Je alkoholik ali ni?
Ne bom pisala na dolgo in široko, ker je teh tem , ki so si zelo podobne veliko. S partnerjem živiva skupaj dobrih pet let, in že od začetka sem vedela, da rad pije. Moti me, ko vidim da spije pivo; najbrž še toliko bolj, ker ne prenesem alkoholikov, in ker tudi sama ne pijem alkohola.
In potem se dogaja, da pije po tri dni, potem kak teden spet ne itd…Tega ne razumem; predlagala sem mu, da bi se vključi v AA, pa niti slišat noče za to. Ko načnem temo o alkoholizmu, se vedno obvezno skregava, ker trdi, da on ni odvisen in da lahko neha pit, kadar koli. Tega seveda ne verjamem, ker mi še ni dokazal, da je je tega sposoben. Ne vem kaj naj naredim, zagrozila sem tudi, da ga bom zapustila, pa nič-pravzaprav mi je zabrusil, da si bo poiskal stanovanje, ker me ne more več poslušat. Rada bi normalno živela, ne pa da moram prenašat pijanca. Pa še eno vprašanje: a obstaja kakšna stvar za odvajanje alk., kot npr.nikorette proti kajenju?
Alkoholik, kaj pa drugega!
Trditev, da lahko NEHA!?, kaj lahko neha- piti alkohol, pa ga pije!
Zakaj ga pije, ker ga rabi, ker se ob njem počuti FAJN! Najbrž, bolje kot s teboj, torej, BEŽI od njega!
Spoštuj svoje življenje, ne zapravljaj ga za tistega, ki se ga včasih “malo” nadiha. Takrat bi se posvečal tebi, svoji družini, če je res neodvisnež!!!
Lep dan- teden- življenje!
Lep pozdrav!
Svetujem vam, da se konkretno pogovorite s svojim partnerjem. Postavite mu ultimat. Ali zdravljenje ali pa gresta narazen. Če mu boste vedno znova dajali nove možnosti se situacija ne bo obrnila na boljše. Najprej morate seveda razčistiti tudi pri sebi. Do kje sega vaše potrpljenje? Ali si želite živeti z alkoholikom? Kaj ste pripravljeni storiti za to, da spremenite svoje življenje? Kako močno ljubite svojega partnerja? Pri alkoholizmu so potrebne radikalne spremembe. Vaš partner se zaveda, da s svojim jedikanjem ne mislite resno. Na koncu pa vam še zabrusi nazaj, da se bo on odselil in ne vi, ker vas ne more več poslušati. Manipulira z vašimi čustvi. Postavite mu pogoj vi ali alkohol. Oboje je nezdružljivo. V svojih zahtevah morate biti odločni. Življenje z alkoholikom je vse prej kot zabavno. Če mislite, da se bo po tem, ko se bosta poročila ali imela otroke kaj spremenilo se motite. Samo od sebe se ne spremeni nič.
Obstajajo neke tablete, ki jih je potrebno redno jemati. V primeru, da pridejo v kombinacijo z alkoholom povzročijo pri človeku, ki jih konzumira slabost, bruhanje… Več o tem se morate pogovoriti s svojim osebnim zdravnikom. Toda naj vas opozorim – tablete ne bodo rešile vaše situacije.