Najdi forum

Javorjev sirup

Prejšnji teden sem kupila javorjev sirup, pa me zanima, če ima katera z njim izkušnje.

Hvala lepa.

lp

Ja – za zjutraj si prištimaš – 3 dcl vode plus 2 žlici javorjevega sirupa plus sok pol limone. To spiješ takoj ko vstaneš. Potem pa čez najmanj 1.5 litra vode z 10 žlicami sirupa in sokom 2.5 limone… To je najmanj, če zmoreš spiješ več – razmerje je tako na 1.5 dcl vode 1 žlica sirupa in malo limone…
pa dobro pitje – največ 14 dni, potem pa počasi nazaj na zdravo prehrano… predvsem sadje in zelenjava… ti pa povem, da če ne paziš naprej, gre hitro nazaj in še kaj…
T.

Meni je pa javorjev sirup všeč na palačinkah ali še bolje vafljih. LP, Katja

Mi ga uporabljamo namesto sladkorja, na primer ga zmešam v mleko ali z njim osladim kakšne kosmiče. Odličen je na palačinkah, včasih pa me zanese, pa ga kakšno žličko kar tako pojem.

Aja, ko ga enkrat odprem, ga potem shranjujem v hladilniku.

Odvisn v kake namene si ga kupila. Meni okus ni vsec sploh (v bistvu se mi obraca, ce ni zdravn ogromno limone oziroma pomarance), tako da ga ne bi mogla uporabiti namesto sladkorja ali kot preliv.

Ce pa si ga kupila za hujsanje oziroma “preciscevanje” pa takole, ne racunaj prevec na nevem kake ucinke kar se tice izgubljanja kilaze, ker enak ucinek doseze recimo tudi s pitjem navadne vode ali pa limonade itd…za preciscevanje pa je kar dobro, ampak le zato, ker pac po taksni kolicini kot je spijes v enem dnevu, vec ali manj skoz visis na wc 🙂
torej se telo puca…ampak ponovno, to lahko dosezes tudi s pitjem vode…

Živijo, tudi sama sem te želela vprašati, čemu si ga sploh kupila oz. kakšen je tvoj namen uporabe.

Flexi, s tabo pa se ne morem strinjati. Če se čistiš z javorjevim sirupom pomeni, da si na postu, kar pomeni, da razen javorjevega napitka ne uživaš ničesar drugega. Namen pitja javorjevega sirupa pri postu je, da ti na nek način nadometi vitamine, minerale in ostalo v času, ko ne uživaš drugega. Če pa bi bila na postu nekaj dni le ob vodi, ne bi zmogla opravljati vsakodnvnih opravil, kot jih sicer lahko!

Srečno!

Pri nas doma uporabljamo javorjev sirup namesto sladkorja, medu in včasih tudi kakava. Zjutraj najstarejši obožuje lonček toplega mleka s pol žličke javorjevega sirupa. Odličen je poleg sladke polente, v piškotih, kolačkih, palačinkah,…

Seveda, pozabila sem napisati, zakaj sem ga kupila. Uporabljala bi ga za sladkanje čaja naši 22 mesečnici. Ker se ni dojila, je bila kot dojenček kronično zaprta. Odvajala je blato trdo kot kamen. Kot protiutež smo ji tako dajali sladkan čaj ali vodo. Sedaj pa se ne navadi na grenak čaj. Čeprav je tisti njen sladkan čaj za mene čisto grenak, ona opazi rzliko. Tako se je sedaj na veliko vrgla na mleko in ga popije tudi preko litra na dan, oziroma noč,čaj pa le redko. Vodo občasno. Ker pa ji zaradi sklenine absolutno ne smemo dati več sladkorja, je hči malo zaskrbelo, da ne bo sedaj premalo spila, saj je bila njena količina čaja prej tudi 2 l.
Seveda bo najbolje narediti rez in ji odvzeti stekleničko.
No, so mi pa prav prišli tudi ostali nasveti, in jih bomo koristno uporabili, saj do sedaj tega sirupa nismo poznali.
Hvala in lep pozdrav!

Draga j.t.,
tudi javorjev sirup je sladkor zato ima na zobke podoben učinek kot sladkor, le da je nasplošno bolj zdrav za naše telo, kot neprečiščen sladkor. Seveda je najbolje, da se deklici steklenička zamenja s kozarcem ali vsaj njeno pitje po steklenički omejimo na prostor in čas (npr. piješ lahko sede na stolčku pri mizi, če si seveda žejna, ko končaš pusti stekleničko na mizi in se igraj naprej) in po vsakem sladkem zalogaju (najsi bo hrane ali pijače) mora slediti obvezno umivanje zobkov.

Mi ga namažemo na palačinke ali pa poliješ po sladoledu ali kakšni drugi sladici…

lp

New Report

Close