Najdi forum

Je polnozrnato = graham?

Zanima me, če so GRAHAM testenine polnozrnate?
Drugih žal ne najdem v trgovini. Še graham bolj težko dobim…

Glede na vsebnost mineralov in vlaknin je prehransko bogatejša moka iz celega zrna – polnozrnata moka, ki je po sestavi enaka celemu zrnu. Ta moka je torej polnovredna in jo imenujemo tudi graham moka. Vsebuje vitamine iz skupine B ter A, K, E, beljakovine, rudnine, maščobe, encime, hormonske snovi in nenasičene maščobne kisline.

(prepus iz žitove strani)

Pozdravček Marika

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Mlinotestove Vita testenine so namenjene vsem, ki želijo živeti zdravo. Na voljo so v obliki rezancev in špagetov, z dodatki špinače, soje, paradižnika, sipinega črnila in omega jajc. Vse Vita testenine, razen omega rezancev, so pripravljene iz sestavin, ki so izključno rastlinskega izvora, zato ne vsebujejo holesterola, imajo zanemarljivo malo maščob in zato nižjo energijsko vrednost. Vita pirini špageti ter pirini, sojini, ajdovi in grahamovi rezanci so pridobili znak Varuje zdravje.

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Vita bio testenine
Vita bio polnozrnata vretena, peresniki, rezanci in špageti
Družino Vita testenin smo obogatili z bio testeninami štirih oblik. Testenine imajo znak Varuje zdravje, so polnozrnate in bio. Iz njih lahko pripravimo zdrave in okusne jedi, ki vsebujejo veliko vlaknin, mineralov in vitaminov.

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Določila o vsebnostih sestavin v kruhih

I. Pšenični kruh in pšenično pecivo

• pšenični beli kruh
• Pšenični polbeli kruh

• Pšenični črni kruh
• Pšenični polnozrnati kruh (najmanj 80% pšenične polnozrnate moke)

II. Rženi kruh in rženo pecivo (do 20% pšenične moke)

• Rženi kruh
• Rženi polnozrnati kruh

III. Kruh in pecivo iz drugih krušnih žit

Mešani kruh in mešano pecivo

• pšenični mešani kruh (najmanj 51% pšenične moke
• Rženi mešani kruh (najmanj 51% ržene moke
• Koruzni mešani kruh (najmanj 30 % koruzne moke
• Ajdov mešani kruh ( najmanj 30% ajdove moke
• Ovseni mešani kruh (najmanj 20% ovsene moke ali kosmičev
• Ječmenov mešani kruh ( najmanj 20% ječmene moke ali kosmičev
• Proseni mešani kruh (najmanj 20% prosene moke
• Pirin mešani kruh ( najmanj 30% pirine moke
• Polnozarnati mešani kruh ( najmanj 30% različnih vrst polnozrnate moke

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

New Report

Close