Jaz ali hči
Pozdravljeni!
Glede na temo bo vsakemu jasno da gre kar za osebo zrelih let.
Z prijateljem se poznava že 3 leta, vendar se je v zadnjem času začel čudo obnašati ker bo že njegova druga hči rodila nezakonskega otroka in ga je celo izrinila iz njegove spalnice da si bo ona uredila gnezdo zase. Jaz res imam veliko stanovanje, vendar sem mu povedala, da sem pripravljena živeti z njim vendar ne v mojem stanovanju ampak da oba prodava stanovanji in grema v nakup manjše hiške in to samo za naju dva.Jaz sem za moje sinove poskrbela da imajo streho nad glavo.
Vse jim nudi, jaz pa sem …… nevem kaj naj napišem… bolj gospodinska pomočnica.
Kaj naj naredim
Hvala vam za nasvet Niki
ja Niki, res je vse nekoliko zmedeno.
Glede na napisano, sta oba dala že veliko skozi in imata sedaj namen, preostanek življenja preživeti skupaj. vse lepo in prav, vendar je potrebno v to življenje vložiti enako truda in tukaj imaš prav, da tako razmišljaš. Druga zgodba je, če on nima druge izbire, kot da se izseli. Tudi prav, vendar bi bilo lepo če bi enako prispeval v skupno razmerje kot ti, ne da je to samo lažja varianta, da on pridobi možnost, da se izseli.
Tukaj ti ni potrebno nič narediti za njegovo hčer, saj je dovolj stara in do nje nimaš nobene obveznosti, edina obvest, ki jo lahko imaš, je do njega, pa še to mora biti obejestransko.
glede na to, da tole že sprašuješ tukaj, ne vem kako bo šlo, za začetek se o isti temi, na enak način pogovori z prijateljem.
primož
Vse bolj se mi dozdeva, da tale tvoj primer diši po “šlepanju” skozi življenje. Vsaj jaz tako čutim ta odnos tvojega partnerja do tebe. Jaz na tvojem mestu bi se skušala pogovoriti s partnerjem in to odločno brez odlašanja. V kolikor se zadeva ne obrne tebi v prid, prekini zvezo in si najdi odgovornejšega spremljevalca, ki ti bo pripravljen brez tvoje prošnje, polepšati preostanek življenja. Upam, da imaš dovolj razuma in da boš storila, kar se bo v prihodnosti obrestovalo tako tebi kot tudi partnerju.
Celoten uspeh ti želim, pa še kaj se oglasi.
Svoje sinove si spravila pod streho. Torej si se dovolj nagospodinjila v svojem življenju. Nikar si pod svojo streho ne navleci novega “otroka”. Uživaj življenje!
Naj ti njegove hčerke s svojim neodgovornim obnašanjem ne postavljajo pogojev tvojega življenja. Če je pravi dedec, bo najprej rešil s hčerami, ne pa bežal k tebi pod kiklo.