Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija je to senen nahod???

je to senen nahod???

Pozdravljene,

Kaj menite, je to alergija oz. seneni nahod?
Hčerkica je stara 5 let, in že ca. 14 dni čez dan večkrat kihne (morda naenkrat 6-10x,potem pa več ur ne) in včasih tudi ponoči. Tudi usmrkne se, vendar ne kaže na nahod.
Ponavadi smo cel popoldan zunaj in ko pridemo v hišo, skoraj vedno pravi, da jo srbijo oči, ima pa rahlo pordele. Letos se nam to dogaja prvič. Pri pediatrinji še nisem bila, zato najprej sprašujem vas. Zaenkrat se mi še ne zdi tako hudo oz. moteče, zato bom še malo počakala.
Ali ji morda lahko kupim Claritine (ali kaj podobnega) brez recepta in brez zdravnikovega pregleda, samo za lajšanje? Kolikor sem brala, bi to lahko bil senen nahod?????

Hvala vam za pomoč

And

Kot da bi opisala moje težave. Moj sin je tudi star 5 let in se mu je letos prvič pred kakimi 14 dnevi pojavil isti problem, le da ne gre za kihanje, ampak za pekoče oči, ki pa so tudi rdeče in si jih stalno mane. Tudi midva še nisva bila pri zdravniku, sem pa včeraj odšla v lekarno in mi je dala neke kapljice. Bomo videli če bo kaj bolje.

Čimprejšnje okrevanje vam želim.

Hvala.
Katere kapljice pa?
Meni namreč pod nobenim pogojem ni hotela dati nič, ker pravi, da je še premajhna in brez recepta ne gre, kljub temu, da sem ji kar nekaj časa težila. Vem, da se z očmi ni za igrat, pa vendar bi rabila vsaj nekaj za malo ublažitev.

And

za srbeče in otečene oči pri alergijah vam bo pomagala krema tea tree – naravni justov izdelek na bazi čajevca, kremo pa lahko uporabljate za vse težave, na koži.

Sem ravnokar pogledala na račun in piše Spersallerg kapljice za oči, stanejo pa 1500,00 SIT. Jaz sem mu jih včeraj prvič dala, pa ni bilo nobenega stranskega učinka. V navodilih piše, 2x na dan po eno kapljico za otroke do 12 let. Mislim, da škoditi ne morejo.

lp, T.

Pozdravljeni,

najpreje naj povem, da nisem zdravnica. Imam pa brata, ki ima senen nahod in vem, da ima redče oči , veliko kiha in nenehno briše svoj nos. Res se mi smili! Glede na vaš opis bi rekla, da gre za senen nahod. Menim, da je tega vedno več! Njegova alergija pa se je začele v puberteti.

Moje mnenje, da se posvetujete z zdravnikom preden posegate po zdravilih, saj imajo lahko kakšne stransek učinke … Saj jih konec koncev plačujemo za to delo.

Za Cleritine pa vem, da je to zdravilo vsestransko … za razne alergije. Sama ga vzamem kadar imam sončno alergijo in res pomaga. Vsekakor sem se pred tem posvetovala svojo splošno zdravnico.

LP, Maša

Mi smo imeli lani isto, letos pa ima s testi dokazano alergijo na cvetni prah in pršice.

Nam je pa takrat dala pediatrinja klaritin in rekla: če bo pomagal, je to to, če ne bo, pridita nazaj.

Verjetno gre res za alergijo na cvetni prah. Jaz bi otročka peljala k pediatru kar takoj, ker je ta alergija lahko prav zoprna, sploh, če preide naprej v vnetje sinusov …, da vam da napotnico za testiranje na golniku.

LP

New Report

Close