Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost je katera še bližje M

je katera še bližje M

Pozdravljene punce !

Tu pa tam se malce oglasim in zadnje čase opažam zatišje, zato pa vas sprašujem ali je še katera blizu prihajajoče M ?

Jaz naj bi jo dobila okoli 30.06 in fuuuullll me je strah, bolj kot se približujem nedelji bolj sem nervozna in ne vem kam bi se dala, da bi čimprej dočakala dan testiranja. Testirala se bom verjetno naslednji ponedeljek in ne vem več kaj naj pričakujem!

Kaj pa ostale , koliko dni je še ?

Karin

Ravno sem odpisala Tašiki, da jo (ne) pričakujem od včeraj pa do jutri. Bomo videli.

Kako pa se ti počutiš? PMS?

Karin, živjo!

Tudi jaz naj bi dobila M 30. 06., vendar je že danes zjutraj priteklo nekaj kapelj, nato pa se je vse skupaj ustavilo. Tako da zdaj ni ne duha, ne sluha.
Sploh ne vem, kam spet to paše. Vse je zmešano.
Pa tudi trebuh me nič ne boli, pa prsa tudi ne ….
Bomo videli.

Srečno!
Tašika

Glede PMS takole, čisto nič , prsa me ne bolijo, trebuh malce zašpika od ovulacije samo 2x, vrti se mi v glavi pa že nekaj dni, pa še to vam moram zaupati.

Sem strastna kafetarka, eno jutro (v nedeljo) se zbudim in zavoham sosedovo kuhanje kafeja in naredilo mi je tako slabo, da nisem mogla več zaspati in me je sililo na bruhanje. Pa si rečem, to je pa dober znak, če meni kava smrdi.

Drugače pa sem se pogovarjala s kolegico, ki je pravkar zanosila in sem jo morila z znaki :
– silijo jo je na vodo (mislila je da je prehlajena na mehur)
– dojke čisto nič boleče, mogoče malce nabrekle
– špikalo jo je za znoret in je bila nonstop na WC-ju ker je imela občutek, da bo pravkar kaj priteklo
– ogromno belega toka (dr. Pušenjak pravi, da ko zanosiš nimaš belega toka)
ona pravi, da je iz nje teklo
-fulll lačna

Tako , ful me je zanimalo, če ji je kaj slabo , če se ji vrti, pa čisto nič od teh znakov, ki naj bi veljali za nosečniške ni imela in zanimivo ona je imela vse znake PMS pa je bila noseča. Sedaj je v 6 tednu, tako da so to najnovejše informacije iz druge roke.

P:S: Tašika glede prsi, če ne bolijo je dober znak, seveda če te ponavadi bolijo pred M in te sedaj ne je to supeeeeeeer !

Karin
Karin

Ja, vedno me bolijo pred M že kakšen teden.
Skrbi pa me, ker sem zadnjič pri dr. Pušenjaku brala, da če te prsa bolijo pred M, naj bi bil to znak, da je bila O.
In tudi moja G me je vedno spraševala, če me bolijo prsa (zaradi O).
Sploh ne vem več, kaj naj si mislim.
Zdaj sem 2. mesec brez Klomifena in je vse zmešano.

Tašika

Karin, si pa faca.
Po zgoraj nastetih znakih sem noseca ker
– ze zbudim se lacna (vedno)
– sem nonstop na WC-ju (posebej, ker sem dobila 1 kg gor)
– nic bolecin v prsih :)))) o velikost pa ne bi itak…
edino belega toka nimam :)))
Torej ni nic. Hecam se.
Kolegica, ki je bila na IVF, je imela naslednji dan po transferju bolecine v dojkah. In je bila noseca. Mislim pa, da je to od zenske do zenske razlicno. Saj vcasih (pa se vedno se zgodi) ne vedo, da so nosece kar 2, 3 mesece.
Ampak – me prav zanima, kaj bomo napisale, ko bomo koncno me…
A ja, drugace sem pa tudi tu nekje. Tezko recem, kdaj je dan D, ker sem bila prejsnji cikel na IVF. Je pa 30 dni od prve kaplje, oziroma 29 od “ta prave”.

Drugace pa – a ste vedele, da baje tudi luna vpliva na cikluse. Baje ima vecina zensk M okrog polne lune…

Živjo punce!

