je sploh bila alergija?
Ko takole berem zadeve na tem forumu upam, da je pri nas alergija že izvenela oz. je sploh ni bilo…Takole je bilo…pri šestih tednih sem sinku morala zaradi premalo svojega mleka začeti dodajati adaptirano (Aptamil). Po enem tednu je dobil urtikarijo in zelo otekle rokice in nogice. Takoj sva bila hospitalizirana in rečeno je bilo, da je mali alergičen na kravje mleko. Zaradi dojenja sem bila na dieti brez mleka dodajala pa sem mu Pregomin….Po približno 6 tednih sva imela testiranje, kjer je na koži pokazalo alergijo na pšenico in beljak, na mleko pa ne. Krvni testi so bili negativni oz. so nam rekli,da je vse v mejah normale in dieto sem lahko prekinila. Mali na srečo ni imel več nobenih težav, vseeno pa smo ostali na Pregominu do danes, ko je star že skoraj 7 mesecev. Mlečnih izdelkov direktno še ni jedel, je pa mlečne beljakovine dobival preko mojega mleka (dojenje sva prekinila pred enim tednom), pa zdaj je že piškote, žitne kašice in marsikaj drugega kjer se mleko skriva in ni problemov.
Tole sem napisala predvsem zaradi tega, ker slišim in berem, da so testi velikokrat lažni, pa bi rada slišala še vaše mnenje, saj ste nekatere res že pravi eksperti na področju alergij.
Zaenkrat je pri nas na srečo vse v redu, otroček super napreduje in ni nobenih težav….pa vendarle me zanima zakaj potem tista urtikarija in otekli udi takrat???
Hvala za kakršenkoli komentar pa lep pozdrav in srečno….
Ninanana
Kožni testi so za otroke do 2 let precej nezanesljivi. Tudi našemu malčkuso okoli 9 mesecev naredili teste in je bil rezultat alergija na piščanca. Sedaj (star je 4 leta) piščanca narmalno je. Kasneje pa mu je okazalo še na arašide ter občutljivost na barvila in konzervanse.
Moram ti reči, da se kljub vsem nasvetom, ravnam po LASTNEM OBČUTKU.
Trenutno ravno opažam, da očitno ni vse v hrani, ampak da tudi pomlad naredi svoje.
Torej tvoj lastni občutek je najpomembnejši.