Najdi forum

S partnerjem sva skupaj že 5 let. Kar nekaj časa nazaj se je zgodilo nekaj, kar mi še zdaj ne da miru. Bila sva na obisku pri sestri, ki je malo mlajša od mene. Sestra je bila v svoji pisarni za računalnikom, sede,  midva pa sva stala. Pogovarjali smo se neke nepomembne teme. Nekje sredi pogovora se je fant premaknil za moj hrbet in začutila sem,da se mu je dvignil. Bila sem šokirana, ampak nisem nič rekla. Sestra tudi ni opazila tega, vsaj mislim tako. Kasneje, ko sva šla domov, sem ga vprašala kaj je to bilo, bila sem ljubosumna. Rekel je,da sem imela oblečene pajkice,ki so ga vzbudile. Res sem imela oblečene oprijete pajkice.

Nekako imam še vedno po že nekaj časa občutek,da to ni bilo prav…zaradi tega dogodka sem na sestro se vedno ljubosumna.

Razumem,da bi se to lahko zgodilo zato,ker sem bila tako oblečena.. po drugi strani mi pa ne da miru to,da je njemu bilo ok, da se mu to zgodi v prisotnosti moje sestre.

Kaj pravite? Ali je to znak, da mu ne morem zaupati? Se vam tudi zdi, da ni prav, da se mu je dvignil v prisotnosti sestre, pa naj bom jaz razlog ali ne?

Hvala, lp

Spoštovana,

opisan dogodek ste morala doživeti zares globoko, da še po daljšem časovnem obdobju in pogovoru s partnerjem, doživljate stisko. Iz tega dejstva bi si upala trditi, da je ljubosumnost, ki se je prebudila, povezana še s kakšnimi drugimi dogodki v vašemu življenju. Seveda zelo malo lahko povem o namerah, ki jih je imel vaš partner. Zdi se mi zdravo, da sta o tem spregovorila, da ste lahko pri njemu preverila, kaj je razlog vzburjenosti, dejstvo pa je, da vas odgovor ni pomiril. Glede na to, da sta skupaj že 5 let in iz napisanega razumem, da je to edina situacija, ki je v vas prebudila strah, je lahko to posledica neke nagotovosti, ki izvira iz vas. Seveda zaradi določenih preteklih izkušenj. Mogoče ste ob sestri večkrat doživljala, da je ona bolj cenjena, bolj opažena, da jo večkrat pohvalijo, ne nujno samo moški, mogoče ste že ob starših čutila omenjeno razliko. Verjamem, da ste se znašla v težkem položaju in priporočam, da se tudi o tem, kar ste doživela ob sestri ali pa vseh nekontroliranih izgubah pogovarjate s partnerjem. To vas bo verjetno bolj pomirilo. V kolikor boste sama težko pomirila svoj strah, pa vas vabim na terapijo.

 

Vse dobro želim,

Eva Erpič
[email protected]
041/410-843

E-motion, Eva Erpič s.p. I psihoterapija in svetovanje I 041/410-843
Objava čaka odobritev

New Report

Close