Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Je kdo že imel tako reakcijo?!

Je kdo že imel tako reakcijo?!

Pred mesecem dni sem iz svojega jedilnika črtala v celoti tudi pšenico (poleg diete za urtiko III), nakar se je našemu trimesečniku koža dokončno izboljšala. Ker pa ne kožni ne krvni testi na pšenico niso bili pozitivni, so mi na alergološki in gastro naročili, naj jo poskusim spet uvesti v jedilnik (čeprav sem jim zatrjevala, da se je komaj po izločitvi le te stanje res popravilo). Po enotedenskem kolebanju, če bi to sploh naredila, sem nazadnje sledila njihovim navodilom. Drugi dan so se začele pojavljati rahle pikice po trebuščku in nogicah, danes pa naenkrat burna reakcija, ki me je popolnoma prestrašila – naš mali je imela lička in veke kot da bi ga popikale kakšne žuželke, vse v bulicah in rahlo otečeno ter rdeče!!!
Je kdo od vas že imel tako reakcijo na alergen?

Pozdravljena!

Tudi pri nas so (negativni krvni testi) rekli, da naj pšenico, mleko in jajca ponovno uvajamo. Rezultat sicer ni bil tako buren, ker sem jaz odnehala. Vendar hči poleg izpuščajev pri pšenici dobi vedno tudi nitke krvi v blatu. Zanimivo pa je, da pšenico tudi BICOM testiranje ne pokaže.
Prejšnji teden smo šli tudi na 2. krvno testiranje na pediatrično pri 5. mesecih (spet negativni testi)….

Po vse tem sem se odločila: Testi mi služijo kot pomoč, vendar je moja naloga, da poslušam hčerko…

Čimprej se pozdravite!

LP,
Bouha

P.S.Kdaj se odločite za mazanje z Advantanom? Kako slaba koža mora biti?

Pozdravljena!

Seveda je tudi meni sinova koža glavni semafor za mojo prehrano in kot sem napisala, tudi o poskusu pšenice sprva nisem hotela niti slišati…a potem me je počasi prepričalo: “Tako ne boš nikoli zagotovo vedela, če je res kriva tudi pšenica…”
Reakcijo sem v bistvi kar pričakovala, a take vrste res ne. Nam je BICOM pšenico tudi pokazal, a pokazal nam je tudi npr. proso, ki pa sem ga že parkrat uspešno jedla.

Advantana mi nimamo, imamo 30% Afloderm, s katerim sem ga v najhujših časih parkrat namazala na komolčnem pregibu in pod pazduho, kjer je imel že do živega vneto kožo in pa recimo včeraj za kolenskim pregibom. Po obrazku, pa če je bilo še tako hudo, ga nisem še nikoli, po ostalih delih telesa, pa tudi ne.

Ste zaradi nitk krvi v blatu poskusili priti na gastro oddelek? Morda bi bilo pametno, s tem da bi najbrž morala, preden daš njeno blato na testiranje, kakšen dan jesti pšenico…

Tudi vam čimprejšo ozdravitev in sproščene pomladne dneve želim!

Ja, moja hčerka je imela po koščku sira, ki sem ga pojedla, lička škrlatno rdeča (kot bi jo par ur pustila na žgočem soncu), živordeče izpuščaje in koprivnico po čelu. Groza, pa so tudi rekli, da ni alergična na mleko – hvala lepa za tako diagnozo, jih sploh več ne poslušam, ampak ravnam tako, kot je za hčerko dobro.
teja

Aja, pomagal ji je pa Fenistil gel, da sem jo sploh upala ven peljati – en teden sem jo mazala, da je bilo res ok.
teja

Ja, tole poznam, tudi pri nas je bilo podobno. Takole je naša reagirala na mleko. Jaz sem hčerko fotografirala in naslednjič na pregled prinesla slike s seboj, da so mi verjeli. Žalostno.

Ravnaj se po občutku in po hčerki, srečno!

“Love is the answer to the final question you ask” – Unknown

No zanimivo, enako sem jaz naredila – namreč pofotografirala sem ga, da bom imela dokaze!

JA !!! Moj sin je bil star 10 mesecev, ko se ves zatečen zbudil. Da ne omenjam, da mu je iz noska teklo v potokih, da je bil ves pokrempan, ker se celo noč praskal in da ene očke ni mogel odpreti cele. Ja s takšno reakcijo smo se tudi mi pobližnje spoznali in takrat je bil moj sin hospitaliziran.
Obvezno iz jedilnika črtaj pšenico!!!!

Ali je imel tako reakcijo po pšenici?

V tem morju informacij je res težko biti pameten in trezen. Ljudje žal ne razumejo, da sta alergija in obremenitev zaradi določene hrane dva različna pojma. Alergija je načeloma dokaj močna in burna reakcija na neko živilo in je to alergijo tudi možno dokazati z medicinskimi testi. Obremenitev organizma, pa je povsem drugačnega značaja in jo je običajno težko odkriti, z običajnimi testi kar nemogoče. V knjigi “Zdravo kombiniraje živil” je to lepo razloženo v poglavju o preobčutljivostjo na živila, veliko pa piše tudi o kandidi.
Zavedati se morete, da vas nihče ne more prisiliti v uživanje hrane, za katero ste ugotovili, da je vaš otrok preobčutljiv in se morate temu odločno upreti… saj posledice, žal občutite vi, zdravnik, kateri pa vas je v to prepričal pa ponoči mirno spi…

Več sreče… Mojca

New Report

Close