jaz sem edini, ki te ima rad
Danes je spet en tak čuden dan. Takih je nekaj na leto v mojem življenju.
V otroštvu sem bila zlorabljena od nekaj let starejšega daljnega sorodnika. Stvar sem predelala , ozavestila sama, potem še ob pogovoru z dobro prijateljico in partnerjem. Kar dobro sem pospravila postrešje , svojo krivdo, ter gnus, odnos do določenih besednih zvez, prostorov….
Pred nekaj leti pa sem imela osebno krizo ( služba, bolezen…) in sem moškega, ki me je takrat v otroštvu spolno in čustveno zlorabil nadrla po telefonu ( nekaj mi je solil pamet, kako nisem dovolj skrbela zase….). ves moj gnev in jezo sem zlila nanj. To mi ni prineslo olajšanja ampak me od takrat muči občutek strašne krivde. Krivde, da ga nisem prijavila, saj sem v njegovih odgovorih( na moje obtožbe) zaznala, da je pedofil, da jaz nisem bila njegova edina žrtev. Tega seveda ne morem dokazati, a me preganja, sploh sedaj ko vem, da se bosta najini družini v kratkem spet srečali na nekem družinskem srečanju ( poroka).
Pravzaprav nimam konkretnega vprašanja. Razen morda me zanima , če na štajerskem obstaja kakšno društvo za samopomoč….
Pozdravljena!
Veseli me, da si se oglasila in povedala del svoje zgodbe. Spodbudno je to, da si sama predelala preteklost, le tako naprej. Čestitke !!!
Verjamem, da te gloda občutek krivde in se z vsakim dnevom bližajoče poroke, še stopnjuje. Če si odločena, še vedno lahko narediš prijavo nad tem človekom. Morda se boš na ta način nekako le pomirila v sebi.
Društvo za samopomoč je v Mariboru (kar sem našla in naj bi bilo še dejavno) :
Maribor, Lavričeva 5. http://www.svet-center-mb.si, tel. 02/2512 681,
tel. 02/2282 790
Srečno !
Zakaj te zenske ne pustite vasih mailov nkjer v vasih pisanjih?
Pusiste vendar kaksen mail samo za ta namen, da vam lahko kdo kaj napise ali pomaga !
Samostojni in enkratni izpovedni post na forumu vendar ni toliko kot povezanje zrtve z ljudmi, zeljnimi kakorkoli pomagati s konkretnimi dejanji v smeri preprecitve nadaljevanja spolnih zlorab !!!