Najdi forum

Je kdo od vas prakristjan?

Je morda kdo tukaj prakristjan? Kkao potekajo vaše maše? Ali so še kakšna druga srečanja prakristjanov?

Zadržite se zlobnega pisanja.

prvič slišim za prakristjane. Lahko poveš kaj več o tem?

ne to se ne dela tako. Sicer pa nisem vprašala kako se to dela ampak če je kdo. In ti dokazuješ svoj ogaben primitimizem. Z vere ljudi se nikoli nisem norčevala in se nikoli nebom. To me je že kot otroka učila mama. Ti pa če te tega ni nihče učil, bi lahko zdaj kot odrasel to sam vedel.

;ala prakristjaska vera je vera ki verjame da je Jezus bil vegetrjanec, saj naj bi za to dokaz bil b Bibliji. Zato so tudi one vege. Vsako nedeljo so maše. Vera je skoraj enaka kot katoliška. Imajo vse enaka prepričanja v Boga. Verjamejo da Jezsu ne kaznuje ampak osvobaja. Da naj človek dela to kar ga veseli, le da je srečen. Nekako tako.

Zato ker je vera za vernike sveta. In je meni kar hudo, ko se nekdo norčuje iz nje, samo zato ker misli, da izpade smešen, vernika pa skorajda užali. Če ti v nekaj trdno verjameš, ti tudi nebi bilo lepo, da se kdo iz tega norčuje. Jaz se nikoli ne norčujem iz vere, kakršnega koli prepričanje, rase, usmerjenosti. So pa še ljudje, ki se norčujejo iz bolanih in invalidov ampak zame med temi, ki se norčujejo iz vere ali ljudi ni velika razlika. Norčujejo se samo ljudje, ki so tako ozkogledi da ne morejo sprejet ali doumet da še je nekdo drugačen od njih, da razmišlja in verjame drugače. Zame vera v Boga ni zmotna, jaz verjamem v njega, molim skoraj vsak večer. In zato se mi zdi primitivno da se nekdo iz tega kar meni veliko pomeni norčuje.

mmmmm, komu pa ti odgovarjaš?

Če si ti v tej veri, kaj pa prijaznost?

Saj ravno to je tako tragikomično (samo smešno že ni več), da ti vera brez vsakih dokazov, sama po sebi, veliko pomeni. Ne zato, ker bi hotela postati boljša oseba, ne zato, ker bi želela pomagati drugim ljudem, ne zato, ker bi rada odpravila krivice ali izboljšala svet, ampak preprosto zato, ker je nekdo enkrat rekel, da boš prišla v nebesa, če boš vsak dan molila, in da je tam eden zate od mrtvih vstal, in da to, da vse to verjameš, nikomur ne sme zdeti smešno.

Veruj, če veruješ, ampak ne omejuj drugih, da se jim ne sme zdeti, da živiš v zablodi, in da tega ne smejo javno povedati, če bi radi pravi čas preprečili, da bi takšnile dobili še več (kar lepo konkretno zemeljske) oblasti.

to, da so te brisali, ti še ni dovolj..

še presenečenje: VERA – torej izraz sam ti že pove, da se zadeve ne da dokazat, kapiraš

drugače pa škoda besed, le boj se, da ne zavladajo nad tabo..

Teha sploh nebi bila pisala, če nebi se nekdo norčeval na najbolj primitiven način. Nikomur je ne vsiljujem. In nevem zakaj bi mi sploh kdo pisal ali govoril da živim v zablodi. Naj me pusti na miru, da počnem kar hočem. Saj mu ne škodim. Zakaj pa verujem pa ni tovja stvar.

JAZ SEM SAMO VPRAŠALA ČE JE KDO TUKAJ PRAKRISTJAN IN NIČ VEČ. JE KAKŠEN ALI NI’Ž? VERKSE RAZPRAVE ME NE ZANIMAJO.

ok za prakristjane ne vem, vem pa, da si ena zavedena ovčka, ki slepo verjame traparijam,ki jih govorijo desci v kiklah..samo tolk

In kaj zdaj če sem ovca, ki verjame. Sem te to vprašala? Mislim da ne.

Vprašala sem če je kdo tukaj prakristjan. Pa kaj je res v ljudjeh toliko hinavščine, da ti kar nekaj brezveze govorijo in mislijo da delajo bolj prav in so boljši. Pa verjamem slepo!! Še mi lahko prosim enkrat napišeš, ker še tega nevem. In ta post še 10krat odpri čeprav se te ne tiče.

