Najdi forum

Pozdravljeni!
Moja kolegica ima 7 mesecev staro punčko, ki se je rodila čez rok ina strašno velika ter težka ob porodu(ćez 4 kg). Vse je bilo OK, zdaj pa sem opazila, da punčka, ko želi zagrabiti npr. kozarec zgreši (kot da ne začuti globine). Zdi se tudi, kot da bi bila omotična, saj ko ji kaj govoriš le s težavo pogleda proti tebi. zdravnica je rekla, da prehitro rase. V prvem tromesečju nosečnosti je prijateljica zelo bruhala in skoraj nič ni jedla. Zadnjič je bila celo na CT glave (ni ji padla dol).
Kaj bi lahko bilo narobe, saj me res skrbi? Zakaj bi jo dali na CT glave?naj še omenim da se prijateljica bliža 40im in je to njen prvi otrok.

Nivea,
Se opravičujem, da vam nisem odgovorila že prej.

Lepo, da vas skrbi za prijateljico.
Čeprav ob branju vašega vprašanja ne razumem najbolj, kdo gre na CT – mamica ali otrok.

S CT (ali računalniško tomografijo) dobimo podatke o:
– velikosti in obliki organov ter razsežnosti bolezenskih procesov,
· odnosu sosednjih organov do bolezenskega procesa,
· notranji zgradbi obolelega organa in
· večkrat tudi o izvoru bolezni.

Po podatkih, ki jih opisujete, zdravnike zanima kaj in zakaj se opisano dagaja.
Več o CT si lahko preberete na:

Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Na CTju je bila hčerkica. Kakšne so posledice če otrok preeehitro raste in daje jeziček skos ven (prevečkrat)?

Nivea,

kakšne so posledice prehitre rasti -žal – ne vem. Bo pa na to vprašanje znal odgovoriti zdravnik, ki je to diagnozo postavil.
Postikanje jezička ni za to starost nič neobičajnega, saj to počne veliko otrok.

Zakaj je bil opravljen CT in kakšne so ugotovitve pa tako mora pisati na izvidu.

Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close