Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Je mačja hrana Felix kvalitetna?

Je mačja hrana Felix kvalitetna?

Ali je bolj kot kak Wiskas?

Isto sranje…

K da ma res tok veze kaj en smrdljiv mack je. Nas dobi ne vem kaksne vse brikete, ker so neumni pa mu kupujejo, ko pa kdo pomije na gnoj nese pa najraj tja navali.

tukaj se lahko prepričaš – preglej ocene tistih, ki so jo že kupili svojim mucam

http://www.zooplus.de/esearch.htm#q=felix

med 4 in 5* ji pripisujejo, kar pomeni, da ni tolk zlo slaba 🙂

Felix je boljši od ostalih junk variant. Moja mačka ga najraje zmaže, je pa res, da je tudi dražji. Aja, jaz kupujem onega v vrečkah, ne v konzervah.

Merilo, ali je macja hrana dobra ali slaba, ne more biti to, ali gre mački v slast (ker ji vse variante whiskas, felix itd. zagotovo gredo), ampak samo in izključno njena sestava.

Velika večina teh industrijskih hran je za mačke preslana in presladka – zato jo imajo rade – jim pa to zelo rado udari na ledvica,

Sem šla pogledat sestavo Felixa, kjer piše:

Fleisch und tierische Nebenerzeugnisse (4% der genannten Sorte), pflanzliche Eiweißextrakte, Fisch und Fischnebenerzeugnisse, Mineralstoffe, Zucker.

– to pomeni, da je v eni konzervici ali vrečkici ali čemerkoli že 4% piščanca/govedine/lososa/česarkoli že, vse ostalo pa so bolj ali manj sumljivi dodatki – od rastlinskih beljakovinskih dodatkov, do rib in ribjih izdelkov (vendar ne piše, koliko česa in kaj, kar je sumljivo), sladkor itd. – pravzaprav mi ni jasno, kaj tvori preostalih 96% …

Enako piše pri Whiskas, Kitekat ali kaj je že tisto in podobnih variant.

Hrana, ki jo kupiš pri DMu (njihova znamka), je malenkost boljša: ima 8% snovi (nekatere tudi 16%) in, kar se mi zdi pomembno, večinoma je brez dodanega sladkorja. Cena je pa po moje tam-tam z whiskasom. Imajo pa pri DMu tudi neko novo kao strašno fensi hrano, premium in kaj vem kaj še vse, precej dražja je – pa ima tudi 4%. Za zjokat …

Hills je zagotovo boljši (in dražji), jaz kupujem, če mi finance dopuščajo, pri Galiju, Leonardo, kjer je v eni konzervici 80% tega, kar na njej piše. Je pa seveda dražje … 200 g pride 1,15 evra.

POdobna zgodba je seveda tudi pri briketih …

Nič ni isto sranje! Si kdaj povohala, pogledala, kako izgleda ena in druga hrana? Najbrž ne. 😉

Moja mačka že 7 let je Felixa in ni imela nikoli nobenih zdravstvenih težav in jih nima niti sedaj, dlako ima lepo svetlečo, zobke bele kot sneg. In je zadovoljna mačkica. 🙂

Felix tako lepo diši in koščke celega mesa ima notri, da me včasih prime, da bi ga kar sebi na makarone dala. :))))

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Krota, ne bi te rada razočarala, ampak “koščki mesa” v felixu so samo malo drugače stisnjeni briketi iz žitaric in klavniškega odpada. Saj naši tudi dobijo kdaj to in jim je všeč, ampak to ni merilo za kvaliteto. Za 5 evrov na kilo, kolikor stane felix/whiskas itd., dobiš že tudi kilo zelo spodobnega mesa. Razne “kvalitetne” hrane, ki imajo – waw! – kar 1/3 mesnega deleža, so pa na kilo že skoraj dražje od pljučne pečenke. Moje mnenje je, da se v teh lepih paketkih prodaja nesramno drag zdrob in koruza, ampak kaj, ko vedno ni časa pripravljati ali pa imaš take zverine, ki sveže hrane niso vajene in je ne marajo.

Ne bi se ravno strinjala s teboj, sploh pa ne v metanju v isti koš Felix in Whiskas. 😉

O podrobnostih v sestavi, bi se pa tudi dalo debatirati, pa se mi v bistvu ne da in ostajam na Felixu.

Jaz pri mesarju dobim za cca 0,60 centov mesa za nekaj dni za psa. Imam dva. Zraven pa skuham riž, makarone in itd…….tako, da me psa za hrano koštata na mesec nekaj evrov. In še od kosila dobita zelenjavo, juho in itd…..

Mi ne misel ne pride da kupim brikete. Pač skuham zvečer za par dni meso. Jaka znanost in ful časa ti vzame. Pa nimata nobenih problemov s kožo, dlako ali kondcijo. Zdrava in močna psa.

