Najdi forum

je to problem??

Je bilo ze kar nekaj tem na to foro in sem jih vneto prebiral, zdaj sem se opogumil se sam ker bi rad da tudi meni kdo kaj pametnega namigne.

Pred par meseci sva se s punco razsla (po 4 letih), pravzaprav me je ona pustila. Bila je moja prva prava punca in jaz njen prvi pravi fant (jaz sem sicer prej ze spal z drugimi, ona pa ne). Ne vem kako vse skupaj opisati ampak imela sva se resnicno zelo rada in ko sva se razsla sva se strinjala, da je bilo to res tisto pravo in nekaj najlepsega (tudi vsi okoli naju sploh ne dojamejo da sva se res razsla). Verjetno vam je jasno, da si je nikakor ne morem izbiti iz glave. Veliko razmisljam zakaj vse to, saj nama konec koncev ni nic manjkalo. Kaj jo je tako zmotilo da je enostavno odsla. Morda to da je spala samo z mano? najbrz ni tako enostavno, ceprav mi zaenkrat kaj drugega se ni prislo na pamet.

Moram se malo pojasniti, … vse skupaj se je vleklo kake pol leta, negotovost, cudna razmisljanja, na koncu je celo nekako “na glas” razmisljala, da se je najbrz ustrasila resnega razmerja. Koncni povod je bil pa ta da me je prevarala — spala je z nekom drugim in ji je to kao dalo vedeti da ne more biti vec z mano. Z njim sedaj nima nic, v bistvu je tudi ona ostala sama.

Problem, ki nastopi je pa naslednji. kaksen mesec se nisva srecala, nato pa je zacela klicati, posiljati SMS e, e-maile … v njih ni bilo nic pretresljivega, da bi izpovedovala kaksna custva ali kaj, samo tako pogovorno. Kasneje sva se tudi dobila in je bilo kar hudo, custva so kar prekipevala, vendar se sedaj ne vidiva vec. Mejli in ostalo pa se kar prihajajo in normalno da sem dobil obcutek da ji je zal in hudo in da me zeli nazaj.

Imam prav ali je to samo se ena od tistih stvari, ki jih moski ne razumemo, namrec to da zenske potrebujejo nekaksen obcutek vrednosti, samozavesti in zato ne morejo kar “odsekati” in “hocejo ostati prijateljice” — saj razumete

Zaenkrat ji se odgovorim, vendar me vse skupaj muci, saj vsakic ko kaj dobim od nje se mi povrnejo vsi lepi spomini in padem na “nicelno tocko” prebolevanja in si ne morem zamisliti, da bi bil se s kom lahko spet srecen.

A ji cem prepovedat vse skupaj? A je mozno da kdaj spet prideva skupaj in se vse lepo uredi in bova (ponovno) ugotovila da sva res ustvarjena en za drugega. Poznam pregovor o pogreti zupi ampak me resno skrbi ce bom lahko se kdaj dozivel taksno ljubezen s kom drugim …

LP in hvala za ideje

ej js mislim de bi vse kar se ti plete po glavi moral povedat a ne?mislim da bo tak najbolš ker bosta edino na ta način oba natančno vedla kaj mislita oz kaj čutita. če ne bo eden začel je mogoče da si oba želita zvezo nazaj vednar je nikoli ne bosta dobila ker pač nobeden ne bo nič rekel ok?ka provš? lepo se mej pa velik sreče! čao!

tut jest mislm da bi blo najbl pametn ce bi se ji zaupou…kaj ti cuts,kaj bi rd pa uprasej jo kaj si ona sploh zeli.navsezadne sj sta bla skupj 4 leta tko da se najbrs dobr poznata in si zaupata.mogoce bi ji lohk tale tvoj sporociu pokazou…ucash je lazje napisat kej kukr pa povedat u obrz…uso sreco
lp

Tudi jaz mislim, da si oba po štirih preživetih letih zaslužita odkrit pogovor kako in kaj naprej…Mislim, da je punci krivo, da te je prevarala – normalno in se je zato sama odmaknila, ker ve da je to lahko večen problem za vajino vezo v naprej. Verjetno ji več ne bi zaupal. Tolerirati pa mislim, da ne moreš, češ ker si ji ti bil edini. Sam prični pogovor in jo vprašaj kaj ona misli s SMS-ji in tako naprej. Če ti bo povedala, da je pač to le tako, pa ji povej, da jo še vedno imaš rad ampak te s temi sporočili in vsem drugim spravlja spet v začetne točke prebolevanje in je bolje zate, da se to konča. Tudi jaz sem mislila, ko sem končala 4-letno vezo da je nemogoče, da začnem s kom drugim in da ne bom imela tako rada kot takrat. ŠE BOLJ….le ne obupaj, ker je veliko dobrih, poštenih punc….Prava čaka nate!!!!!

Pogovorita se in nadaljujta, če sta oba za. Škoda bi bilo, zaradi ene napakice prekiniti z zvezo, če se razumeta in ljubita.

Ej ona ga je prevarala – verjetno zato ker ji je bil Andrej edini pa je še hotela sprobat druge…………..daj no……..če bi ga zelo ljubila tega ne bi storila.

Včasih nekoga zelo ljubiš, pa kljub temu narediš napako.

Kaj pa, če se napaka ponovi?

Skoraj gotovo se ne bo ponovila.

Če si res-ampak čisto zares prepričan, da ji boš lahko odpustil (pozabiti se namreč ne da) in ji ne boš vedno tega očital, potem začnita znova. Drugače ti odsvetujem.