Pri meni je situacije še vedno čisto zmešana. Zadnjo M sem imela 20.5. in sem jo dobila po 48-dneh. Ta mesec sem si prvič opazovala sluz – zaradi ovulacije – in sicer sem imela tako kot bi morala tam okoli 8.6., torej bi menstruacijo morala dobiti 22-ega. Tudi prsa me bolijo in imam napeta že ene 14 dni, samo kolikor se spomnim, je vse isto kot pri prejšnjih ciklusih.
Čudno mi je to, ker mi je gin. rekla, da če je ciklus daljši se vedno raztegne čas pred O. in je M cca. 14 dni po ovulaciji, samo pri meni očitno ni tako.
Sploh ne vam kaj naj. V glavnem, s testiranjem bom počakala vsaj do 48-dne to je tam okoli 7.7.

A ima katera kakšen pameten nasvet?

Pozdravček,
Barbara

Jaz imam en “pameten” nasvet, hehe. Ali mogoče veš, če in kdaj si imela boleče prsi v prejšnjih ciklusih? Po moje se PMS pojavlja po O, ker pomeni, da ne več kot (v povprečju) 14 dni pred naslednjo M. Ti pa imaš že 14 dni boleče!!! Premisli!

Evo, moj “pameten” nasvet.

Halo!

Jaz bi morala dobiti M že okrog 20.06. Ampak … 18.06. so mi delal “abrazijo … bla bla bla … oz. nekakšno širjenje materničnega vratu”. Ginek. mi je po posegu sicer rekel, da bi morala M biti kolikor toliko normalna … Zdaj pa res ne vem … Nikakor ne mislim, da sem noseča (to bi verjetno opazili pri posegu), ni mi pa jasno zakaj še nimam M. … Kakšna ideja?

Tini

Karin,
Izgleda, da sva ciklični kolegici! Tudi jaz pričakujem prve znake m (npr. kakšen izcedek) v nedeljo in polno m v torek…seveda pa sva ob pravem času skočila le 1X in zato resnično čakam na m, da grem lahko teč in telovadit po mili volji!
Kar se tiče znakov, pri obeh nosečnostih pred testiranjem nisem imela izrazitih znakov..potem pa se je začelo v naslednjem vrstnem redu: rumen izcedek, stalno uriniranje, lakota, polne prsi in nakoliko napihnjen trebuh, glasna in počasna prebava, nekoliko večja potreba po spanju.
Iza

Emi saj res, veš s tem se samo tolažim in iščem neke bedaste znake, da lažje preživim še teh 3 DNI. Vse kar mi je kolegica povedala o znakih se je začelo tudi meni pojavljati. Mislim , ne mislim, vem , da je to psihične narave.
Kar naenkrat sem nonstop na WC, dojke so za eno številko večje že itak so …., vrti se mi, ha ha , vse znake imam in razmišljam kaj je vse psiha lahko zmožna, če le hoče. Danes sem pa posebno dobre volje !

karin

Ne meni o tem :))) Poznam vse to. Sedaj cakam, cakam. Nocem kupiti CB-ja, nocem misliti na znake. Poskusam normalno ziveti :))))
Sem pa se vedno lacna, zaspana in lulam :)))

Iza, hvala bogu bo nedelja za naju v vsakem primeru pozitivna, saj če je dobim, bom vsaj na dopust odšla suha ha ha, ker grem na morje šele 06.07. ko bo že M za mano , če pa je ne dobim tudi prav, ha ha, v tem primeru mislim da ne bom zmožna od sreče na dopust saj mi ne bo potreben avion do tam kamor grem, ker bom lettttteeeellllaaaaa do tam!

karin

Oooo, Karin, pozdravljam tvojo pozitivno naravnanost! Kar tako naprej.

Čimveč pozitivnih še ta mesec!!!!

p.s. pri meni M še vedno ni! Danes naj bi bila dan D (oz. M)

Miranda, držim pesti! Obveščaj nas!
Iza

Miranda, držim pesti, da ne bi bilo M !!!!!!
Le glej, da nas boš obveščala!

Pri meni se je pa danes M začela čisto zares.

Tašika

Joj, mislim, da se pri meni tudi začenja. Ravno sem prišla z wc-ja in opazila nekaj kapljic. Pa tudi zvija me tako čudno. Bomo videli.

Kakšen pa je bil trebuh zanima me če si imela trdega oz. zatrdelega?
Eva

Kaj dogaja, Miranda???? Dej, dej, dej, dej,…… navijam, kot za kakšnega Šumaherja ali pa nogometaše!

Šumaher je zgubil ta vikend. Pazi, kaj si želiš! :)))

Drugače pa: hodim na wc vsake pol ure čekirat. Pa ni nič. Sem že čisto blesava od dviganja in spuščanja spodnjic. No, očitno gremo v nov dan.

New Report

Close