Verjamem, da bomo bodoči upokojenci pokojnine prejemali tudi čez 20, 30 let, vprašanje je le kako visoke bodo. Pokojnine so že danes nizke, saj se družba tudi v Sloveniji stara. To pa pomeni, da se število starejših, ki prejemajo pokojnino povečuje, po drugi strani se število mlajših, delovno aktivnih ljudi, ki plačujejo prispevke v pokojninsko blagajno, znižuje.
Zato je smiselno, da mlajši čim prej začnemo razmišljati tudi o tej problematiki. Sami bomo namreč morali vsaj delno poskrbeti za to, da bomo imeli po upokojitvi dovolj velike prihodke za dostojno življenje.
Ja, tako je. Pokojnine bodo mizerne. Če ne bodo naši pametni veleumi v vladi (mesec & co) uničili gospodarstva in odgnali domače in tudi vse tujce ki pa so pripravljeni delat pri nas tudi za naše/vaše penzije.
Šele pri 65letih se bom lahko upokojila s 40 leti delovne dobe. Jaz sigurno mislim poskrbet, da bom imela cekinčke nabrane, da se upokojim pri 60ih. Mene ne bodo videli delat do 65, vsaj sedaj mislim, da ne. 🙂 Jaz imam namen življenje še nekaj časa uživat ne kr v gajbo krepnt, naši politiki si lahko te zakone nekam zataknejo.
Aja, pa saj grem kmalu čez mejo za dostojno plačo delat in uživat… :))) Another one bites the dust. Čaos.