Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Je to revma? prosim za nasvet

Je to revma? prosim za nasvet

Ža dvakrat sem imela artroskopijo zapestja, odkrita ganglija in sinovitis. Nekaja težav pa je še vedno ostalo in pri ponovnem pregledu mi je kirurg dejal, da ne more pomagati, da naj se obrnem drugam, mogoče na revma teste.

Od prvih težav je okoli 3 leta in se počasi stopnjujejo. Najprej me je začelo boleti zapestje desne roke, nato še leve. Zadnje čase pa me vse večkrat bolijo tudi prst, niso pa zatečeni, niso mravljinčasti in tudi ne bolijo toliko, da ne bi mogla zdržat. Prste mi včasih malenkost potegne skupaj/skrči, kot da bi me prijel rahel krč, včasih imam občutek kot da so slabo prekrvavljeni. 2x mi je osebni zdravnik predpisal naklofen, vendar je bilo stanje med jemanjem nekoliko boljše, potem pa spet po starem. Zapestje in prsti me bolijo bolj ob večji fizični aktivnosti. Zapestje me tudi zaboli če se naslonim na dlan. Slika ni pokazala obrabe.

Najlepša hvala za kakršenkoli nasvet, mnenje,…

Pozdravljena!

Tudi sama se zdim še rosno mlada za takšne težave, pa vendarle…

Kaj je ganglija, sicer ne vem, ta sinovitis je pa vnetje sklepne ovojnice, katero je lahko povzročeno z mikroorganizmi oz. bakterijami, ki so prišli “od drugod”- torej s kakšnega organa ali dela telesa, ki je bil ali je obolel. Zato bi tudi sama rada vedela, kako bi to lahko ugotovili?! Potem bi bilo potrebno zdravljenje z antibiotiki.
če je RTG pokazal obrabe, potem bo to verjetno to. Sploh, če se težave stopnjujejo…

Tudi sama sem jemala naklofen in isto, ja… Jaz sem bolj skeptična okrog teh tablet, ker samo navajaš telo na njih in predvsem je hudo to, da ko jih nehaš jemati vidiš, da ti lahko samo blažijo bolečine, stanje pa… No, seveda so tu tudi stranski učinki.

Pomembno je razgibavanje!

Pomembno je to, da si čim boljše organiziraš življenje s tem, da misliš pozitivno in da “poslušaš” svoje telo.

Lp

Moje težave so se začele s tendovaginitisom na desnem palcu (sprožilni prst), za kar je zaradi zateklosti in vnetja bila potrebna ambulantna operacija. Dr.Bervar mi je zelo strokovno in hkrati
zelo preprosto povedal, da se zadeva lahko ponovi kjerkoli na kitah in ovojnicah. Tudi jaz sem sumila
med drugim- okužbo , saj so se pri treh ljudeh iz moje okolice pojavile podobne težave, a so polagoma minile. Jaz pa sem naredila napako, ker sem obolelo vneto obsklepno tkivo razgibavala v topli vodi. Trenutni učinek je bil dober (boljša gibljivost), a napaka velika. Morala bi s prstom mirovati in ga hladiti, da se ne bi vnetje razcvetelo in razširilo. In ravno to se je zgodilo.(glej moj prispevek v rubriki Revmatološke ambulante). Nekaj let je trajalo,da sem se znebila vnetij obsklepnih tkiv, k sreči
imam pisarniško delo, sicer bi bila danes- sploh ne dvomim!- invalid.!!! Tako je ostalo samo pri tisti operaciji.
Za vas je po mojem veliko možnosti za izboljšanje. Le vnetja je treba vzeti pod kontrolo, jaz sem jih
z MOVALIS tabletkami- po potrebi, da se stvar ne razvije v tipično revmatske posledice z obrabo sklepov, slabšo gibljivostjo. Sicer pa svetujem sproščanje, globoko dihanje, morda jogo, da si uravnovesimo psihično in fizično delovanje, nujnao je zmerno gibanje, rahel tek. To je sicer lahko reči, univerzalnega recepta ni, a skrbi in delo lahko počakajo, zdravje pa ne in prav je, da se opazujemo, si zase vzamemo čas in si izboljšamo kvaliteto življenja, ne glede na to, ali bo vse delo opravljeno, kar od nas pričakujejo drugi. Če bomo zdravi, tudi delo ne bo problem. Verjemite in se imejte radi:)

New Report

Close