JE BIL DUH ALI KDO DRUG IN ZAKAJ SEM GA SAMO JAZ SLIŠALA?
Kot otrok stara okrog 12 let sem nekaj časa po sobi slišala hoditi korake. Začelo se je nekje ob 4.00 zjutraj in hodili so po vsej sobi. Iz enega konca v drugega. Soba je bila kar velika in tam sem spala z babico, vendar je bila ona na drugi postelji. Bilo me je tako strah da potem nisem več spala in sem bila pod odejo mokra od strahu in še koma dihala, ker nisem dala glave ven čez oddejo. Nehalo se je nekje, ko se je začelo daniti. In ko sem šla enkrat ponoči v kuhinjo, so bili koraki na hodniku, ki je zraven kuhinje. Hodili so sem in tja. Nevem kdo je bil to in zakaj je hodil po tisti sobi in zakaj sem ga samo jaz slišala nihče drugi. Babico sem pakrat zbudila pa ni nič slišala in je spala dalje. Morda je bil to sorodnik, ki je bil nekaj let pred tem ali nekje takrat umrl? Ko je on umrl, je v hišah njegovih sorodnikov ropotalo in nekaj padalo po podstrešju, ko so šlo gledat ni bilo nič. Pa še nekaj takšnih stvari je bilo takrat, vendar nebi o vseh pisala. So pa bile takšne, da so ti lasje vzrak štrleli. Zakaj je nekdo hodil po moji sobi? Kdo je bil to? Je bila ta oseba ali kdo drug? In zakaj sem ga samo jaz slišala in nihče drug? Je želel kaj povedat? Včasih sem imela tudi neverjetne sanje. Velikokrat sem sanjala da letim in okolico, ki je bila pod mano je bila točno takšna kot je. sanjala sem okolico kjer sem včasih želela in sem letela daleč, kamor mi je bilo, včasih sem letela po kakšnih tujih deželah. In bilo je tako realno. Letela sem med ulicami, kakršne bi lahko bile v resnici. Enkrat sem je meni in moje sorodniku sanjalo popolnoma enako, na isto noč. To ni moralo biti naključje, saj so bile tako realne sanje, a takšne na katere res nihče ni nič mislil.
Če ima kdo kakšen odgovor bom zelo hvaležna. Če pa se komu to zdi iizmišlotina ali kaj jaz vem kaj in mu ni všeč, naj to preskoči.
http://med.over.net/forum5/read.php?151,4692237
Draga Zvezdica,
seveda ti popolnoma verjamem v vse te stvari, ki jih opisuješ. V posebnem stanju polsna so seveda možne vse oblike kvazi halucinacij, kot je bila, n. pr. tvoja. Seveda moram to imenovati halucinacija in izraz ne pomeni nič slabega.
Več vzrokov je lahko za haluciniranje v polsnu. Od duševnega stanja, vpliva prostora, vsebnosti kisika v prostoru, do posebnih pojavov v možganih. S tem nočem reči, da v prostoru res niso bila prisotna neka tuja bitja, ki jih, napačno, poimenujemo duhovi. To so lahko duše, ki blodijo in iščejo možnosti za inkarnacijo, lahko pa so bitja iz drugih dimenzij, ki jih ne vidimo in tudi drugače ne zaznavamo v normalnem stanju. Vendar ta bitja ne povzročajo glasov, škripanja, ne slišimo njihove hoje, ker pač nimajo teže v smislu, kot jo dojemamo mi. Vsi ti glasovi, ki si jih slišala, so me navedli na misel, da je bila to le halucinacija v polsnu, nočem pa takole spekulirati, kako je do nje prišlo, ne da bi te bolje poznal.
Tvoje opisovanje letenja je sevede lahko sen, sanjanje, o katerem sem že pisal, čisto lahko pa je transcedentalno doživetje. V takem stanju duša enako, kot v meditaciji, zapusti telo in možen je seveda tudi občutek letenja nad znanimi in neznanimi kraji, čeprav so transcedetalna doživljanja bolj psihadelična, kot realna. Vsekakor pa ne mislim, da je vse to izmišljotina. Transcedentalna doživetja so tako individualna, da jih je težko primerjati med seboj.
Pa še o zvokih, “hoji”, kot ti temu praviš, pokanju parketa, raznih drugih zvokih, ki jih včasih slišimo. Poleg vzrokov, kot so nenadne temperaturne razlike itd., je potrebno vedeti, da se pogosto v prostorih nabere tako močna energija, da pride do takih zvokov, pokanja, treskanja oken, škripanja poda in vrat itd. V skupinskih meditacijah je to zelo pogosto, obstajajo pa številna pričanja o tem, kako so se sproščale ogromne energije ob zelo močnem ženskem orgazmu, n.pr. ali ob drugih, intenzivnih doživljanjih.
Obstajajo ljudje, čeprav so redki, ki imajo odprto “tretje oko” in so lahko priča mnogim stvarem, ki so navadnim zemjanom nevidne. Če si morda ti eno teh bitij, skušaj negovati to danost, vključi se v kakšen pozitiven krog, kjer raziskujejo te pojave ( duhovna univerza ali kakšna dobra skupina jogijev ), izogibaj pa se zlorabam te danosti, ker le-ta lahko hitro izgine.
Forum je zaprt za komentiranje.