Glede na to, da sta bila skupaj štiri leta, mislim, da si oba zaslužita še eno priložnost.
Če si zares prepričan, da jo imaš rad, poiskusi počasi izvedeti, kaj želi od tebe.
Strinjam se z Dijano, da včasih nekoga ljubiš, pa vseeno narediš napako. Sedaj je samo od tebe in od nje odvisno, koliko sta trmasta, da bosta prišla nazaj na isti tir.

Lep pozdrav!

hvala vsem za mnenja. nocem da tole izpade sovinisticno ampak rad bi slisal tud se kaksno mosko besedo. da si ustvarim mal vecjo in jasnejso sliko. ceprav verjetno lahko zenske bolje uganete kaj se v zenski glavi dogaja.

zaenkrat pa res hvala, sem clovek ki se mora o takih stvareh nonstop pogovarjat in mi tole zelo pase.

Verjetno ti bo ta tvoja lastnost, da se rad pogovarjaš pomagala k rešitvi tvojega problema. Pri moških je ponavadi kakšen resen pogovor velika muka.
Srečno!

Krasno, da se rad pogovarjaš. Večina moških se ne in raje probleme pometejo kar pod preprogo. Ko pa jih je preveč pod njo, se spotaknejo obnjo in padejo.

Andrej,

odvisno od tega kakšen človek si. Jaz take stvari — da te je prevarala — ne bi mogel preboleti, in ne bi z dečvo hotel imeti nobenega stika več.

Nekaterih stvari se pač ne pozabi…

Srečno!
Andrej

Očitno je, da jo še vedno ljubiš. In tudi njej ni vseeno zate. Torej, idealni pogoji, da sta ponovno skupaj. Tukaj pa nastane problem v človekovi psihi. Odvisno je, kako boš razčistil v svoji glavi. Njeno varanje lahko obravnavaš le kot telesni stik in željo, da spozna, kako je kaj z drugim moškim. In če si to sposoben, je lahko vajina zveza uspešna. Če pa ti bo to venomer rojilo po glavi, ji boš to slej ko prej začel sponašati in to bo mučno za oba. Torej je vse odvisno od tega, kakšne občutke boš imel ti, ker si ti bil prevaran. In ljudje smo različni. Eni reagiramo oz. čutimo tako, drugi spet drugače. Kakor koli boš storil, ti želim veliko uspeha in kot sem že dejal, Najprej razčisti sam s sabo. LP John

Se strinjam!
V dani situaciji mislim, da je tole najboljši nasvet, Andrej!

Lahko dodam le tole zgodbo, ki bo morda sama zase nasvet. Poznam podoben primer, le da je šlo za poročen par brez otrok. Podobno dogajanje je pripeljalo do ločitve, nato pa njeni ponovni obiski pri nekdanjem možu. Ker je bilo to že prad nekaj leti, še ni mogla pošiljati SMS sporočil. Je pa pošiljala pisma, darila, njegovi mami (bivši tašči) šopke, medvedke, parfume, hodila k njemu v službo in se “spremenila” v vsem, kar je bilo videti na zunaj (nič več žuriranja, s prijateljicami šopingov, odklanjanje otroka – to ni zanjo itd.).
S svojo vsiljivostjo in pretirano prijaznostjo je najprej prepričala taščo, da sta kljub vsemu (njeno varanje) ustvarjena eden za drugaega. Mama je svetovala sinu, ta se je omehčal in se dogovoril z bivšo, da poskusita znova. Vroča romanca je trajala nekako dva meseca. Po temeljitem pogovoru (menda tudi pri zakonskem svetovalcu) o pokopu preteklosti, sta se ponovno poročila, čez 1 leto dobila otroka in vse bi bilo v redu, če….

V nečem sta se sporekla, s kričanjem so prišle tudi že pozabljene opazke, zamere, provociranje oz. privlekla sta na dan vse umazano perilp, čeprav je bil dogovor drugačen. Tudi ločitev, ki je bila neizbežna je bila mučenje: otrok je ostal njej, on nekaj plačuje, vsak drugi vikend ga vzame k sebi. Se je pa še dolgo govorilo o njuni grdi ločitvi in pikantnih starih podrobnostih, ki sta jih privlekla na dan ob ločitvi.Da o njegovem razočaranju na cel svet in grizenju vesti tašče sploh ne govorim.

Zanimivo, meni se pa zdi dosti žensk takih. Andrej, po mojih izkušnjah se ne izplača. Preveč se boš mučil in preveč živcev porabil za vse skupaj. Ne vem no, najbolje boš itak sam presodil. Koliko pa je ta punca stara? Namreč danes se tudi dogaja, da so 21, 22 letne beybe še totalno otročje in nezrele.

milsim, da mi jr tvoj rpimer nekako znan… ampka vrjemi mi, tudi ona bo sposobna pozabiti in si najti drugega… sedaj ji je gotov tezko, ce pa sta se imela tko dobro… ce se pa tebi zdi mucno… ji mora pokazati, da med vama ne bo vec tistega, ker je zavrgla… lahko bo pozabila… in vrjemi mi na knocu sta lahko celo samo prijatelja… kaj ves… mogoce se bo obrestovalo

andrej-jst sm tut tako mislu…sicer nism mel se deklete ampak vem da ce bi me tista ki jo imam rad prevarala je nebi mogu postit. dal bi ji se eno sanso.

ali pac?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close