Najdi forum

Je sprejemljivo biti prijatelj s sestrinim bivšim?

Pozdravljeni.
Na forumu še nisem zasledila podobne teme, zato odpiram kar novo.

Imela bi vprašanje kaj mislite o spodnji zadevi..:

Ali je sprejemljivo biti prijatelj s sestrinim bivšim fantom?
Ne glede na razlog zakaj sta končala, ali je on varal, ali je ona varala, ali sta brez razloga končala, ali je on njej lagal, ona njemu,….
Ali je ok biti prijatelj sestringa bivšega, tudi če se je fant zastopil z vsemi v družini?

V naši družini je kar nekaj govora o tej temi in nikakor ne pridemo do konca .. Zato bi vas prosila za nevtralno mnenje, kako ve gledate na to situacijo? 🙂

…ali ta bivši sestrin fant kaže kakšen interes, da bi še naprej prijateljeval z vašo družino, al’ samo vi razpravljate o tem?

Zdravo,

Sam bi pa rekel, da je vzrok razhoda zelo pomemben, ker če bi nekdo (ne vem) v zakonu tepel svojo partnerko in bi seveda šla narazen zaradi tega, s tem človekom ne bi hotel imeti opravka, četudi bi se razumel z vso (mojo) žlahto do X kolena.

Sicer je pa tudi pomemben tvoj interes, zakaj bi ti hotel ohraniti stike s takšnim ali drugačnim človekom (torej ne glede na način razhoda).

Zakaj pa si ti tok želiš ostat prjatlca z bivšim od tvoje sestre? Še kok pomembn je zakaj sta šla onadva narazen. Če jo je prizadel je res čudn da je teb tok do njega. Si se mogoče zaljubila u njega?

Jaz tudi ne razumem , vam kakorkoli pomaga ali vi njem, da bi radi prijateljevali?

V primeru, da sta bivši in sestra bila že dobra prijatelja ali vsaj prijatelja pred zvezo in če res nista končala, ker je on njo tepel ali kakšen podoben grozen razhod, potem bi mogoče ampak res mogoče še naprej prijateljevala z to osebo. Ampak mislim, da bi še vedno se prej s sestro pogovorila, kaj si ona misli o tem.

V kolikor je sestra tega tipa spoznala ko sta bila v zvezi in čeprav bi v tem obdobju postali najboljši prijatelji, bi se koncu te zveze postavila na “stran” sestre. Ne glede na razlog razhoda bi ji stala ob strani. Sestra je samo ena Fantje pridejo in grejo, prijatelji pridejo in grejo,..

Zdravo.

Meni osebno se je to zgodilo.. spoznala fanta, ga pripeljala v družino, se zaročila in končala zvezo, ker me je varal. Z mojim bratom, sestro in starši se je super razumel. Toliko super, da sem se zaradi neprestanega druženja bivšega s sestro, očetom in matero preselila od doma. Že 10 let je od tega, imam moža in 2 čudovita otroka, ki iz moje strani poznata samo strica.

Tukaj ni važen bivši, važno je razumevanje družine, nevem zakaj so ga v zvezde kovali, zakaj mi niso hoteli stati ob strani, blatil je moje ime oni so ga pa poveličevali..

Marsikomu ni jasno zakaj zaradi take brezvezne stvari že 10 let nisem v kontaktu z njimi, da mogoče pretiravam,.. moj odgovor na to – zakaj bi imela ob sebi družino, ki mi ni sposobna stati ob strani, ki je raje v družbi človeka, ki je prizadel njuno hči, sestro..
Neprestani kregi..lažje je bilo oditi in začeti na novo.

Ko si enkrat v taki situaciji, ko nimaš več podpore ali opore družine razumeš te stvari.

Zmedenka. V primeru, da si ti setra v zgornjem tekstu ti predlagam da se postaviš v njeno kožo in dobro premisli kako bi se ti počutila. Preceni kaj ti bolj pomeni. On ali Ona? Mogoče ti bo sestra oprostila ampak ne dopusti, da se vama zgodi isto kot meni. Noben ni vreden tega.

