Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Je imela še katera težave z železom-Ferrum lek?

Je imela še katera težave z železom-Ferrum lek?

Oj!

Pred 14 dnevi sem dobila zaradi pomanjkanja železa Ferrum lek tablete.Jedla sem jih približno 14 dni po 2 na dan.Vmes sem opazila, da imam vsak dan drisko, in posumila da je to zaradi teh tablet, saj nisem jedla nič takega.

Potem jih 5 dni nisem jedla, stanje se je izboljšalo, ter sem šla do G. , ki mi je dala sirup Ferrum lek(namesto tablet).

In spet isto?

Rada bi vedela, kateri železov preparat jemljete, ker bom jutri klicala da mi zamenja zdravilo, ker te driske ne prenesem več.

Zasledila sem da obstaja retafer in nekaj na H??

Kaj mi priporočate??

Hvala!

Maruša

Hojla Maruša

Jaz sem ferum lek jedla že nekajkrat pred nosečnostjo in ti lahko povem da sicer driske nisem imela, ampak mi rata slabi če mi tablet samo pokažeš 🙁

Zato mi je zdaj G predpisala Haematopan, katere pa so žal na beli recept kar pomeni da jih moraš plačati (644sit za 20 tablet). Jih pa samo pogoltneš zjutraj na tešče ozirima takoj po zajtrku, če ti je po njih slabo.

Poskusi s temi tabletami, upam da ti bo bolje.

L.P. Tina in Pikica 15(5/7)

ferum lek–> prvo kot prvo to meni nič ne pomaga 🙂 verjamem da se pojavljajo težave

npr. hematopan je ok. Vsaj zame. Res da je za plačat, ampak vsaj pomaga (meni). Pa še brez okusa je, medtem ko če samo pomislim na ferum letk- bljaak.

V navodilih ti piše, kakšni so stranski učinki in mislim, da je tudi driska med njimi.

Do g in naj ti jih zamenja!

*Jaz jih jemljem po kosilu in po večerji.

(huda anemija )

Jaz sem pila 100% borovničev sok in se mi je kri zelo popravila.

V prejšnji nosečnosti sem jemala Hameatopan, v tej pa Retafer. Z nobenimi nisem imela težav. Samo klasične posledice – črno blato in še večja zaprtost.

A.

Tea

Zanima me koliko imaš ti hemglobin. Meni so namerili 96, in sem mislila da je že to katastrofa – pa verjetno ni če jem tabletko samo zjutraj.

Čim boljšo kri ti želim 😉 pa lep dan še naprej

Tina in Pikica 15 (5/7)

Jaz jemljem Retafan vsako jutro pol ure pred jedjo.

Moj hemoglobin je bil 105. Me je pa ful skregala, da nič ne jem sadja in zelenjave- kar sploh ni res! Vsak dan jem zelenjavo (imamo poln vrt) in ogromno sadja (mi paše), res pa da ne jem (oz. ga nisem jedla) rdečega mesa (bolj perutnino).

Sem bila ful zgrožena, ko mi je predpisala tablete, ker baje če ti predpiše tablete, je stanje hemoglobin ful slabo.

Vprašaj za ta retafan, je na recept!

LP, Bani

Kaj pa sirup Legofer,
moj Hg je 95 pa mi ginek. ni niti pisnil. Sicer se ne počutim zelo utrujena ipd.,
sadja jem dovolj, zelenjave malce manj,
mam pa ful slab filing glede hg-ja, in upam da se bo z rednim jemanjem sirupa stanje popravilo!

Tina 26,

kje si dobila Haematopan po tej ceni? Jaz sem ga kupila pred enim tednom (Lekarna LJ) za 935 sit.

jaz sem ze ves cas – tudi pred nosecnostjo – po malem slabokrvna in se se spomnim teh grozljivih tablet.
mi je zdaj ginekologinja predpisala sirup LEGOFER, ki ga super prenasam.
nima tako slabega okusa, stranskih ucinkov pa sploh ne cutim:)
pa se na recept se dobi.
bi ga vsem priporocala, v bistvu je od vseh zelezovih pripravkov, ki sem jih v preteklosti preizkusila, najboljsi.
pa fajn nosecnost!
lp,p

Meni je bilo po vseh možnih oralnih železovih pripravkih izredno slabo, zato so mi obakrat pomagali kar z injekcijami v bok. Teden pred rokom – 6 seans in sem bila kot nova.
Je pa res, da moraš iti v ZD, da ti jo dajo.

Lena

Jaz sem kupila Prenatal ki ima poleg zeleza se veeeeliko drugih vitaminov in mineralov.

Nimam nobenih problemov le blato je bolj temne barve (zaradi zeleza).

lp

ada

OJ!

Hvala vsem za nasvete.

Tudi moji G se je čudno zdelo, da omenjam drisko, saj naj bi bili stranski učinki zaprtost.

Upam, da bo kaj bolje, ko dobim novo zdravilo.

Hg sem imela zadnjič 105, zato so mi tudi predpisali železo.Sem pa že od malega nagnjena k anemiji ,vendar mi nikoli niso predpisali kakega preparata.

Lep pozdrav!

Maruša

Anika

Haematopan sem kupila v petek 13.8 v lekarni na Vrhniki. Sem šla še enkrat pogledat na račun in moja cena drži kot pribita.
Mogoče imajo še kakšno staro zalogo, ampak ne verjamem ker je rok trajanja do septembta 2006.
Jaz dobim od G recept za te tablete (beli recept) potem pa moram še doplačat. Zakaj taka razlika pa nimam pojma.

Lep pozdrav

Tina in Pikica 15(6/7)

Meni je pa glih obratno usekalo. Dobila sem takšno zapeko, da sem jokala na WC ju. Do konca nisem več kaj jedla za železo.

Zanimivo…. Moje tablete imajo rok do avgusta 2006. Očitno bodo postale tudi lekarne konkurenčne (ha, ha), čeprav obe lekarni spadata pod isto “firmo”_ Lekarna Ljubljana.
lp, Anika

Aja, mimogrede tudi meni jih je napisala na beli recept.

Pojasnilo glede cene:

644 SIT stanejo Haematopan 50mg tbl., 942 SIT pa 100mg tbl.

Lep pozdrav!

Bo držalo, jaz imam 100mg tbl.

malce pozno pa vseeno 🙂

hemoglobin imam tokrat celo 100 🙂 (sem ga imela že pod 60 )

Imam pa zato železo 3,7 (normalno od 12 -25)

New Report

Close