Najdi forum

Je lahko noseca

Prosim za pomoč.
Je lahko noseča če sem jo zadovoljeval z prsti in sem ji prste porival v vagino jaz pa se penisa sploh nisem dotikal?
Za odgovor se ze naprej zahvaljujem.

Spoštovani!

Vprašanje bom sprejel kot resno.

Informacije, kako pride do zanositve, sodijo med temeljne informacije, ki bi jih prek domače spolne vzgoje moral poznati že vsak otrok v vrtcu. Torej, za zanositev je potrebno, da se združijo moška semenčeca z ženskim jajčecem. Organa, ki to omogočata, sta penis in vagina. Penis mora prodreti v vagino, kjer se zgodi izliv semenčec v semenski tekočini, nato ta potujejo do jajcevoda, kjer se pod ugodnimi pogoji združijo. Drugače je to snov biologije v 8. razredu OŠ.

Sklepam, da vprašanja ne zastavlja otrok iz vrtca. Torej brez spolnega odnosa ženska ne more zanositi. Če pa je noseča, je morala imeti spolni odnos z nekom drugim.
Si sicer vrtim še veliko misli, o tem, kaj so potrebni pogoji in potrebna zrelost, zlasti osebnostna, da se odločate za izkušnje na področju intimnosti.

Vsekakor priporočam pogovor z odraslo osebo, ki ji lahko zaupate, da vam pojasni, kaj je to spolnost in kako potekajo osnovne zadeve na tem področju. Nekaj osnovnih informacij pa najdete tudi na spletu, v knjižnicah pa je tudi dovolj izobraževalne literature na temo spolnosti.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Spolni_odnos
http://iskreni.net/nacrtovanje-druzine22/kako-pride-do-zanositve.html
http://www.tosemjaz.net/si/clanki/462/category.html
http://www.bambino.si/kako_zenska_zanosi

Lep pozdrav,

prosim za pomoč.
s fantom sva imela nezaščiten prekinjen spolni odnos približno pred 2 tednoma.Zdaj mi menstruacija zamuja 3 dni. Ali sem lahko noseča?
zahvaljujem se vam ze v naprej

hmmm, ti resno to sprasuješ?

New Report

Close