Najdi forum

Hvala za vaš odgovor. Sem v zvezi s človekom, ki je alkoholik, narkoman, ki ima očitne težave s svojo osebnostjo in vsega tega dolgo nisem vedela. Kot pišejo druge sem tudi jaz dolgo mislila, da sem sama kriva za vse kar se dogaja, da jaz povzročam napetosti, prepire, da sem res tako slaba oseba kot me prikazuje. Lahko sem nekatere stvari prepoznala, ko sem jih videla (o alkoholu in drogah), drugih pa ne morem, ker bi lahko njegovo obnašanje dala v knjigo “moški ki sovražijo ženske in ženske, ki jih ljubijo” ali pa v knjigo o MOM-mu. kako naj vem s čim imam opravka. z nikomer se ne morem pogovarjati o tem, ker živim v sredini, ki tega ne pozna oziroma noče poznati, samo skozi knjige pa težko rečem da je to to ali pa je to. razumete? v končni fazi se mi je “najlažje” umaknit, kar pa seveda ni najlažje, ker sem že zelo psihično poškodovana in se ne glede na to, da sem uvidela da s tem človekom ni kaj početi, da mu pomagati ne morem, da si sam ne more in ne zna, da ga je po eni stani neizmerno škoda, ker je en nejgov del fantastičen, drug pa pravo zlo, ne morem dokočno odlepit od naju ker … še kar nekaj upam, čakam, pričakujem.
ne vem, mogoče je ta človek samo ženomrzec, mogoče ima MOM, mogoče kaj čisto tretjega. kako naj vem s čim se sploh spopadam? ali pa je samo z mano nekaj narobe.

Zdravo!

Zanima me katera od vseh naštetih knjig je prva ki naj jo preberm, če bi mi lahko svetovali?
In kaj naj naredim ker mi niso vrnil stvari, nekatere stavri pa očitno pokradli, račune ki sm jih zbirala itd, najbolje da vs epustim ej tako?

Lep pozdrav, hvama vam za vse:)

Pozdravljena Ne razumem.

Ta forum je narejen tudi zaradi tega, ker se je s tistimi, ki tega ne poznajo, ne doživljajo ali se ne želijo s tem soočiti zelo težko pogovarjat. Tu ne boš dobila vse odgovore na vsa vprašanja, nekaj pa morda le in dostikrat dene že to, da lahko komu zaupaš, kaj se v tebi dogaja.

Tudi če bi tukaj ali od psihoaterapevta, psihoatra dobila jasno definicijo, kaj je narobe s tvojim partnerjem, to ne bi rešilo tvojih težav, sicer bi morda bolj jasno vedela s čim se spopadaš, vendar ni dokončna rešitev, je le boljši temelj za iskanja rešitev.

Ljudi okoli sebe in še posebej, če so na tak način problematični, ne moreš spremnijat, jih reševat, jim pomagat…če tega sami nočejo. Večje vprašanje zate je, zakaj ti je bolj pomemben on in njegove tećave, kot ti in tvoji problemi, zakaj si se v takšnem odnosu znašla in kaj je tisto v tebi, da te vleče nazaj k njemu, kljub temu, da vidiš , da to ni dobro zate.

Po mojih izkušnjah je bolj konstruktivno, če se namesto z njim začneš ukvarjati sama s seboj in ko boš sebe spravila v en kos, boš z lahkoto našla rešitev tudi vajinega odnosa. Poleg knjige Ženkse ki preveč ljubijo bi priporočala tudi Nič več soodvisen ( angleški orginial Codepended no more je boljši) pa tudi nekaj literature od Sanje Rozman npr,. Zaljubljeni v sanje.

GittaAna

GittaAna

Katera knjiga ti bo najbolje pomagala moraš odkriti sama. Pri nekaterih se ti bo “bliskalo” od uvidov, druga ti bo odveč, tretja bo prišla prav kdaj kasneje….Vsakšno takšno raziskovanje je potovanje vase in pot boš morala izbirati sama.

Kar se pa tiče računov je najbolje, da preceniš ali je vredno. Ponavadi je več vreden mir, kot pa da se ubadaš z motenimi ljudmi. Razen, če gre za kaj, kar ti res veliko pomeni ali nujno potrebuješ za svoje življenje. V vskem primeru pa bi to prijavila policiji, toliko , da je tam zaznamek. Nikoli ne veš česa vsega so še sposobni in ali boš morebiti to kdaj potrebovala.
GittaAna

GittaAna

Pozdravljena Ne razumem.

Ta forum je narejen tudi zaradi tega, ker se je s tistimi, ki tega ne poznajo, ne doživljajo ali se ne želijo s tem soočiti zelo težko pogovarjat. Tu ne boš dobila vse odgovore na vsa vprašanja, nekaj pa morda le in dostikrat dene že to, da lahko komu zaupaš, kaj se v tebi dogaja.

Tudi če bi tukaj ali od psihoaterapevta, psihoatra dobila jasno definicijo, kaj je narobe s tvojim partnerjem, to ne bi rešilo tvojih težav, sicer bi morda bolj jasno vedela s čim se spopadaš, vendar ni dokončna rešitev, je le boljši temelj za iskanja rešitev.