Hotela sem el vedet, če je kdo tukaj prakristjan in nobenih velepametovanj, velepametnih ljudi.

Jaz sem kristjan, pa za praskritjana še slišal nisem, mater sem slab kristjan .-))

težko povemo, ali sem ali nisem, če vem kaj to je, moja žena je pa vegetarianka, pa ne zato ker je bil Jezus.

moraš pa sprejeti tudi to, da kljub želji, da ne komentirajo to pravico imajo, če je na nivoju, jim moramo puščati svobodo izražanja.

lahko pa jih ti razsvetliš in pokažeš, kakšni so prakristjani, strpni, prijazni, dobrohotni itd.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Tudi če bi se želela poglobiti v to, se zaradi tvojih nastrojenih odgovorov ne bi. Če so vsi prakristjani taki, pol je pa hudo.Napad,napad, nič oprijemljivega, kar bi morda človeka pritegnilo. Po tvojih odgovorih sodeč, je pa vsaj mene,čist odtegnilo. Če bi Jezus na takle sovražen način učil, bi bili vsi prakristjani, ker milih kristjanov jih ne bi bilo več.Amen.

Ja kaj pa naj rečem mir z tabo, ko nekaj vprašam en pa mi začne da seksajo na slepo? Sem človek z napakami kot vsak drugi, ali ti misliš morda da kristjani ne čutijo jeze? jaz jo. Če sem zato slaba kristjana nevem. Saj ni nujno, da kristjani vedo pa prakristjane. Nevem zakaj bi morali. Saj to je vera kot vsaka druga in potem bi morali poznati vse vere samo, ker smo verni. In niso vsi vegetrjanci prakristjani. Jaz sem bila veliko rpej vegetrjanka, kot prakristjan. Saj nisem hotela nikogar pritegnit, ali akrkoli drugega povedat. zanimalo me je smao če je kdo tukaj prakristjan.

http://www.osvoboditev-zivali.org/revije/revija09.pdf

V intervjuju s predsednikom društva (pod pristopno izjavo, na 8. strani), je obrazloženo, kdo so prakristjani!

Očitno samo jaz ne štekam, zakj ste se zdaj skregali, ali manjka vmes kakšne post ali kaj?

"I dont care about money, but they are good for my nerves" -Ingmar Bergman

ker nihče ne ve, kdo so prakristjani:) In ker že beseda kristjan pomeni nekaj “naivnega” so začeli eni “udrihati”, drugi se pa branijo:)

Mogoče je kdo celo prakrisjtan, pa ne ve;)

Jaz imam še vedno rada meso, pa če ga je Jezus jedel al ne:)

Ah pozabite vse skupaj. Mene je samo zanimalo če je kdo takšen tukaj.
Feferonka ja posti manjkajo. Ker lepo vprašam če je kdo tukaj takšen, pa se en oglasi kakšne orgije imajo. Sploh nevem zakaj takšni ljudje odpirajo teme o veri, če jim je to nekaj daljnega.

-mogoče si izbrala tudi malo napačen forum:) Tukaj je pač največji pretok in precej različnih interesov:)

Poskusi na forumu verstva in duhovnost…mislim, da ima tak naslov.

Do danes sem mislila, da so prakristjani živeli v prvih desetletjih po Jezusovi smrti. No, gugl me je danes poučil, da se ‘prakristjani’ imenuje ena verska ločina, katere začetnica je Gabriele Wittek, ena še živeča Nemka, ki je prepričana, da iz nje govori sam Jezus Kristus. Ločina ima tudi drugo ime, ‘univerzalno življenje’.

No, iz tega jaz sklepam, da tisti, ki je prakristjan, to prav dobro ve, saj mora v svojem verskem in siceršnjem življenju lepo sledici naukom te Gabriele, strogo po pravilniku.

Do danes sem mislila, da so prakristjani živeli v prvih desetletjih po Jezusovi smrti. No, gugl me je danes poučil, da se ‘prakristjani’ imenuje ena verska ločina, katere začetnica je Gabriele Wittek, ena še živeča Nemka, ki je prepričana, da iz nje govori sam Jezus Kristus. Ločina ima tudi drugo ime, ‘univerzalno življenje’.

No, iz tega jaz sklepam, da tisti, ki je prakristjan, to prav dobro ve, saj mora v svojem verskem in siceršnjem življenju lepo slediti naukom te Gabriele, strogo po pravilniku.

New Report

Close