je to alergija?
imam polno glavo informacij, zato ne vem, za kaj bi naj slo pri mojem skoraj 3mesecnem sinu. ko je bil star 1 mesec, je dobil po obrazu zivordece izpuscaje z rumenimi folikli (le licka in tilnik), kar se je kasneje razsirilo na vrat kot oglica ter po lasiscu. ker smo imeli ravno posvetovetovalnico, je sestra zagnala paniko, da gre za alergijo in da naj iz svojega jedilnika crtam vse zivo (polno dojim, a ne jem agrumov, oresckov in cokolade, normalno pa pijem kravje mleko in jem jajcne jedi). zdravnica ni bila tega mnenja, ker ga stvar ni srbela in koza ni bila suha. domnevala je, da je slo za kozno infekcijo in mu predpisala antibiotik v obliki kreme. ne vem, ali je pomagala krema ali ne, prizadeta mesta sem iziprala s kamilicami. pocasi se je stvar susila in izginila. po 1 mesecu pa je spet dobil rdece pikice, tokrat pa cisto suhe, po lickih, vekah, v usecih, na tilniku in okrog vratu. vcasih kozica kar poci, da ima drobne krvave pikice, a ga ne srbi. drugace dobro je in spi, je dobre volje in je zivahen. ene pravijo, da gre za moje hormone (res sem po poporodni cisci 2X imela rahel krvav izcedek, za katera ne vem, ali je ze redna menstruacija ali ne), drugi, da je alergija. zadnja dva tedna nisem jedla mleka, mlecnih izdelkov in jajc, a se mi zdi, da ni bistveno vplivalo na izpuscaje. pediatrnija pravi, da ne more reci nic, ce bo zelo hudo, naju bo poslala na testiranje. se to: uporabljamo blag pralni prasek, 2x izpiramo, mehcalca sploh ne, plenicke in njegova oblacila se likam.
zanima me, ali je to alergija?
kako casa traja, da moja prehrana vpliva na njegovo mleko? nekaj ur? 1, 2, 3 dni?
ce se izkaze, da je alergicen npr na kravje mleko, ali to pomeni, da bo absolutno alergicen celo zivljenje?
zakaj se razvije alergija? (nagnjenost, prevec drazljalev?)
ali obstaja vec stopenj alergij?
nikoli si nisem mislila, da je alergija lahko resna in zoprna stvar. ob prebiranju tega foruma sem drugacnega mnenja. cim vec srece ob premagovanju tezav, pokica.
pa se to:
ali se da alergijo pozdraviti, ali izveni sama, ali pa ko jo enkrat imas, jo imas in se moras s tem nauciti ziveti?
ali se alergicne reakcije stopnjujo, ce smo enako ali bolj izpostavljeni alergenu?
na kaj smo sploh alergicni pri zivilih? je to prehrana krmljenih zivali, predelava živila, dodatki v zivilu, se je zvisala clovekova obcutljivost?
hvala za kakrsenkoli odgovor! lp, pokica.
Pozdravljena!
Svetujem ti, da zaprosiš za napotnico za testiranje. Prej boš mirna in vedela pri čem si. To pa zato, ker vem koliko živcev gre pri ugotavljanju in negotovosti.
Pri nas imamo štirimesečno punčko. Pri njej so se izpuščaji začeli pri treh tednih in jih ima kljub moji strogi dieti brez mleka, jajc, pšenice in ostalih alergenov še zdaj (sicer veliko manj kot v najhujšem obdobju). Bili smo na testiranju na pediatrični kliniki pri treh mesecih. Kožni testi so pokazali pšenico, krvni pa nič. Po ponovnem uvajanju mleka, pšenice in jajc so se izpuščaji spet začeli pojavljati v večji meri, pojavila se je driska, po uvedbi pšenice celo kri v blatu…Hčerko bomo zato še enkrat testirali v maju na pediatrični kliniki. Tudi pri nas se prej ni praskala in zbujala ponoči, sedaj, ko je večja, pa se po 10x na noč zbudi in praska. Mami pa je čisto neprespana.
Z dieto pri hčerki sem pričela tako zgodaj, ker imam doma dvoletnika z alergijo na jajca, mleko in pšenico in sem diete že vajena. Pri njem se je alergija pojavila po uvajanju goste hrane. Takrat je bila njegova koža zares rdeča in po dveh mesecih diete se je koža pozdravila. Stanje (stopnja alergije) se mu močno popravlja in upamo, da bo konec leta alergijo že prerastel. Poleg diete smo morali biti pozorni na pralna sredstva. Pri nas ni dovolj, da izpiramo 2x. Uporabljati moramo tudi ekološko razgradljiv tekoči detergent: Frosch za občutljivo perilo (Mueller). Sedaj zaradi hčerke celo razmišljam o še bolj blagem prašku ECOVER (Avstrija).
Običajno otroci alergije prerastejo do tretjega leta, vsekakor pa v osnovni šoli. Menda je bolj nevarno, če se alergija pojavi kasneje. Te pa naj bi trajale. Vzroki naj bi bili dedni, v raznih literaturah pa naj bi bili vzrok antibiotiki in dojenje v prvih 6 mesecih življenja, onesnaževanje,… BICOM terapevti krivijo umetne popadke, amalgamske zalivke in okužbo z glivico pri porodu.
Obstaja več stopenj alergije, te pa določijo po testiranju na pediatrični kliniki.
Klasična medicina alergije ne zna zdraviti (preprečuje – olajša le simptome). Svetuje se stroga dieta (stvar naj bi potem hitreje izvenela).
Alternativna medicina pa je BICOM – bioresonančna metoda in akupunktura.
Pri nas se sinu stanje boljša – še vedno je sicer na strogi dieti. Pri hčerki pa bi rada ugotovila na kaj še je alergična (poleg mleka, jajc in pšenice), zato sem se naročila pri BICOM terapevtu in bom prinesla možne vzorce alergenov. Na pediatrični testirajo za začetek le 3 alergene (jajca, mleko in pšenico), kasneje pa še druge (pregled na pol leta). Jedilnik imam namreč že popolnoma okleščen, hči pa nima še lepe kože, najbolj pa me moti divje nočno praskanje…
Upam, da sem vsaj malo pomagala. in da boste čimprej ugotovili pri čem ste. Meni se je sedaj drugič podrl svet, ampak po drugi strani pa razmišljam: kar mine ni problem. Kaj vse bi še lahko bilo. Važno je, da izveš katerih stvari se je potrebno izogibati…
Lep večer in veliko sreče,
Bouha
Vsekakor poskusite z bioresonancno metodo. Mi smo bili pred kratkim na testiranju in je 7 mesecna hcerka alergicna na jajca, prsico, kakav, kavo, caj in sladkor, med drugim pa je cepivo od beseziranja v njej se zelo agresivno in bi lahko bilo vzrok za nastanek alergij, ki so se pojavile nekje pred 2 mesecema, istocasno s tem, ko se ji je ranica od beseziranja zucela gnojit in vecat. na krvnih testih niso odkrili nicesar, celo na jajca naj moja puncka ne bi bila alergicna-pa je.
Zdaj cakamo na zdravljene, osebno poznam ljudi, ki so se pozdravili z bioresonancno metodo!
Tina