Najdi forum

javorjev sirup

V večih receptih sem opazila da se priporoča namesto sladkorja tale javorjev sirup. Ker prvič slišim za njega bi rada kakšno vašo izkušnjo, predvsem pa me zanima kam po njega. Hvala vam

Uporabljaš ga lahko namesto sladkorja, glede količine pa se boš navadila. Okus je drugačen, vendar se ga navadiš. Prodajajo ga v Interšparu na policah z “zdravo prehrano”.

LP

Ameriške palacinke z javorjevim (maple) sirupom so njammmm 🙂
Meni je zelo všec.Sama ga ne uporabljam namesto sladkorja, ampak zaradi posebnega okusa.

lp
Bernarda

Meni osebno okus ni všeč. Sem pa pred leti pila javorjev sirup z limono in poprom. To je tista deset dnevna dieta. Dobiš ga tudi v trgovinah z bio prehrano npr. Kalček na Trubarjevi v lj.

lp tina

Lahko prosim malo bolje opišeš to 10 dnevno dieto ??

Hvala.

Rija!

Kot sem napisala je bilo to že pred leti, sem že malo pozabila.

No, kupila sem pločevinko tega sirupa, zraven so bila navodila. Sirup mešaš s sokom limone, ščepom kajenskega popra in vodo. Potem to piješ deset dni. Nič ne smeš jesti. V navodilih pa je pisalo tudi, da moraš jemati zeliščna odvajala, ker se prebava upočasni. To sem poskusila samo enkrat in ne bom nikoli več!

Se raje postim samo z vodo.

lp tina

V lekarni ga tudi dobiš.

Gre za drvesni sirup Madal bal. Moja mami ga večkrat pije. A je zelo drag in zame ogaben.

LP, Simona

A takega normalnega javorjevega sirupa kot ga imajo v Kanadi in USA ga pa pri nas ni? Meni so bili vaflji in palačinke z javorjevim sirupom onkraj luže božanski.

Saj je, mi smo ga kupili v Leclercu, imajo pa ga tudi v drugih večjih trgovinah ali prodajalnah z zdravo hrano. Na našem celo piše, da je iz Kanade. Palačinke so pa njam! Jaz ga dam kako žlico tudi v mleko ali pa v kosmiče.

Madal Bal in javorjev sirup za sladilo sta dve različni stvari. No ja, javorjev sirup je oboje, razlika je v koncentraciji in namembnosti. Javorjev sirup dobiš v vseh malce večjih supermarketih, ponavadi na policah z zdravo hrano. Jagoda N. (mislim, da si iz Kamnika), imajo ga v Vele na Kranjski in v Mercatorju. Pri nas ga veliko uporabljamo, celo za slajenje kavice je odličen.

New Report

Close