Najdi forum

Na začetku poletja sem na sončno južno stran posadila javor in ga pognojila. Nakar je prav kmalu začel izgubljat svojo bordo barvo, sedaj je zelene barve in na koncu ima bele pikice kot, da bi se listi na koncu sušili.

Zanima me ali je to njegova normalna barva, da jo sedaj izgublja ker gre proti jeseni ali ga naj izkopljem pa presadim na kakšno drugo stran.

Ali mogoče veste kaj mu je?

Hvala za odgovor, Lili

Jaz imam javor že kar nekaj let. Zgleda, da je vse odvisno od vremena. Kakšno leto je lep do jeseni, kakšno pa ga stisne že kar poleti. Letos je tudi moj že ves ubogi, kot nekakšna rja. LP

Kaj mislite ali bo dobil nazaj svojo bordo barvo? In če jo bo kdaj?

Lp, LIli

V jeseni bo liste odvrgel, spomladi pa bo zopet lepo pognal, v lepi rdeči barvi. Vsaj pri meni je tako. LP

Kako je s prezimovanjem javorja, ker ga imam prvič. Je na balkonu v posodi. Tudi moj je bolj reven.
LP

Za v posodi ne vem, jaz ga imam posajenega kar v zemlji ob trati in mi lepo prezimi. LP

Hvala za odgovor bomo videli kaj bo z njim!

Pozdravljeni !

Mene pa zanima, kje se kupi mlade japonske javorje in koliko približno stanejo?
Hvala in LP.

Videla sem jih prejšnji teden v Kaliji na Rudniku (Semenarna).

pri bakerju sem kupila japonski javor. malce mi je sumljivo, ker veje izgledajo nekoliko suhe in nimajo nikakršnih pogankov. Ker ga še nismo imeli, me zanima kako sploh zgleda ko ga kupiš za posadit, če je sploh pravi, in kdaj začne kazati znake življenja.
meta

Jaz sem ga kupila pred enim mesecem in zdaj ima že lepe liste. Če so vejice suhe, bo najbolje, da reklamiraš. Sicer pa s temle Bakerjem nimam prav dobrih izkušenj. Pa še to. Japonsk8i javor ne sodi na polno sonce, pač pa delno senčno rastišče. Potreboje tudi dosti zračne vlage.

Meni jvor ni prezimil:( Lansko leto sem ga posadila direkt v zemlo. Letos pa gledam kdaj bo pogmal kak listič pa nič, vejice so suhe:(. Bi nabavila novega pa se bojim ponovne pozebe.

Trenutno imjao japonski javor v Lidlu za vsega 14,00 evrov. V 4 različicah (manj razcepljeni listi ali bolj razcepljeni lista in pa oboje v rdeči ali zeleni varianti). Sadike so srednje velike, ca. 50-70 cm, z nekja vejicami in dosti listov. Sem ga kupila, ne pa še posadila. Iščemo najboljši prostor na vrtu. Tašča ima že 20 let starega in velikega. Prezimi brez problemov. Ne vem, če ga je kot “mladiča” kaj zaščitila pred zimo, sedaj nič več.

New Report

Close