je potreben pregled?
Pozdravljeni!
Prosila bi vas za mnenje ali naj zdravnico zaprosim za pregled ščitnice ali ne? Stara sem 28 let, samohranilka s kar precej stresnim življenjem. Imam 100 kg in kilogrami počasi naraščajo že 6 let od poroda dalje. Res je sicer, da nimam 5 obrokov sadja in zelenjave na dan in, da se nikakor ne morem navaditi na redno prehranjevanje, pa vendar ne pojem toliko sladkorja in maščob kot marsikdo drug. Res je tudi, da se samo občasno spravim k gibanju, recimo se odločim potem pa traja samo en teden,potem pa spet neham. No, kljub vsemu temu se mi zdi moje naraščanje kilogramov čudno, še večji problem je pa to, da bi samo spala in, če ne bi imela hčere bi spala po cele dneve. Nobenega problema mi recimo ne predstavlja 24 urno spanje( vstanem samo za wc in, da kaj spijem-ne alkohola,da ne bo kakšne pomote). Na dan spim sigurno 10-11 ur, če ne več.Trenutno to lahko ,ker sem brezposelna, ampak me živcira vse to, ker bi toliko stvari rada naredila in počela pa ne morem iz sebe izbezati vsaj malo več energije, ko pa le zberem malo volje in moči, me pa že po eni uri začne vse boleti, hrbtenica,kolena, oči mi začnejo spet kar skupaj lezti…
Hvala za pomoč in lep dan!
Spoštovani, vaša utrujenost ima lahko več vzrokov, zato se o vašem stanju vsekakor temeljito poovorite z izbranim zdravnikom. Tudi pomanjkljivo delovanje ščitnice je lahko povezano z občutkom nemoči, pomanjkanja energije, sprememb na koži, kopišenje tekočine, oz. telesne teže, ipd., zato je kontorola hormona TSH na mestu.
Lep pozdrav!
Nina
Pridi na našo stran oz na naš forum: http://www.metuljcica.si/. Poznamo take težave.