Mi o mačkah, ti pa o psu. 😉

Povem, da ni treba komplcirati. Mačke imajo pa itak rade jetrca in faširano meso in se ga tudi zelo poceni dobi pri mesarju.
Moja stara ima mačke jih samo s tem futra tudi da mesar meso in pri njej niti en maček nikoli ne bolan. Zdajle je najstarejši star že 17 let druga dva pa 12. Briketov pa konzerve nikoli v življenju niso videli.

Kaki briketi, pa konzerve. Samo pofl. Pa če so najdražje.

Pa dobijo mački meso kuhano ali surovo, če veš?

Mi o mačkah, ti pa o psu. ;)[/quote]

Me zanima kaj, kje in koliko dobiš za 0,6€. Pa koliko mesa tvoja psa pojesta na obrok. Velikost psov?

Hvala za odgovore.

Julija

Nič ni isto sranje! Si kdaj povohala, pogledala, kako izgleda ena in druga hrana? Najbrž ne. 😉

Moja mačka že 7 let je Felixa in ni imela nikoli nobenih zdravstvenih težav in jih nima niti sedaj, dlako ima lepo svetlečo, zobke bele kot sneg. In je zadovoljna mačkica. 🙂

Felix tako lepo diši in koščke celega mesa ima notri, da me včasih prime, da bi ga kar sebi na makarone dala. :))))[/quote]

Ja, boš povedala po 20+ let izkušenj z mačkami, njihovim zdravjem itd.
Pa dober tek, verjamem, da tudi zase kupuješ predpripravljeno hrano, deklaracije so pa na njej za okras :p

Felix tako lepo diši in koščke celega mesa ima notri, da me včasih prime, da bi ga kar sebi na makarone dala. :))))[/quote]

Ja, boš povedala po 20+ let izkušenj z mačkami, njihovim zdravjem itd.
Pa dober tek, verjamem, da tudi zase kupuješ predpripravljeno hrano, deklaracije so pa na njej za okras :p[/quote]

Je že uredu, tečka ena. 😉

Spoštovana ga. Želva,

če še ne veste, so mački zveri. Zveri pa vemo, kaj jejo, a ne? In vse, kar jim mi kupujemo, je en navaden drek od hrane, sploh ta cheap shit, kot je Felix, Whiskas, Kitkat in podobno. Vse, kar vsebuje pa velik procent mesa, je pa dobro, ampak seveda dražje. Moji imajo na žalost najraje Felixa in me srce boli, ko jih gledam, kak ga zmažejo, ampak pol njihove prehrane predstavlja pa surovo meso pa briketi Applaws (80 % mesa) jim grejo, hvala bogu, v slast.

Ne verjamem vam pa niti za sekundo, da ima vaš muc zobke, bele kot sneg. Obstaja zobni kamen, ki se nabira mačkam in jaz ga sicer še v življenju nisem vidla, ampak to zato, ker ne vem, kaj gledam. Veterinar pa ve in smo jim ga dal že velikrat očistit, ker jih začne sčasoma bolet.
Poleg tega vprašajte veterinarja glede prehrane pa boste vidli, kaj vam bo rekel. Pa preberte si mal na internetu glede tega, ker vidim, da pojma nimate.

In izzivam vas, da si daste Felixa na makarone. Jaz si dam Almo Nature v konzervi takoj (Almo Nature je tudi v redu hrana za mačke, mimogrede in tu dejansko vidiš koščke pravega mesa not: http://www.zoohit.si/shop/macke/mokra_macja_hrana/almo_nature/plocevinke/358726).
Morate bit res slepi, da v Felix hrani vidite meso, če ga je not samo 4%. Svaka čast.

Joj, eni ljudje mi greste res na živce, ko pametujete o stvareh, o katerih POJMA nimate. Pejte rajš k mesarju pa naj vam da kdaj kak srček al pa jetrca in vas bo pršlo včasih cenej kot če kupite to za en drek hrano pa še muc vam bo hvaležen.

Za vse, ki si želite izvedet več o pravilni prehrani mačk:
http://www.planet-lepote.com/forum/pravilna-prehrana-mack

Mačke so obligatorni karnivori, kar pomeni, da za optimalno delovanje svojega “sistema” potrebujejo pretežno mesno prehrano, z nizkim odstotkom vlaknin in OH, skratka toliko, kot bi ga sicer zaužile s plenom – miško, recimo. Felix, Whiskas ipd. so nafilani z žiti, zato mora mačka pojesti bistveno več, da sploh kaj ima od te hrane, ker je slab izkoristek, sploh v primerjavi s surovim mesom (daš ji približno 2 do 3 % telesne teže) in ja, tudi cenovno se zelo splača! Prav tukaj[/url] si lahko pogledate primerjavo hranjenja s Felixom in surovim mesom. Nenazadnje pa je zdravje le zdravje!

Viskas je en drek, k hofer, lidl in spin futr.
Felix je čist uredu!!

Povohaj, pa potem povej. Feliksa bi jaz jedla z makaroni, ostalo pa še potepuškim ne bi dala!

New Report

Close