No, Paralinca, jaz pa mislim, da noben ni vreden tega, da zatajiš svoje starše in brate in sestre zaradi take banalnosti. Itak je meni nenavadno že to, da se mlad človek toliko druži z nekom, ki bi mu bil po letih lahko starš … ne poznam veliko takih primerov. A res nima nobene primernejše družbe?
Po drugi strani pa, da ti zaradi tega ne hodiš domov in ne povabiš staršev in ostale najožje družine na obisk, pogledat vnuke in tako naprej, je pa tudi trapasto!
No, mi smo bili z enim od bivših sosedje, on se je potem poročil in odselil, a je seveda prihajal k staršem na obisk, z ženo, tudi če sva se kje srečali sami, sva normalno poklepetali, celo več sem se z njo pogovarjala kot z njim. Z njegovimi starši smo imeli normalen odnos in ko sem rodila, mi je njegova mama poslala čestitko. Na obiske pa res nismo hodili.
Sem ločena, z bivšim možem imava otroke in bivša tašča pride normalno k nam na obisk nekajkrat na leto, sploh za rojstne dneve otrok. Tudi mene pokliče za roj. dan in mi vošči, če kaj rabi in nihče drug ne more vskočiti, pokliče mene … Bivši se je spet poročil in z njegovo novo ženo imava čisto korekten odnos, pride včasih tudi sama po otroke, torej brez njega. Kofetkava pa nekako ne 🙂
Vsi smo še vedno ljudje, tudi če smo bivši partnerji. Kaj je kdo komu naredil hudega … ja okej, ampak enkrat moraš iti čez to, ne moreš zdaj do smrti pestovati zamer, zaradi tega ljudje dobijo raka in umrejo! Zbotaj se s svojo družino, da ti ne bo nekoč, ko bo prepozno, žal.

Tudi jaz se odlično zastopim z moževo bivšo, anpak v tej rubriki se ne gre za to kako se mi zastopimo z svojimi bivšimi ali partnerjevimi bivšimi.

ali je ok biti prijatelj sestringa bivsega? NE če se ona ne strinja s tem. 🙂

Mogoče je moja zgodba malo zašla, če bi napisala ves potek dogodkov bi razumela, ena stvar vodi k drugi, ni več zaupanja, ni več podpore, rata hinavščina, laži,… saj ni kot da bi prišel na kavo, jaz pa znorela, spakirala stvari in odšla.
Zakaj bi bila med ljudmi, ki jim ne pomenim dovolj, zakaj bi vozila svoje otroke k njim, če nikoli niso niti poklicali in vprašali kako so.. Krvno sorodstvo ni vse kar je pomembno 🙂

Ja se strinjam, noben ni vreden tega da zatajis svojo družino. Ampak vsaka družina ima svoje okostnjake skrite v omari 🙂

Ne! Ne vidim razloga zakaj bi bila! edino ce ga hoce!?

Ne to ni vredu! Če onadva želita ostati prijatelja ali v dobrih odnosih naj, sestra se pa nima kaj vmešavat.. Se motim? -.-

To sem že doživela. S sestro sma bile najbolj prijateljice.. Sedaj sma samo prijateljice.
Ob tem sem se počutila izdano, razočarano,… Jaz ne želim biti v družbi prejšnega fanta in ne želim da on ve kaj jaz počnem. Zato tudi sestri ne povem več vsega, ker nočem da nosi informacije k njemu…

Tega še prijateljici nebi naredila, kaj šele sestri!!

Zih ga hoče **** kakšn bi bil pa drug razlog? Ker je tok uredu fnt za prjatla? Haha Seveda ja.

Naše mnenje je popolnoma nerelevantno pri vsem skupaj. Edino, kar je pomembno, je to, kako se počuti sestra. Pravzaprav pa imam občutek, da si ti ta sestra, ki se je razšla s fantom, in da te družina prepričuje, da pretiravaš/kompliciraš/dramatiziraš, ker ti ni prav, da sestra prijateljuje s tvojim bivšim. No, v tem primeru je naše mnenje pomembno, ker v nasprotju s tvojo družino anomimni ljudje tule nimamo posebnega interesa, da bi te prepričevali, da tvoji občutki niso vredni upoštevanja. Seveda so! Če se ti slabo počutiš v tej situaciji in je sestri in ostalim to vseeno, potem si dobila zelo jasno sporočilo, koliko si v resnici vredna za svojo družino.
Če pa si ta druga sestra, se zamisli.

Se strinjam s Tvoja_teta. Res je. Dobila si jasno sporočilo, koliko si svoji družini vredna. Odnesi iz tega največ in pojdi svojo pot. Ne oziraj se na te neljube dogodke in pojdi srečna naprej.

Tudi moje mnenje je, da ne glede na razlog razhoda, s sestrinim bivšim nimaš kaj iskati. V Sloveniji živi več kot 2 milijona ljudi in če med njimi ne najdeš drugega “prijatelja” kot sestrinega bivšega, potem imaš pa res problem. Noben fant ni vreden, da prizadaneš lastno sestro, posebej če sta si bile blizu.

Meni se tudi zdi, da si dobila zelo jasno sporočilo, koliko si v resnici vredna za svojo družino…
Obstaja nekakšno nenapisano pravilo..

New Report

Close