je to dovolj velik razlog da oddim od moža….
Imava 3.otroka,ki sva ga načrtovala.mož še posebej,ker pri prvih dveh ni veliko sodeloval,in je rekel da bo tokrat on prevzel veliko na sebe.Ampak zdaj se je zgodilo da dela cele dneve,sem sama z otrokom,on samo da usoeva v svojem novem poslu.Tako da praktično nimam nič od njega,razen da kdaj previje otročka,na hitro,ga malo prime,več časa a itak nima,ker je okupiran z delom.Ker se počutim ogoljufana,zelo trpim,saj sem se zavedala da je otrok res odgovornost,on se očitno ni.Ampak prej ni bilo tako.Močno razmišljam da bi odšla stran.Mi lahko poveste vaše mnenje,ter koliko se kaj vaši očki ukvarjajo z dojenčkom,pomagajo…No,pri nas imam občutek da je njegov biznis number 1.
no ja no, mene sam zanima kaj bo potem boljše če boš šla stran???
Zakaj mora on zdaj več delat, morda zato, ker imate 3 otroke in to več košta.
Moja stara mama je imela 11 otrok, pa je mogla vse krave zjutraj pomoust, na polju delat, kuhat,prat….dej nehi jamrat a ne.Ko pride domov se lepo pogovorita-predvsem mirno (ne zjat na njega če je zmatran) in skupaj ugotovita, če bi lahko manj delal, če morda potrebujeta manj denarja, morda bi jedli samo zelje in krompir, pa bi morda šlo, morda bi kupovali rabljena oblačila, ali celo vzeli socialno pomoč….pogovorita se pametno, da bo za vse prav.
Morda pa to ne bo šlo, ker v njegovi službi se ne bodo strinjali, da bi manj delal in ga bodo odpustili.Pa saj služb je itak vse polno, ni problem v Sloveniji dobit službo a be.Ajej ja.
Ko pride domov se lepo pogovorita-predvsem mirno (ne zjat na njega če je zmatran) in skupaj ugotovita:
– če bi lahko manj delal,
– če morda potrebujeta manj denarja, morda bi jedli samo zelje in krompir, pa bi morda šlo, morda bi kupovali rabljena oblačil….
-pogovorita se pametno, da bo za vse prav.
če greš sama z otroci stran..potem boš šele imela več dela..in še manj incoma tko da ne vem s čem bi profitirala?
če ima nov biznis in skoz dela, potem upam, da imata vsaj denar. Naj ti da denar, ti pa si najami pomoč pri skrbi za družino (pucanje, peglanje, varuška). pa sebi privošči razvajanje (frizer, kozmetika, masaže, kakšen tečaj, izlet). Bolj imam občutek, da je bil za tretjega otroka, da boš ti imela delo, da tebe priveže nase. Dosti verjetno je, da ima tudi kakšno prijateljico, tako da najbolje, da si še ti koga najdeš, da boš zapolnila praznino.
Ločiti pa se ti nikakor ne splača, ker bo potem skrival dohodek, pa boš poleg tega, da si za vse sama, še brez denarja. Poskrbi zase.
Prvič ne morem verjet, kar si napisala, in drugič, ne morem verjet, kakšne odgovore berem.
Ali je to dovolj dober razlog za razhod, veš samo in edino ti. Predstavljam si, da to ni edina stvar, ki te žuli, da razmišljaš o razhodu, ampak mora biti zadaj še kaj. Ti pa verjamem, da se počutiš ogoljufano in izdano.
Lahko ti napišem, kako je pri nas, ampak ne vem, kaj boš imela od tega, razen morda še večje slabe volje. Ti najbolje veš, kakšne so tvoje potrebe in želje. Strinjam se, da se skušaj pogovoriti z njim in boš zelo kmalu videla, koliko je ura – če boš le želela videti….
Ja glede na to da te je večkrat pretepel, nad otroci pa zganja teror bi tudi jaz razmislila o odhodu.
Sploh mi ne gre u glavo kako si lahko dovoli tudi to, da je brez službe in prihodka pri treh otrocih…mislim hallo?
In seveda usi te razumemo, da ti pri 3h otrocih delaš 2 šihta pa nimate kaj jesti ker ti on ves denar zapije..
Ja defenitivno se ga losaj
OB BRANJU DODAJTE SARKAZEM
mogoče je pa mislil da se bo z otrokom ukvarjal ko bo malo večji in bolj dojemljiv? Saj prva 3 leta so ključna da je ob otroku mama potem pa je oče počasi-če že ne prej-car..no pa saj to tako veš. Ne vem..mogoče ni misli da bo ravno prve mesece dežural ob njemu ali kako si je zamislil, vprašaj ga in spomni da se mora reorganizirati in držati obljubo.
Kaj si mu pa verjela naivnica. Moj tudi dela po cele dneve, večino časa sem sama z otrokoma, ampak on bi pa še enega. Sem mu jasno in glasno povedala, da se je pri prvih dveh tako izkazal, da ni šans, da bi imela še kakšnega. Pa čeprav pravi, da bo zdaj več sodeloval, mu ne verjamem, ker po svoje mi je jasno, da je njegovo delo tudi pomembno za preživetje družine in da je njegov čas za družino pač omejen. Pa je vseeno več sodeloval pri prvih dveh kot tvoj.
Zdravo !
Vidim, da si malo zmedena. Sploh pa nisi dobila odgovora, katerega si pričakovala. Lepo bi bilo, da se z možem pogovorita saj se imata o čem. Verjemi mi, da če moraš nahranit 5 lačnih ust, plačat položnice in še kaj ni mačji kašelj. Tvoj mož je zelo priden, danes jih je malo, ki se lahko pohvalijo, da mož dela cele dneve za njuno preživetje.Razumem,pa tudi tvoje občutke osamljenosti, ” izigranosti “ker si cele dneve sama z otroci. Počakaj še malo, stvari se lahko spremenijo čez noč. Otroci bodo malo zrasli, ti boš verjetno dobila zaposlitev, z možem bosta postavila nove močnejše temelje…Vsako jutro ko se zbudiš bodi hvaležna za življenje svojega moža, otrok in sebe. Ste ena ” velika ” družinica in prav je , da ostanete skupaj. Srečno !
imava 2 otroka, tretjega na poti. z dojenckom se moj ne ukvarja NIC. vedno je goviril pri prvem, da komaj caka da se bo lahko pogovarjal z njo. sm si mislila larifari.
starejsa je skor 3 leta in se z nji res veliko pogovarja in ji razlaga, z dojencico niti ne ve dobro kaj bi pocel.
tako da ne… ni dovolj velik razlog za razhod. drugac pa malo pogovora veliko razumevanja en drugega pa bo slo.
Zdravo.
Tudi jaz sem mnenja, da mora pri tebi od zadaj mnogo več.
Če bi bil vzrok za tvoje pomisleke samo to, da on preveč dela… težko verjamem. To je lahko kvečjemu razlog za kak dan slabe volje oz. za kak prepir…. če imaš moža rada in vse ostalo štima… pol tvoje vprašanje zares ni na mestu.
Očitno potrebujeta en temeljit pogovor, da razčistita stvari. To da razmišljaš o odhodu je lahko signal, da nekaj ZARES ni OK in ima zagotovo korenine nekje mnogo globje. To, da si cele dneve sama in mož dela je lahko samo tista končna kaplja čez rob.
Nimaš kaj- pogovor, pogovor, pogovor. Pa nikar ne odlašaj, ker se pol stvari samo nabirajo.
Pa vse dobro!