Jaz sem se zjokala…
ko sem gledala oddajo Preverjeno. Prispevek o materinskem domu oz. o nehumanem reagiranju na materinski dom me je tako pretresel, da ne pridem k sebi. To me je spravilo iz tira in ne razumem kako so lahko ljudje tako….. nimam besed. Pa kje živimo? Doma sem v sosednjem naselju… Sprašujem se ali še lahko grem na sprehod z otrokom? Ali me bodo ti ljudje spodili, ker moj otrok v vozičku joče, ker se smeji, ker se pogovarja?
Se popolnoma strinjam s tabo. Ne morem verjeti, enostavno mi ne gre v glavo, da je to sploh mogoče.
Kakšne izjave, kakšne besede žensk, ki so verjetno tudi matere in potem bodo morda imele tudi vnuke in … enostavno ne razumem in se bojim kaj nas oziroma naše otroke čaka v prihodnosti, saj krdelo brezčutnih in vase zaverovanih ljudi kaže tudi na to kako nestrpna, egoistična, da ne rečem agresivna postaja naša družba.
Lp, P
Sem gledala. Clovek kar ne more verjeti, kaksna ozkosrcnost, predsodki in sebicnost vejejo iz besed teh ljudi!?
Kot se je na koncu sprasevala voditeljica, kaj neki bi se zgodilo, ce bi hiso kupila druzina z otroci? Jih bi kar pregnali iz vasi, ker kot pravijo, starejsi in otroci niso za skupaj?
Vecina jih je zgledala precej premoznih – vsaj avtomobili so bili zelo dobri. Imajo pa na zalost zelo revno srcno kulturo.
Vsa cast redkim izjemam v tistem naselju!
Kam gre ta svet?
Hallo!
Sem že spodaj odgovarjala, zato bom del odgovora le kopirala! Dodam naj pa samo še to!
Zlata moja žal že tri leta pokojna stara mama. Imela je 14 vnukov in tudi že kar nekaj pravnukov. Vsi smo se radi vračali k njej, vesela je bila vsakega novega otročka posebaj, da ne omenjam koliko nas je kot otroke prepazila, pa tudi ni bila več rosno mlada. In seveda tudi naš stari ata, ki je že nekaj časa pokojni! Strašno sta imela rada otroke (sta bila tudi štajerca ), tako da to ni pogojeno samo z pokrajino, kot ena zgoraj navaja.
Slovenci, slovenci kot narod smo žal večkrat tako omejeni in taki, da bog ne daj komu pomagati ali pa da ima nekdo celo več!
Gledala sem. Zraven sem pihala kot lokomotiva! Besna sem bila kot ris in če bi lahko bi marsikomu skočila za vrat! Res ne razumem teh ljudi in gnusile so se mi njihove izjave, ki so bile kar nekaj. Nobeden ni imel kakšnih pravih argumentov za PROTI. Vsi, ki so sploh prišli pred kamero so kar nekaj bluzili! Res, čisto brez osnove in repa in glave.
Velikokrat sem že rekla: ” Če bi foušija v tej naši ljubi državi gorela??! ” Ja, po moje bi bili povsod samo še kupčki pepela.
In te ljudje imajo otroke? Vsaj večina?? Bog se usmili!!
Za trenutek me je postalo celo sram, da živim v taki državi! Pa sem drugače zavedna Slovenka!
In mi gremo v Evropo?
Res ne vem kaj naj rečem. Mogoče le, da verjamem, da se vse dobro pa tudi vse SLABO plača. Morda bodo nekoč še kako potrebovali pomoč in kaj če jim jo takrat kdo zavrne? Ne privoščim pa vseeno!?
Nočko!
Vallery!
Eno pikro na njihov račun je v prejšnji sobotni prilogi (Delo) napisala že Svetlana Makarovič.
Na koncu podlistka je vsem “tistim” zaželela lepe velikonočne praznike, pa da naj gredo k maši in se delajo strašno verne in pobožne, da bodo ljudje potem mislili kako “dobre” duše so, da ne tudi kristjani.
Bravo Svetlana.
Komentar je skoraj odvečen.
Upam le, da jih bo Slovenija linčala.
Ja, zmrazilo me je ob tem prispevku. Kot bi jim v naselje hoteli pripeljat stekle tigre, ne pa mamice v stiski z otroki. Upam, da so se na TV gledali, junaki pa taki. Nič čudnega, da je toliko nasilja okoli nas, če že “miroljubni upokojenci” kažejo tako nestrpnost. Ogabno! Te ljudi bi bilo potrebno ignorirat povsod: v trgovini, pri zdravniku, pri sprehodih……
Ja. In ti ljudje bodo nekoč zelo stari – potrebni pomoči mlajših, da jih bodo negovali – mogoče bodo rabili celo oskrbo v kakšenem domu za ostarele….
Še bo “šiba pela”. Sram jih naj bo.
Želim pa jim, da njihova situacija ne bo nikoli takšna, da bodo morali zaradi nevzdržne situacije doma, zapustiti svoj dom.
In, da jih njihovi otroci in vnučki niso gledali po TV, kako “nesramni” so do pomoči potrebnih.