava, se opravičujem, ker je nisem hotela prizadeti in je prav, da še naprej goji upanje. Ampak realno gledano ni veliko upanja, da bi imela vse. Nekaj časa bo trajalo, da se pobere. Potem bo trajalo še nekaj časa, da si poišče novega partnerja. Recimo, da ga bo pri 36-ih imela. Je pošteno, da novemu partnerju reče, da od danes na jutri hoče otroka zato, ker jo je prejšnji zafrknil? Seveda ne. Prav je, da se z njim vsaj dve leti spoznava. S kakšno lahkoto pa se pri 38-ih zanosi? In če slučajno ima še kakšno zdravstveno težavo, ki jo je treba prej odpraviti. In tudi ko bo pri 36-ih iskala moškega in dala vedeti, da si želi družino, bodo v njej vsi videli žensko, ki se ji mudi in jo bodo hoteli izkoristiti. Zato ne izključujem možnosti, da se ji to še kdaj ponovi.

Neprava, če nimaš moralnih zadržkov, otroka podtakni. In boš imela vsaj otroka, če že prave družine ne. Ampak verjetno imaš moralne zadržke. Če jih ne bi imela, bi otroka podtaknila že temu.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Joj si ti čnogleda:((((

Ne črnogleda, ampak realna.

Življenje je pač takšno, da se fair play ne izplača. Na koncu je najpogosteje tako, da vsakdo gleda le svoje interese, morala gor ali dol. In kaj je tako nemoralnega v tem, da ženska, ki ji bije biološka ura, postavi svoj interes na prvo mesto? Moški se bo tudi v tem primeru odločil tako, kot njemu ustreza. Ženska, ki razmišlja o tem, da bi “slučajno” zanosila, mora temeljito premisliti le o tem, ali je pripravljena za otroka skrbeti sama.

In zakaj bi morala otroka podtikat, če si želi imeti otroka tako močno, da bo vsako partnerstvo že na začetku pogojevala s tem? EU je širna, zakonodaja glede umetne oploditve je tudi različna in marsikje samskim pisana na kožo. Mogoče bo imela s tako pridobljenim otrokom celo več sreče v partnerstvu, ker ne bo vsakega moškega gledala kot spermodajalca, ki naj to postane čimprej ali pa nič, ampak bo celo imela čas dve, tri leta hodit na večerje in na morje brez poslušanja biološke ure v ozadju.

Napak si me razumela, Janis. Jaz sem se samo naslonila na mnenje, da bi ga morala podtakniti že temu moškemu, ne pa ga spraševati, ali se strinja. Gotovo si opazila, da je ena to predlagala in da sem odgovarjala njej. Jaz sem zelo proti podtikanju otrok, kajti mnenja sem, da je to nekaj, česar nikoli ne bi smeli narediti. Da ima moški prav tako kot ženska pravico odločati o tem, ali si otroka želi ali ne.

Napisala pa sem tudi to, da bo on verjetno čez leto ali dve imel otroka in bo poročen. Vse to z eno takšno, ki nima moralnih zadržkov glede podtikanja. In premnoge ženske teh zadržkov nimajo, kajti gredo po načelu cilj opravičuje sredstva. Cilj in sredstva pa določijo same. Moške imajo dobesedno za bebce in oni s takšnimi ženskami ostanejo. Poznam veliko takšnih primerov, res veliko. Celo dva takšna, ko moškemu sploh do ženske ni bilo. Kakšna zveza neki, dobesedno sta ti dve ženski ta dva moška na silo spravili v posteljo. Ko sta zanosili, ena celo z dvojčki (hormonske tablete), sta oba moška rekla … Saj je verjetno tako najbolje. Poročila sta se oba z njim in danes so happy family. Bedno, bedno, bedno. Do konca. Bog ve, če ta dva patrona nista prej kakšno pošteno dekle zapustila, ker je hotelo imeti otroka. Pošteno dekle, ki se je z njima hotelo dogovarjati in je upoštevalo njuno mnenje. Zapustijo eno, ki so jo imeli radi, ker je hotela otroka. Potem pa jim otroka podtakne ena, ki je niti radi nimajo, ampak do smrti ostanejo z njo. Ali pa vsaj naslednjih deset let. Bilo bi smešno, če ne bi bilo tragično.

Moralne zadržke imajo pa čez 10, 15 let ko vohunijo s kom jih partner vara in se sprašujejo kje je pravica na svetu. Ja vse se vrača vse se plača. Meni se taki moški potem ne zdijo prasci, ker varajo… res ne!

Če si pošten, je treba biti pripravljen tudi na posledice svoje poštenosti. Kadar to rečem, ljudje ponavadi kar zazijajo, ker so prepričani, da ima samo nepoštenost oz. pokvarjenost lahko nezaželene posledice. Tudi poštenost ima lahko nezaželene posledice. Ena od teh je taka, da bo lahko nekdo zlorabil tvoje zaupanje. Da bo izkoristil tvoje odprte karte na mizi zato, da ti bo lagal, da so njegove enake, ko jih bo pa vrgel zraven tvojih, boš pa videl, da nikoli niso bile enake in tudi sedaj niso. To so vse posledice poštenosti. Posledice tega, da si ti igral fair play, nekdo drug pa ne. Seveda ima tudi nepoštenost svoje posledice. Razlika je samo v tem, da ljudje posledice svoje poštenosti ponavadi doživimo takoj, posledice nepoštenosti pa pridejo z zamikom, ko imamo že občutek, da jih sploh ne bo. Zato ljudje pravijo, da se poštenost ne splača. Tudi nepoštenost se ne, pa še kako se ne, samo to je tako kot kajenje: ker ne škodi takoj, ne boš nehal danes.

v življenju lahko toleriram pri ljudeh skoraj vse. nikoli pa izrabljanje otrok v kakršne koli namene. žal mi je za vse otroke, ki imajo takšne starše.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Odlična debata vseh udeleženk (kot vselej ob tej zasedbi).Žal so ugotovitve, ki izhajajo iz nje, še kako resnične.

To ni sovraštvo, ampak paničen beg pred vsako obveznostjo.

To dela moj brat. Ne sovraži žensk, samo nezrel je. Tega ne pokaže vse do konca, ker se dela odgovornega in ženska misli, da je srečna, da je glih njega našla. Na koncu ugotovi, da je vse to navaden čvek. Jaz sem govorila s svojim bratom in ti povem, da je brez veze se sekirat. Moj brat je zaključil to poglavje in se sploh ne misli obrnit nazaj, kot da s tem nič nima in je v tej zvezi bil en drug. Zato ti svetujem, da čim prej greš naprej in ne izgubljaš časa. Tebi se zdi, da si veliko zgubila, ampak si zgubila samo nezrelega moškega, ki ne more nič dat, ker nič nima za dat. Samo bežat zna. Ni toliko fer, da bi punci rekel, da je napaka pri njem in ne pri njej, zato se punca sekira in si dobi komplekse.

New Report

Close