Ljudi okoli sebe in še posebej, če so na tak način problematični, ne moreš spremnijat, jih reševat, jim pomagat…če tega sami nočejo. Večje vprašanje zate je, zakaj ti je bolj pomemben on in njegove tećave, kot ti in tvoji problemi, zakaj si se v takšnem odnosu znašla in kaj je tisto v tebi, da te vleče nazaj k njemu, kljub temu, da vidiš , da to ni dobro zate.

Po mojih izkušnjah je bolj konstruktivno, če se namesto z njim začneš ukvarjati sama s seboj in ko boš sebe spravila v en kos, boš z lahkoto našla rešitev tudi vajinega odnosa. Poleg knjige Ženkse ki preveč ljubijo bi priporočala tudi Nič več soodvisen ( angleški orginial Codepended no more je boljši) pa tudi nekaj literature od Sanje Rozman npr,. Zaljubljeni v sanje.

GittaAna[/quote]

hvala za odgovor. jaz sicer svojih težav nimam, moja edina težava je bilo nerazumevanje najinega odnosa, ki sem ga sicer v tem času že uspela spraviti na minimalno, kar pomeni da se samo še občasno slišiva, da se je odselil, da nimava več nič skupnega razen tega, da misliva druga na drugega. nikoli še nisem bila v takem odnosu, zato me je vse skupaj vrglo iz tira, a kot rečeno sem se sama že spravila skupaj, žal pa mi je njega, ker je po eni strani super človek in se imava – ko je normalen – fantastično. On sam ve, a je nekaj narobe z njim, zaveda se svojega obnašanja, ki ga ne zna kontrolirat, zato se m izdi ta forum priložnost zanj, da mogoče tukaj najde vsaj začetno pomoč pri razumevanju samega sebe..

Morda sem narobe razumela tvoje sporočilo. V njem si napisala tudi to, da si že čisto psihično zlomljena in da te kljub razumevanju, da on ni zdrava izbira zate še vedno vleče k njemu. Sem vesela zate, če sedaj s tem nimaš več težav.

Ta forum je namenjen svojcem in ostalim, ki imajo v svoji bližini nekoga z mejno osebnostno motnjo ali pa se vedejo na podoben način. Za tiste, ki imajo ali so v dvomih ali to motnjo imajo pa je namenjen drug forum.

http://med.over.net/forum5/list.php?469

Bližnji ali tisti, ki morda imajo to motnjo se namreč spopadajo z različnimi težavami in tudi morebitne rešitve so pri enih ali drugih včasih zelo razlikujejo.

Pozdrav
GittaAna

GittaAna

Res je, psihično me je zelo prizadel, saj mi je dobesedno ukradel intimo, a to bom že rešila. Rada bi razumela kaj se mi oziroma se nama je dogajalo. Hval za link, tistega foruma nisem prej videla.

Pojdi in reši sebe in tvoja otroka, dokler ne bo prepozno. verjemi vase in v to, da si še kako sposobna, sploh pa če otroka vzgajaš sama!! Srečno!!

Joj točno to, točno s tem se spopadam.. .Kako zdržati, kako it naprej, kako se ne pustit prestrašit, kako se ne pustiti užalit….
Odšla sem, nimam nobene podpore, sem sama in hvaležna sem za ta forum.

Vrtnarka je pisala da ji je strašno pomagala terapija. Kje, kako.. .Terapije so tako drage 🙁

Vsem veliko sreče in volje in čim več poguma!

Nikolle

Nikolle, pozdravljena!

Čestitam ti in držim pesti zate. Rešitev boš zagotovo našla, saj si odločilno potezo že naredila.
Že to, da nisi več v mlinu z osebo, ki ti je načenjala zdravje, ti bo omogočilo, da boš začela misliti s svojo glavo. To pa je najpomembnejše. Najtežje se je odločiti. In tudi strah pred neznanim nas lahko močno ohromi. Potem pa, ko se odločimo, smo običajno začudeni sami nad sabo, kako nam zadeva dobro steče. Vse to je za nas celo zelo dobro, saj si s tem dvigamo svojo samopodobo in ceno v lastnih očeh. In ko se rešimo in začnemo dovolj ceniti, običajno nismo več pripravljeni na polovičarske odnose, v katerih smo nekoč močno trpeli.

To s čemer se trenutno spopadaš, poskušaj nadomestiti z vsakodnevno nalogo (beri: akcijo ali razmišljanjem) v tem smislu: “Sedaj sem samo jaz pomembna! Oseba, o kateri razmišljam ali se jo celo bojim, sedaj ni prav nič več pomembna! Gre se za mojo rešitev in nič drugega! Mislila bom le nase! Kaj bom danes dobrega naredila zase? Kaj lahko naredim danes, da si stanje olajšam?” in podobno… Ko sebe rešimo in najdemo svoj notranji mir, se nam začnejo običajno zadeve korenito spreminjati.

Glede iskanja terapevta pa je rešitev tudi v naslednjem: Dobri prijatelji so nam včasih najboljši terapevti in še nič ne stanejo. Ostani tudi z nami na forumu in še marsikaj vzpodbudnega boš našla zase. Vso SREČO ti želim. Lp Odmev

New Report

Close