Je to mobing?
Težave imam z nadrejenim. Neprestano se “spravlja” name. Težko delujem tako.
Večino časa se dere na mene. Za vsako stvar. Včasih prav kriči. Velikokrat za res brezveze. Grdo se obnaša, večinoma me s takim obnašanjem tudi poniža/ponižuje pred sodelavci-si potem tudi kateri od drugih pri meni več privošči.Nalaga mi veliko dela, velikokrat tudi svoje. Največ seveda meni. Posledično seveda ostajam dlje.
Po drugi strani ne zanika, da ne bi delala, sem pridna in delovna.
Me pa to obnašanje vedno bolj načenja in žre. Izogibam se druženju oz.se raje držim bolj zase. Tudi privat čedalje bolj opažam, da nimam volje za družbo, ne kam it, sem raje sama. Utrujena sem, nimam energije, načenja me. Zadnje čase imam čuden občutek pri srcu.
Kako se naj malo distanciram od tega, kako naj postopim v takem primeru?
Hvala.
Mogoče si lahko pomagaš s tole spletno stranjo:
http://www.drustvo-sos.si/kako-prepoznati-mobing-na-delovnem-mestu-in-kako-ukrepati
Verjetno je iluzorno pričakovati, da ga bo prijavil nekdo drug namesto tebe.
Pozdravljeni.
Da to je mobing. Žarna vam je posredovala zelo dobro povezavo, predlagam, da si vse zelo natančno preberete in ukrepate.
Morda poznate koga, ki je bil kot otrok zasmehovan (in drugi otroci znajo biti zelo kruti) in se je kasneje, zaradi dela na sebi prelevil v osebo, ki zna jasno postaviti meje. To lahko naredite tudi vi. Ni vsa dinamika za odnos odgovornost napadalca, ampak tudi odgovornost žrtve. Nekateri ne bodo imeli nikoli težav, in drugi vedno – tudi če zamenjajo okolje, partnerja ali nadrejenega.
Ne odobravam dejanj vašega nadrejenega. Možno je, da je on res na takšni poziciji, da je nedotakljiv. V tem primeru vam ostane samo možnost, da zamenjate nadrejenega (znotraj istega podjetja ali greste drugam) in/ali ukrepate najprej preko internih služb, sindikata in v skrajnem primeru tudi preko odvetnika in sodišča. Ne glede na to ali ostanete ali greste, pa je dobro, da začnete delati na svoji samopodobi in postavljanju mej.
Trenutne zaposlitvene možnosti so dobre, zato pohitite.
Vse dobro.