Je to rak ali kakšna črevesna bolezen?
Pozdravljeni,
imam resen problem v zvezi s črevesnimi bolezni in rakom na črevesju. Pred kakim letom sem kot najstnik prvič po veliki potrebi začel delati stvar, kateri se bodo mnogi čudili. Z wc papirjem sem si začel trše brisat rit in s prstom vrtati po njej. To mi je ugajalo in to sem počel skoraj po vsaki veliki potrebi. Že takrat sem gdaj prišel do krvi. Stvar se je ponavljala in nisem se ji mogel upreti. Vedel sem, da mi to škoduje, a dolgo nisem mogel nehati. Sedaj tega nekaj časa ne počnem več, a se bojim posledic. Ugotovil sem da je moje blato redkejše in vedno ima enak vonj. Zdi se mi, da ima vonj po krvi in je s krvjo pomešano, za kar sem bral, da je simptom raka. Imam občutek da z mojim črevesjem ni use v redu. Je lahko rak?
Sicer sem zelo zrel in pameten fant, vem da se rakave celice zelo hitro razmnožujejo in ne želim, da mi vzamejo življenje. Blato se mi strdi le, če ga časa zadržujem. Zanima me, na kakšne preiskave naj grem in/ali so smiselne ter čakalna doba, saj ne želim prekiniti šolanja v gimnaziji.
Že v naprej hvala za vaš odgovor.
Pozdravljeni!
Pojdite k vašem lečečemu zdravniku, kjer boste čakali kolikor bo pač vrsta v čakalnici. Debelo črevo je najpomembnejši obrambni mehanizem imunskega sistema človeka in če je z njim kaj narobe, se hitro lahko pojavijo težave drugje. Verjetno pa ni nič takega.
Kri v blatu se navadno vidi prej kot zavoha.
lp
Borut